Lövöldözés egy kanadai iskolánál

Vágólapra másolva!
Az egyik gyanúsítottat már őrizetbe vették a rendőrök. Nem tudni, még hány támadót keresnek, mint ahogy az áldozatok számáról sincsenek egészen pontos információk. Kórházi források ugyanakkor arról számoltak be, hogy több embert kellett lőtt sebek miatt ellátni.
Vágólapra másolva!

Legalább két halottja egy kanadai iskolai lövöldözésnek. Saskatchewan állam északi részén két iskolát is lezártak a hatóságok, és rendkívüli állapotot is hirdettek.

A tartomány kormányzója, Brad Wall megerősítette, hogy valóban lövöldözés történt az egyik kanadai őslakosok számára épült oktatási intézményben.

A BBC beszámolója szerint a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást, így az áldozatok száma is bizonytalan. Az egyik diák, Noel Desjarlais sikeresen kimenekült az épületből, és azt mondta a BBC tudósítójának, hogy a háta mögött legalább 6-7 lövés dördült.

A La Loche Community School 900 diákjáról is keveset tud a brit közszolgálati adó. Nem tudni például, hogy vannak-e még támadók az épületben, vagy esetleg sikerült végleg lezárni az akciót. Az intézményben óvodás korú gyerekek is tanulnak, de úgy tudni, hogy a támadás a nagyobb gyerekeket érhette.