Vágólapra másolva!
Szombaton éjszaka Rijádban összecsapott egymással a nehézsúly két veretlen klasszisa, a brit Tyson Fury és az ukrán Olekszandr Uszik. A címegyesítő csúcsmeccsen Uszik megosztott pontozással nyert, így 25 év után ismét van vitathatatlan bajnoka a királykategóriának. A WBC világbajnoki címét elveszítő Fury csalódottan nyilatkozott az ütközetet követően.

„Azt gondolom, hogy megnyertem ezt a meccset. Úgy éreztem, hogy néhány menetet elvitt Uszk, de a többségük az enyém volt. 

Nem lehet mit tenni, az ilyen döntések hozzá tartoznak a bokszhoz. Mindketten jól harcoltunk, a legjobbat hoztuk ki magunkból, amit csak tudtunk. És tudjátok, az ő országa éppen háborúban áll, így az emberek szimpatizálnak egy háborúban lévő országgal

 – idézi a profiboksz.hu Furyt, aki szerint emiatt hajlottak Uszik felé a pontozók is.

Oleksandr Usyk v Tyson Fury - Heavyweight Boxing
Tyson Fury úgy érzi, uralta az Uszik elleni meccset
Fotó: Anadolu via AFP

A Cigánykirálynak becézett bokszoló a meccs után sajtótájékoztatón elmondta, hogy most egy kicsit pihenni fog a családjával, októberben aztán jöhet a visszavágó. Igaz, nem sokkal később Fury bizonytalanabbul a beszélt a visszavágás lehetőségéről a gála utáni sajtóeseményen.

„Nem akarok most azon gondolkodni, hogy mikor fogok legközelebb bokszolni. Hét hónapig voltam az edzőtáborban. Felszakadtam, aztán újra elkezdtem a felkészülést az elejétől. Nyaralni fogok, beszélek a feleségemmel és a hét gyerekemmel, aztán meglátjuk, mit fogok tenni. Nem azért bokszolok, mert nincs pénzem. Azért bokszolok, mert szeretem. 

Néhány hónap múlva harminchat éves leszek, és gyerekkorom óta ezt csinálom. Hol ér véget ez az egész történet? Száz meccs, agykárosodás és tolószék? Nem vagyok benne biztos erre vágyom. De az nem kérdés, hogy mindig is imádtam ezt a sportot, és addig fogom csinálni, amíg jól érzem magam a szorítóban

 - tette hozzá Fury, aki hangsúlyozta, hogy finisében úgy érezte, ő áll nyerésre, és ha mondták volna neki, hogy hátrányban van, akkor biztosan megpróbálja kiütni Uszikot. 

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30