Vágólapra másolva!
Hamarosan új tulajdonosa lehet a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Budapest Honvédnak. Bozó Zoltán tulajdonos szerint akár már a jövő héten alá írhatják a kispesti klub eladásáról szóló szerződést.

Április végén derült ki, hogy a Honvéd jelenlegi tulajdonosa, Bozó Zoltán megállapodott a klub eladásáról, a korábban a DVTK-nál is szerepet vállaló Leisztinger Tamás cégcsoportjával. A Nemzeti Sport értesülései szerint jó eséllyel már a jövő héten tető alá hozhatják a megállapodást a felek, és ezt a kispestiek jelenlegi első embere is megerősítette, bár azt nem árulta el pontosan, hogy ki veszi át az NB II-ben szerénykedő együttest.

Budapest Honvéd, Kálnoki-Kis Dávid,
Hamarosan új kezekbe kerül  Budapest Honvéd
Fotó: Balogh Dávid/honvedfc.hu

Valóban van esély arra, hogy jövő héten aláírjuk a papírokat, de legkésőbb két héten belül megtörténhet a szerződéskötés”

 - mondta Bozó a Nemzeti Sportnak.

A tulajdonos korábban elismerte, hogy külföldi befektető is képben volt, azonban a hírek szerint minden bizonnyal Leisztinger Tamás cégcsoportja veszi meg az egykor szebb napokat megélt fővárosi csapatot.

Mint ismert, Bozó Zoltán és az általa vezetett üzleti kör 2019 tavaszán vásárolta meg a kispesti labdarúgócsapatot az előző tulajdonostól, George F. Hemingwaytől. A Honvéd azóta, 2020-ban Magyar Kupát nyert, a bajnokságban azonban elmaradt a csapat szereplése a vezetőség várakozásaitól. Tavaly tavasszal a Honvéd kiesett az NB I-ből, jelenleg pedig az NB II-ben a 9. helyen áll, hét ponttal megelőzve a már kieső, 15. helyen álló Pécsi MFC-t.

Kapcsolódó cikkek: