Itt az új orosz fegyver, az ukránok megtámadtak egy atomerőművet

conflict Horizontal
Ukrainian servicemen ride on a T-64 tank during military training exercise in Kyiv region on September 27, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 612. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
08:22
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

08:26
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Herszont támadják az oroszok

A Dnyipro folyó bal partjáról végrehajtott orosz támadás következtében több robbanás és komoly károk keletkeztek Herszon középső részén – jelentette október 28-án Roman Mrocsko, a város katonai közigazgatásának vezetője.

08:28
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint tízezer ukrán érkezett pénteken Magyarországra

Magyarország területére 2023. október 27-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5664 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6087 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 57 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

10:49
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Aknamentesítő gépet fejlesztett ki az ukrán hadsereg

Oleh Syniehubov, Harkiv megye kormányzója szerint a jármű jelentősen olcsóbb, mint a külföldi társaik, de nem kevésbé hatékony. A gép állítólag az aknák 95%-át képes hatástalanítani.

12:03
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Drónokat lőttek le két orosz régió felett

A légvédelmi rendszerek hat drónt fogtak el Oryol és Tula régiók területe felett. Közölte az orosz védelmi minisztérium.

Négyet az Oryol régió területén, további kettőt pedig Tula régió területén fogtak el.

12:27
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna Iskander rakétákat semmisített meg

Az ukrán légierő szerint Ukrajna lelőtt három Iskander cirkálórakétát, amelyeket Oroszország az éjszaka folyamán lőtt ki a délkelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében.

A légierő a Telegramon azt írta, hogy a kilövéseket az oroszok által megszállt Krím Dzsankoj körzetéből hajtották végre.

A Kyiv Independent szerint személyi áldozatokról nem érkezett jelentés.

12:58
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Fennakadások történtek a moszkvai repülőtereken

Október 28-án három moszkvai repülőtéren, szombaton több járat késett vagy töröltek. Ezt bizonyítják a Yandex.Schedules szolgáltatás adatai.

A legtöbb elhalasztott járatot a Domodedovo repülőtéren regisztrálták. Valamivel kevesebb a késés volt a Seremetyevói és Vnukovói repülőtéren

A fővárosi repülőtereken a járatok késésének okait nem azonosították.

13:31
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások voltak két ukrán régióban

Robbanások történtek Ukrajna két régiójában - Odesszában és Dnyipropetrovszkban – számolt be a Zerkalo Nedeli című kiadvány a Telegram csatornán.

Helyi lakossági jelentések szerint több robbanás is történt Dnyipropetrovszkban és Krivij Rihben, valamint az odesszai régió Izmail kerületében.

Az ukrán légierő rakétaveszélyre figyelmeztetett Nikolaev, Kirovograd és Dnyipropetrovszk régiókban. A Digitális Transzformációs Minisztérium online térképe szerint ezekben a régiókban, valamint Odessza régióban légiriadót jelentettek be.

14:04
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán veszteségek Avdiivkánál

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt állította, hogy az orosz erők legalább egy dandárnyi katonát veszítettek Ukrajna keleti részén, Avdiivka városában.

14:42
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok lelőttek egy ukrán támadórepülőt

A „Dnyepr" orosz csapatcsoport Herszon régióban megsemmisítette az Ukrán Légierő (AFU) Szu-25-ös támadórepülőjét és annak legénységét- számolt be a RIA Novosti.

Ezenkívül az orosz csapatok megsemmisítették az Aleskinszkij-sziget környékén állomásozó ukrán hadsereg katonáit.

15:13
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanóanyaggal ellátott drón zuhant le Oroszországban

Egy robbanóanyaggal ellátott drón zuhant le Kurszk régióban – számolt be a Shot Telegram csatorna. A kiadvány szerint a drón mindössze 100 méterre zuhant le orosz-ukrán határtól. Ezt követően a katonaság célzott robbanással megsemmisítette.

15:46
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

A Sibir ukrán katonákat semmisített meg

A Dél csoport Sibir erői egy kamikaze drón segítségével megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) gránátvető legénységét- írja a Ria Novosztyi.

Az ukrán gránátvető-legénység támadta az orosz fegyveres erők állásait a frontvonalon Kleshcheevka közelében, Bahmut irányában.

16:20
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Norvégia csökkenti az Ukrajnának szánt segélyeket

A norvég katonai-ipari komplexum (MIC) egyik legnagyobb létesítményében, a Raufoss üzemben fennálló villamosenergia-problémák miatt Oslo csökkenti a Kijevnek nyújtott katonai segítséget - áll Kari-Ann Jonnes norvég parlamenti képviselő felhívásában (amely elérhető a Lenta.ru oldalon), amelyet az ország miniszteri kabinetjéhez intézett.

16:45
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót hirdettek Ukrajna egész területén

Légiriadót hirdettek Ukrajna egész területén – írja a Lenta.
Az ukrán honlap szerint riasztást hirdettek Kijevben, Lvivben, Harkovban, Dnyipropetrovszkban és más régiókban, sőt Kárpátalján is.

17:19
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország ukrán katonai állásokat semmisített meg

Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán állásokat Szpornoje térségében október 28-án - írja a Lenta.

17:50
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország 4000 katonát veszített az Avdiivkáért vívott csatában

Az oroszok veszteségei Avdiivkában megközelítőleg 4000-re tehetők – közölte Rusztem Umerov védelmi miniszter október 28-án Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel folytatott telefonbeszélgetésében.

18:15
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

740 katonát veszített Oroszország

Az ukrán fegyveres erők szombaton azt állították, hogy Oroszország 740 áldozatot szenvedett el az elmúlt napban – írja a The Guardian.

18:59
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg 36 ukrán drónt lőtt le

Az orosz hadsereg 36 ukrán pilóta nélküli légi járművet semmisített meg - jelentette a Honvédelmi Minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov altábornagy.

19:50
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz erők Herszon régiót támadták

Az orosz csapatok október 28-án csapást mértek az Ukrajna herszoni területen fekvő Ivanivka falura, két ember megsebesült - jelentette a területi közigazgatás.

A sérültek, egy 40 éves férfi és egy 60 éves nő az ukrán hatóságok szerint a támadást követően kórházba kerültek.

20:49
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország lelőtt egy ukrán Szu-25-ös és egy MiG-29-es vadászgépet

Az orosz légvédelem két ukrán vadászrepülőgépet lőtt le - egy Szu-25-öst és egy MiG-29-est - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A gépeket Herszon és Dnyipropetrovszk régióban semmisítették meg.

22:05
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Profitál az USA az ukrán háborúból

Az ukrajnai háború fellendíti az amerikai védelmi ipart - írja a Reuters.

Az amerikai védelmi ipar profitja nőtt, mivel az Egyesült Államok új szerződéseket kötött a kimerült hazai készletek feltöltésére, illetve az Oroszországtól tartó európai országok pedig új fegyvereket rendeltek az országtól.

22:36
október 28, 2023
Vágólapra másolva!

Tovább folytatódik Avdiivka ostroma

Oroszország továbbra is támad Kelet-Ukrajnában - közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara.

Oroszország folytatja támadásait a Donyecki területen lévő Avdiivka város környékén, csak ott 10 támadást vertek vissza az ukrán erők, összesen pedig 48-at országszerte.