Vágólapra másolva!
Térdszalagszakadást szenvedett Claudio Marchisio, a Juventus futballistája, aki így legalább fél évig nem játszhat.

A középpályás a bulgáriai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő olasz válogatott pénteki edzésén sérült meg.

Sorra dőlnek ki a kulcsemberek

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős torinói klub nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis korábban másik két kiváló középpályását is elvesztette. Andrea Pirlo a Borussia Dortmund elleni BL-párharc első mérkőzésén szenvedett vádlisérülést, a 37. percben le is kellett cserélni, és a visszavágón sem léphetett pályára.

A párharc második meccslre is jutott egy komoly probléma, akkor a francia Paul Pogba dőlt ki a sorból, és legalább két hónapot kénytelen kihagyni izomszakadás miatt.

Claudio Marchisio, az olasz válogatott és a Juventus középpályása Forrás: AFP


Vidal az egyetlen

Mindezt azt jelenti, hogy Pogba és Marchisio biztosan kihagyja majd a Monaco ellei negyeddöntős párharcot, továbbjutás esetén pedig az elődöntőt is. Pirlo talán ott lehet a kezdőcsapatban a Monaco ellen, de a hosszú kihagyás neki sem tett jót, az biztos, ami azt jelenti, hogy a húzónevek közül csak Arturo Vidal léphet pályára valamilyne nehezítés nélkül.

Az olasz válogatottnak sem Marchisio lesz az egyetlen hiányzója Szófiában, ugyanis kisebb sérülések miatt a védő Manuel Pasqualra és a szélső Alessandro Florenzire sem számíthat Antonio Conte szövetségi kapitány.