Vágólapra másolva!
A bajnoki címét már bebiztosító Real Madrid 4-4-es döntetlent játszott a Villarreal otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában.

A szombati Alavés–Getafe meccs után vasárnap este egyszerre játszottak kilenc találkozót a La Liga utolsó előtti fordulójában. A Barcelona Robert Lewandowski 3. percben szerzett góljával szerzett vezetést, majd Pedri duplája döntötte el a Rayo Vallecano elleni meccset, így Xavi együttese bebiztosította a második helyét a már biztos bajnok Real Madrid mögött. Nyert a Girona is, míg az Atlético Madrid kikapott, ezzel biztossá vált a katalán kiscsapat bronzérme, és Diego Simeone együttesének negyedik helye. Az Athletic Bilbao bebiztosította az ötödik pozícióját, ahogy a Real Sociedad hatodik, a Betis hetedik és a Villarreal nyolcadik helye sem változhat már. A már korábban kiesett Almería és Granada mellett eldőlt, hogy harmadikként a Cádiz búcsúzik az élvonaltól.

Alexander Sorloth, Villarreal, La Liga, Real Madrid
Alexander Sorloth négy gólt szerzett a Real Madrid ellen
Fotó: JOSE JORDAN / AFP

Alexander Sorloth négy gólt lőtt a Real Madrid ellen

A legtöbb gól a Villarreal és a Bajnokok Ligája döntőjére készülő Real Madrid mérkőzésén született, szám szerint nyolc, méghozzá egyenlő elosztásban. Carlo Ancelotti együttese a szünetben már 4-1-re vezetett Arda Güler duplájával, valamint Joselu és Lucas Vázquez találatával. Ám 

a második félidő elején is érkezett Alexander Sorloth, aki a 39. után a 48., az 52. és az 56. percben is betalált, ezzel mesternégyest szerezve kiegyenlített. A szezonban így már 23 gólnál járó norvég támadó ezzel átvette a vezetést a bajnokság góllövőlistáján is.

Összességében 18 perc alatt szerezte a négy gólját, ez idő alatt pedig kétszer a Real is betalált, így bő negyedóra alatt hat gól született a meccsen – az 56. percben azonban ki is alakult a 4-4-es végeredmény.

La Liga, 37. forduló:

Athletic Bilbao–Sevilla 2-0
Atlético Madrid–Osasuna 1-4
Real Betis–Real Sociedad 0-2
Cádiz–Las Palmas 0-0
Barcelona–Rayo Vallecano 3-0
Granada–Celta Vigo 1-2
Mallorca–Almería 2-2
Valencia–Girona 1-3
Villarreal–Real Madrid 4-4
Alavés–Getafe 1-0

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30