Megijedt az indexesek véleményterrorjától, visszalépett az új főszerkesztő-helyettes

Vágólapra másolva!
Huszonnégy óráig sem volt pozícióban az Index új főszerkesztő-helyettese: miután az új indexesek a baloldali "kultúrkör" tagjaival közösen szellemi lincselésben részesítették, Tevan Imre visszakozott döntéséből. Ez az abszurd jelenet is megmutatja, hogy milyen állapotok uralkodnak a baloldali médiában. 
Vágólapra másolva!

Tegnap még úgy tűnt, hogy Tevan Imre személyében új főszerkesztő-helyettese lesz az Indexnek. A baloldali újságíró azonban péntek hajnali posztjában jelezte, hogy mégsem vállalja el a pozíciót. "Nem leszek az Index főszerkesztő-helyettese" - írta szűkszavúan, majd azt a megjegyzést tette, hogy "rosszul mérte fel a terepet". A bejegyzése alatti hozzászólásában hosszasan magyarázkodott, miért gondolta meg magát, írásának végén pedig Új Péternek, a 444 főszerkesztőjének gondolataival példálózott.

Miután Tevan Imre tegnap közösségi oldalán bejelentette, hogy vezető pozíciót vállal a belharcok miatt egyre rosszabb helyzetbe kerülő portálnál, sorra érkeztek a gyűlölködő, fenyegetőző hozzászólások. Ahogy mai döntéséből látszik,

a baloldali újságíró megijedt az új indexesek és a baloldali "kultúrkör" véleményterrorjától, és visszalépett.

Bejelentését több ismert, baloldali újságíró, köztük az Index volt kulturális újságírója is dühösen kommentálta. "Imre, nem az a kérdés, vagy nem az a legfontosabb kérdés jelen esetben, hogy a majdani cikkek jók lesznek-e vagy sem. Hanem, hogy jelen körülmények között mit árul el egy emberről, a tisztességéről az, ha igent mond egy ilyen felkérésre" - fogalmazott.

Forrás: Facebook

Szintén támadta Tevant Hungler Tímea, a hvg könyvek szerkesztőségi tagja, aki még egy kis trágárságot is belecsempészett számonkérő hozzászólásába. "Bocs, de nem látod, hogy mennyire gáz és önellentmondás ez a mondat? "A lényegi kérdés, hogy lehet-e normális, független újságot csinálni továbbra is az Indexben. Az derült ki, hogy lehet, mégha csak azért és addig is, mert és ameddig engedik." ???? wtf?????" - írta megfélemlítő jelleggel.

Forrás: Origo

Tevan Imre 24 óráig sem volt pozícióban az Indexnél, és megszégyenülve lépett vissza. Ez az abszurd jelenet is megmutatja, milyen állapotok uralkodnak a baloldali médiában.

Ahogy többször is beszámoltunk róla, hetek óta tart az új és a régi indexesek belháborúja. Jelen állás szerint utóbbiak állnak nyerésre, hiszen két, a régi baloldalhoz köthető személy is bekerült az Index Zrt. igazgatóságába: Szombathy Pál, a Horn-korszak vezető belpolitikai újságírója, és Sztankóczy András, Gyurcsány Ferenc bizalmi embere, aki 2006-ban a gyurcsányi terrort letagadta.