Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Percről percre

Oroszország nagyszabású rakéta- és dróntámadást indított Ukrajna ellen, hatalmasak a veszteségek

Események

Ukrajna, Kijev
Ukrán mentők egy ötemeletes lakóház előtt egy rakétatámadás után Kijevben
Fotó: AFP/Sergei Supinsky
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül28 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 759. napjáról.

 

23:50
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Lezárták az autós forgalmat a Krími hídon

Átmenetileg lezárták a gépjárműforgalmat a Krími hídon - közölte a híd autós megközelítéseinek helyzetéről tájékoztató központ a Telegramon.

A lezárás okáról nem adtak tájékoztatást.  A hídon és az ellenőrzési zónában tartózkodókat arra kérték, hogy várakozzanak és kövessék a közlekedésbiztonsági tisztek utasításait.

23:25
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök aláírta a kozák mozgósítási törvényt

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a kozák mozgósítási tartalék létrehozásáról szóló törvényt, amely a kozák társaságok tagjainak a védelmi minisztériummal való szerződéskötéséről rendelkezik.  A dokumentumot  már közzétették.  

23:03
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétatámadást vertek vissza az oroszok

Tizenkilenc Vampire MLRS lövedéket lőttek le a belgorodi terület felett  - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az ukrán hadsereg RM-70 Vampire többszörös rakétavető rendszerrel akart megtámadni orosz létesítményeket. 


 


 

20:43
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az amerikai külügyminiszter elítéli a moszkvai terrortámadást

Az amerikai kormány mélyen elítélte a Moszkva külvárosában pénteken elkövetett terrorista támadást.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton "borzalmas bűncselekménynek" nevezte a terrortámadást, és kormánya őszinte részvétét tolmácsolta a halálos áldozatok családjainak és szeretteiknek, valamint minden érintettnek.

"Elítéljük a terrorizmus minden formáját, és szolidárisak vagyunk a szörnyű esemény halálos áldozatait gyászoló Oroszország népével" - jelentette ki Blinken.
    

A támadás elkövetéséért, amelynek 133 halálos áldozata van, az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet vállalta a felelősséget. Az elkövetők válogatás nélkül lőttek a péntek esti koncert közönségére a Moszkva külvárosának tekinthető Krasznogorszkban lévő Crocus City Hall kulturális központ épületében.

19:54
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán partizánakció Melitopolban

Az ukrán katonai hírszerzés szerint partizánok orosz katonákat és felszerelést támadtak meg Melitopolban.

"Az előzetes adatok szerint mintegy 20 orosz katona, két Kamaz teherautó és egy UAZ jármű volt a célpontja a robbantásoknak" - közölte az ukrán katonai hírszerzés.

19:17
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz támadások

Az Ukrajna elleni orosz támadásokban az elmúlt nap folyamán két ember meghalt, további 15 pedig megsebesült, köztük egy rendőr és egy mentős - jelentették az ukrán hatóságok március 23-án.

18:45
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna ismét visszautasította, hogy köze lenne a péntek esti terrortámadáshoz

Kijev szombaton ismételten visszautasította, hogy köze lenne a péntek este a Moszkva melletti Krasznogorszk Crocus City Hall nevű koncerttermében elkövetett terrortámadáshoz, miután az Orosz Biztonsági Szolgálat (FSZB) azt közölte, hogy a támadóknak ukrajnai kapcsolatai voltak, és oda akartak menekülni, amikor elfogták őket.

 "Már vártuk ezt a verziót, amely szerint az orosz vezetők az ukrán nyomot követik" - írta az X mikroblogon Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója. "Ukrajnának a legkisebb köze sincs az incidenshez" - szögezte le.

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője a Reuters brit hírügynökséggel szintén közölte: Ukrajna nem vett részt a merényletben, és az ukrán kapcsolatra való utalásoknak semmi közük a valósághoz.

17:57
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Donyecki település elfoglalásáról tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Bevette az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Kraszne települést, miközben Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén is kedvezőbb állásokat foglalt el - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A hadijelentés szerint az orosz erők visszavertek 18 ukrán rohamot és ellenrohamot, közülük 12-őt Avgyijivkánál. Az orosz katonai tárca azt a tájékoztatást adta, hogy az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén az elmúlt napon több mint 670 katonát veszített. Közülük a legtöbben, mintegy 350-en a Donyeck körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

 

16:56
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Moldova elnöke is elítéli a moszkvai terrortámadást

Maia Sandu, Moldova elnöke a közösségi médiában azt írta, hogy "szörnyű képek" voltak a támadás helyszínén. Azt írta, hogy "Moldova elítéli a terrorizmus minden formáját. Gondolataink azokkal vannak, akik elvesztették szeretteiket".

 

16:00
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb orosz olajfinomítót ért dróntámadás

Dróntámadás okozta a március 23-ra virradó éjjel az oroszországi Szamara régióban lévő Kiubisev olajfinomítóban kitört tüzet - közölte az Interfax orosz állami irányítású hírügynökséggel Dmitrij Azarov kormányzóra hivatkozva a regionális kormányzat.

15:18
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság tovább támogatja Ukrajnát

Az Egyesült Királyság új katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának. Az ország védelmi minisztériuma közölte, hogy több mint 60 millió fontot szánnak Ukrajna számára fejlett drónrendszerekre, további 20 millió fontot pedig légvédelmi rendszerekre fognak költeni.

14:40
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

A dnyiprói régióban megszűntek az áramkimaradások

A Dnyipropetrovszki régióban a március 22-ei nagy erejű orosz légitámadás után elrendelt rendkívüli áramszüneteket törölték – jelentette be a DTEK energiaholding. Péntek estétől Harkov, Dnyipro, Hmelnickij és Odessza régiókban továbbra is érvényben vannak az áramkorlátozások.

13:50
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az oroszok már komoly büntetésről beszélnek

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára szerint a pénteki moszkvai támadás megmutatta, milyen komoly fenyegetést jelent a terrorizmus. Azt mondta, hogy a támadás felelőseit megbüntetik  írja a The Guardian.

12:44
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin telefonon beszélt Üzbegisztán elnökével

A Kreml sajtószolgálatán keresztül a hívásról szóló közlemény szerint az üzbég vezető határozottan elítélte a véres terrortámadást, és arra kérte az orosz elnököt, hogy tolmácsolja támogatását az áldozatok családjainak, és mielőbbi felépülést kíván a sérülteknek.


 

12:31
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

David Cameron: Az Egyesült Királyság "a leghatározottabban" elítéli a moszkvai támadást

David Cameron brit külügyminiszter elítélését fejezte ki a Moszkva elleni támadás miatt. A volt miniszterelnök a közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt írta:

az Egyesült Királyság a leghatározottabban elítéli a Moszkva melletti halálos terrortámadást. Őszinte részvétünket fejezzük ki, és mély együttérzésünket a számos áldozat családjának. Semmi sem igazolhatja az ilyen szörnyű erőszakot.

 

12:15
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Két gyermek állapota válságos

A BBC orosz szolgálata részletesebben beszámol a moszvai terrortámadás után kórházba kerültekről. Az orosz egészségügyi minisztériumra hivatkozva arról számol be, hogy 16 ember, köztük egy gyermek "rendkívül súlyos" állapotban van, és további 44 ember, köztük két gyermek "súlyos" állapotban van.


 

11:57
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb halottakról érkezett hír

Az orosz Nyomozó Bizottság az új, 93 halálos áldozatról szóló jelentésében arra is figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma várhatóan még emelkedni fog a moszkvai terrortámadásban – írja a The Guardian. A TASZSZ jelentése szerint a bizottság megerősítette, hogy 

a terroristák automata fegyvereket használtak a támadás során, és hogy gyúlékony folyadékot használtak az épület felgyújtásához.

Oroszország, terrortámadás, Krasznogorszk, 2024.03.23., Crocus City, Hall, koncertterem,
Egy rendfenntartó járőr járőrözik a terrortámadás helyszínén.
Fotó: STRINGER / AFP

 

11:43
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ez Moszkva legfőbb célja a háborúban

A washingtoni Háborús Tanulmányok Intézetének (Institute for the Study of War)  szakértői szerint Oroszország azért indított újabb támadásokat Ukrajna energiarendszere ellen, hogy aláássa az ország védelmi iparát – írta az Ukrajinszka Pravda.

Március 21-én és 22-én ugyanis az orosz csapatok nagyszabású rakéta- és dróncsapás-sorozatot hajtották végre az ukrán energetikai infrastruktúra ellen.

11:30
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt Herszonban

Egy ember meghalt, három másik pedig megsebesült az orosz csapatok ágyúzása következtében Herszon régióban – írja az Ukrinform. Erről a Herszoni Regionális Katonai Adminisztráció vezetője, Olekszandr Prokudin számolt be a Telegramon.

11:16
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Telefonon beszélt egymással Putyin és Lukasenko

A TASZSZ jelentése szerint Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy részvétét fejezze ki a moszkvai terrortámadás miatt.

10:37
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Nyilvános a halottak listája

A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma nyilvánosságra hozta a moszkvai terrortámadásban meghalt legalább 93 ember közül 41 személyazonosságát. A listán az eddig azonosított legfiatalabb áldozat egy 33 éves, a legidősebb pedig 71 éves - írja a The Guardian.

10:18
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb katonai segélyt adnak a britek Zelenszkijnek

Az Egyesült Királyság további 60 millió font katonai segélyt jelentett be Ukrajnának, amely új megfigyelő drónokat és légvédelmi rendszereket biztosít – közölte X-bejegyzésében az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma.

Az Egyesült Királyság által kezelt Ukrajnáért Nemzetközi Alap új, 60 millió fontos katonai támogatási csomagja új, fejlett megfigyelő drónokat biztosít az ukrán fegyveres erők számára. Ez magában foglalja azt is, hogy 20 millió fontot biztosítanak légvédelmi rendszerek biztosítására Ukrajna égboltjának biztonságának megőrzése érdekében – áll a minisztérium bejegyzésében.

 

09:51
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Kegyetlen támadás érte Zaporizzsját

Március 22-én éjszaka a Zaporizzsja ellen intézett orosz rakétatámadás következtében három ember meghalt, 25-en megsebesültek, közülük négyen kórházba kerültek, több mint 450 ház megrongálódott, hét teljesen megsemmisült – írta az Ukrajinszka Pravda. A zaporizzsjai regionális katonai közigazgatás (OVA) vezetője megjegyezte, hogy ezúttal nem az ukrán légvédelem által lelőtt rakéták törmelékei okoztak rombolást, hanem a károkat és áldozatokat közvetlen találatok okozták.

 

09:37
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Kreml: elfogták a terroristákat

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, aki részt vett a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban - közölte szombaton a Kreml.

Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása szerint több mint 60 ember vesztette életét a Crocus City Hall elleni terrortámadás következtében, és nem kizárt, hogy ez a szám növekedni fog. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.
 

07:36
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok három ellenséges ukrán csoportot semmisítettek meg

A Dnyepr csapatcsoport 42. gárdahadosztályának egységei Zaporozsje térségében az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) több rotációját is megzavarták a harci érintkezési vonalon, és legalább 25 ellenséges katonát semmisítettek meg – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

06:54
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt ágyútámadásban

Pilóta nélküli légi járművek két települést támadtak meg - Stary Oskol kerületet és Csernyanszkij kerületet. Csernyanszkij kerületben egy civil meghalt, két ember pedig megsérült" - írta a régió vezetője.

06:53
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Vorobjov kormányzó: A Crocus városházán a tüzet nagyrészt eloltották

Továbbra is szivárognak a szerkezetek a Crocus városházán, néhány tűzfészek még mindig maradt, de a tüzet többnyire sikerült eloltani – mondta Andrej Vorobjov, Moszkva régió kormányzója a Telegram-csatornáján.

06:49
március 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat itt találja!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez