Jaroslaw Kaczynski: Magyarország sohasem hagyott cserben minket

Polish Parliament in Warsaw 2015 2016 Beata Szydlo Blaszczykowski Ewa Kopacz Expose Exposé GOVERNMENT Jaroslaw Kaczynski Law and Justice Marek Kuchcinski Mateusz Wlodarczyk Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto Mazowsze MINISTER Obywatelska Poland Polish Prawo PRIM
Jaroslaw Kaczynski leader of the conservative Law and Justice party during a session of the Polish parliament at night 29-30 December 2015 in Warsaw, Poland. (Photo by Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Vannak nézeteltérések, de Magyarország olyan partner, aki soha nem titkolta álláspontját, az együttműködés más területein, például az EU-ban, soha nem hagyott cserben bennünket - minderről Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke beszélt egy lapinterjúban. 
Vágólapra másolva!

Nézzük hideg szemmel a most kialakult helyzetet, Magyarország minden eddig javasolt szankciót támogatott, elítélte az orosz agressziót - mondta Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság pártjának elnöke a wPolityce.pl-nek. Közölte, Magyarország ellenzi az Oroszországból származó olajimport tilalmát, de ugyanezt a hozzáállást képviseli Németország és néhány más fontos uniós ország is.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt nehéz megtörni. Tudjuk, hogy Magyarországnak más a történelme, ezért másképp közelíti meg a dolgokat, és Ukrajnában is van egy nagy magyar kisebbség is - mondta a pártelnök.

Jaroslaw Kaczynski: Magyarország olyan partner, aki soha nem titkolta álláspontját Forrás: NurPhoto/Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto/Mateusz Wlodarczyk

Azt is őszintén be kell vallani, hogy mindig is tisztában voltunk Orbán Viktor és a mi politikai táborunk Oroszországhoz és Németországhoz való hozzáállása közötti különbségekkel - hívta fel a figyelmet Kaczynski.

A pártelnök közölte, semmiképpen sem szakítjuk meg a két ország közötti kapcsolatokat. Morawiecki miniszterelnök megállapodott Orbán Viktorrak és a többi partnerrel a Visegrádi Csoport többhetes felfüggesztéséről.

Az együttműködés más területein, például az EU-ban, soha nem hagyott cserben bennünket - tette hozzá.