Megdöbbentő, mit mondott a fiáról a Hazatalálsz sztárja, Kárász Zénó

Kárász Zénó
Kárász Zénó
Vágólapra másolva!
A TV2 nagy sikerű napi sorozatában, a Hazatalálszban tért vissza a képernyőre Kárász Zénó, akit a Família Kft.-ben ismert és szeretett meg a közönség, több mint harminc évvel ezelőtt. Az 54 éves színész ritkán beszél a magánéletéről, most azonban meghökkentő dolgokat árult el magáról és családjáról is.
Vágólapra másolva!

Kárász Zénó harminc év után tért vissza napi sorozat szereplőjeként a TV2 képernyőjére. A Hazatalálsz  női főszereplőjének, Virágnak, azaz Törőcsik Franciskának az édesapját, azaz Kővári Tibort alakítja, karaktere kulcsfontosságú a történet alakulásának szempontjából. Kővári nagyon nehéz élethelyzetben van, egyrészt súlyos beteg, demens feleségére kell vigyázzon, miközben két gyerekét is segíteni akarja az életben. 

Karaktere kulcsfontosságú lesz a történet kibontakozása szempontjából is. Kárász elmondása szerint élete egyik legnehezebb helyzetben lévő, legösszetettebb karakterét alakította a sorozatban, amihez azért sokat tudott az élettapasztalatából is meríteni.

Hazatalálsz, TV2, magyar drámasorozat, sorozat, napi sorozat, HazatalálszTV2,
Kárász Zénó a Hazatalálsz sorozatban már második éve alakítja Kővári Tibor szerepét
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kárász idén nyáron tölti be az 55-öt, de ő ezt egyáltalán nem bánja, hiszen már egyáltalán nem a külsejével foglalkozik, első számára a család, a 15 éves fia, akiről ritkán beszél.

Hiú ember vagyok, de más tekintetben nem zavar a haj vagy a szakáll változása. Megőszültem, ez van. Az idő telik, megy előre, ez a dolga.

Kicsit bölcsebb is lettem, mégis gyakran úgy érzem, hogy belülről tizenhét vagyok. Ez a két érzés kiegyenlíti egymást, ezért nincs bennem az, hogy de jó lenne még egyszer fiatalnak lenni. Megváltoztam, már nem akarok egyfolytában nyüzsögni, sokkal jobban szeretek otthon a kertben üldögélni. 

Így kerek az életem: nem kell, hogy fürtökben lógjanak rajtam a nők.

Most a fiatalokon a sor, ők a királyok, ők az ügyeletes szívtiprók. Én visszahúzódva, megfontoltabban élek, hiszen 15 éve a fiam a legfontosabb számomra" - magyarázta a színész, aki bár elvált gyereke anyjától, de a jó kapcsolatukat sikerült fenntartani.

Amikor csak tehetem, megyek Budához. Elváltunk, de nagyon jól működkő viszony maradt az anyukájával, annyit lehetek a fiammal Budapesten, amennyit szeretnék. Baráti a kapcsolatunk, és ami a legfontosabb: nincs hazugság.

Azt hiszem, meg lehet óvni a gyereket attól, hogy elkövesse a szülő hibáit. Ha legalább azt át tudom adni, hogy megérezze azt a szintet, amit már nem kéne átlépni, nyert ügyünk van. Úgy érzem, szerencsére inkább apukámra hasonlít: benne van a balhéban, de ha melegszik a helyzet, inkább kimarad belőle. Tehát van benne egy egészséges óvatosság. Ha csak az ezredét csinálná meg annak, amit én annak idején, agyonütném!" - magyarázta viccelődve Kárász Zénó, aki bár átadta a vízilabdázás szeretetét fiának, másban nem igazán szeretné, ha rá hasonlítana, mert elmondása szerint nem volt egy jó gyerek.

Kárász Zénó
Kárász Zénót már nem érdekli úgy a külseje mint rég, számára a fia a legfontosabb
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A színész elárulta, hogy bár nem ad annyit a külsejére mint régen, de a súlyára odafigyel, hiszen könnyen felszed pár plusz kilót, főleg ünnepek után, de akkor mindig tart egy kis szénhidrátcsökkentett diétát, amivel helyre áll a rend - írja a hot! magazin.