Mostantól a kerékpárosokat is navigálja a Google

Google kerékpár
Vágólapra másolva!
Mivel az elmúlt években fokozatosan növekedett a kerékpározás népszerűsége, lezért a Google Magyarországon is bevezette a kerékpáros útvonaltervező szolgáltatását. A térkép folyamatos tökéletesítéséhez számítanak majd a kerékpárral közlekedők tapasztalataira is.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a Google térképpel eddig csak autós-, közösségi, illetve gyalogos közlekedéshez tervezhetünk útvonalat, azonban mostantól már kerékpárokra is elérhető ez a lehetőség – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

A klasszikus navigációs információkon felül a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy megismerjék az egyes zónákban, városokban vagy régiókban elérhető kerékpárutakat, és ezek közül válasszanak.

Forrás: Aktív Magyarország

Mivel a világjárvány miatt a kerékpározási szokások folyamatosan változnak, így a Google térkép információi is szüntelenül frissülnek azért, hogy

a felhasználók a legmegbízhatóbb kerékpáros útvonalakat tudják használni.

Az új szolgáltatás bevezetésében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda stratégiai partnerséget vállalva biztosította a magyarországi kerékpáros útvonalakra vonatkozó legfrissebb adatokat.

Forrás: Aktív Magyarország

„Közel három éves előkészület után a mai naptól végre elindul Magyarországon is a Google térképén a kerékpáros útvonaltervezés, melyhez az adatbázist a Magyar Közút és a Budapest Közút szolgáltatta.

- mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Hozzátette, hogy szükség van a kerékpárral közlekedők tapasztalataira, tesztelésére is, ezért a szakemberek várják a visszajelzéseket a kerekparutvonal@kozut.hu címre.