Elmarad II. Erzsébet királynő születésnapi ünnepsége

II. Erzsébet királynő
Vágólapra másolva!
II. Erzsébet brit királynő április 21-én lesz 94 éves, kérésére azonban semmilyen különleges módon nem lesz ünneplés, még a díszlövések is elmaradnak. Az egész ország a koronavírus elleni küzdelemmel van elfoglalva, így most nem ez a megfelelő alkalom az ünneplésre a királynő szerint. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság a világ hatodik, Európában pedig az ötödik leginkább sújtott ország a koronavírus tekintetében, már ami a fertőzött emberek számát illeti.

A halálesetek száma a legfrissebb adatok szerint 14 576.

A brit királyi család ünnepi eseményein, mint a különböző évfordulók vagy születésnapok, vaktölténnyel történő díszlövéseket szoktak leadni. Április 21-én, amikor az uralkodó 94 éves lesz, ez most elmarad, a királynő ugyanis a jelenlegi körülmények között ezt nem érezte helyénvalónak - írja a Reuters.

Valószínűleg a királynő 68 éves uralma alatt ez az első ilyen kérés.

Az Egyesült Királyságban negyedik hete nagyon szigorú korlátozások vannak érvényben, korábban Károly herceg trónörökös, Boris Johnson brit miniszterelnök és több politikus is megfertőződött a vírussal.

A Buckingham-palota a múlt hónapban jelentette be, hogy a királynő hivatalos születésnapjára szervezett júniusi ünnepséget nem tartják meg, és pótlására sincs alternatív terv.