Nagy erőkkel támadják Ukrajnát az oroszok, az ukránok a gázcsapok elzárásával fenyegetőznek

Ukrainian soldiers continue military activities on the front line in Kharkiv Oblast 2023,Ammunition,artillery vehicle,as Russia-Ukraine war continue Horizontal
KHARKIV OBLAST, UKRAINE - OCTOBER 27: A Ukrainian army soldier is seen on an artillery vehicle on the front line as Russia-Ukraine war continues in Kharkiv Oblast, Ukraine on October 27, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 613. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
07:11
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

07:14
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz kiképzők érkeztek Fehéroroszországba

Orosz drónkezelők érkeztek a nyugat-fehéroroszországi Byaroza katonai bázisára, hogy fehérorosz katonákat képezzenek ki - állítják az ukránok.

07:17
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások voltak a Krímen

Robbanásokról érkeztek jelentések Csornomorske közeléből a Krímben – jelentette a Telegram csatorna, a Crimean Wind október 28-án későn. Sebesültekről vagy a keletkezett károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

07:39
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Magyarország területére 2023. október 28-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6733 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5983 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 50 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

08:44
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

36 drónt lőttek le az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium október 29-én közölte, hogy erői 36 ukrán drónt semmisítettek meg a Fekete-tenger és a Krím északnyugati részén.

09:35
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Öt orosz drónt lőtt le éjjel az ukrán légierő

Az ukrán légvédelem öt Shahed drónt lőtt le október 29-én éjjel – áll a légierő reggeli frissítésében. A drónokat a Krasznodarszki körzetben található oroszországi Primorsko-Ahtarsk kikötővárosból indították.

11:15
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Nagy erőkkel támadja Herszont az orosz légierő

Az orosz légierő 32 irányított bombát dobott le Herszon megyére október 29-én kora reggel – közölte Natalia Humenjuk, a déli erők szóvivője a nemzeti televízióban – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

11:17
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Beindult a légvédelmi rendszer Rostov-On-Donban

Rostov-On-Donban aktiválták a légvédelmi rendszert – jelentette a rosztovi régió kormányzója, Vaszilij Golubev a Telegram-csatornáján.

Moszkvai idő szerint 11.25-kor találtak el egy légi célpontot. A kormányzó szerint károk nem keletkeztek és áldozatok sem voltak.

Korábban azt jelentették, hogy a légvédelmi rendszer 36 drónt lőtt le a Fekete-tenger és a Krím-félsziget északnyugati része felett.

11:55
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Erőteljes robbanás történt Krasznodar régióban

Erőteljes robbanás történt a Krasznodar régióban található Afipsky olajfinomító területén – jelentette a SHOT Telegram-csatorna szemtanúkra hivatkozva.
Az eset helyi idő szerint hajnali 3 óra 20 perc körül történt. 
Az előzetes adatok szerint az incidenst egy pilóta nélküli légi jármű (UAV) támadása okozta.

12:48
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Blokkolták a forgalmat a krími hídon

Ismét blokkolták az autóforgalmat Kercs felőli krími hídon – számolt be a Telegram-csatorna október 29-én, vasárnap a közlekedési átkelő üzemi helyzetéről.

13:22
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások Herszonban

Robbanások hallatszottak a Kijev által ellenőrzött Herszonban – számolt be Herszon város katonai közigazgatásának vezetője, Roman Mrocsko Telegram csatornáján.
A tisztviselő pontosította, hogy a város tengerparti területei tűz alatt állnak.

14:30
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna Tokmak irányában támad

Az orosz erők tüzérei rendszeresen visszaverik az ukrán katonák támadásait a Zaporizzsja régiójában található Tokmak irányában – jelentette a „Hegy" hívójelű D-30-as üteg parancsnoka. 
Szerinte a térségben feszült a helyzet, de az ellenség nem tud előrelépni.

15:06
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Eloltották a tüzet a krasznodari olajfinomítóban

Eloltották a tüzet, amely a krasznodari területen található Afipsky olajfinomító (ORP) területén keletkezett – számolt be a regionális hadműveleti parancsnokság Telegram csatornáján.

Tisztázták, hogy a cég alkalmazottainak mindössze fél órába telt a tűz eloltása. Az incidens következtében személyi sérülés vagy kár nem történt. „A vállalkozást és a közeli közösségek lakóit sem fenyegeti veszély" – áll a közleményben. Az incidens okainak feltárása folyamatban van.

15:56
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Sikertelen drón bevetések

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) megpróbáltak közelebb kerülni az oroszok Herszon melletti állásaihoz. Az akcióhoz drónokat is bevetettek, de kísérleteik kudarcba fulladtak – mondta újságíróknak a Dexter hívójelű rohamosztag parancsnoka.

16:32
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Megongálódott a gázberendezés a krasznodari olajfinomítóban

A krasznodari olajfinomító (ORP) elleni támadás során egy ukrán drón megrongált egy szénhidrogéngázt és gázkondenzátumot feldolgozó berendezést – számolt be a SHOT Telegram csatorna.

A forrás szerint a létesítmény a robbanás következtében megsérült. Ezt követően tűz ütött ki, amit az üzem dolgozói önerőből oltottak el. Áldozatok nem voltak.

17:14
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg 44 ukrán drónt lőtt le

Az orosz hadsereg 44 ukrán pilóta nélküli légijárművet (UAV) lőtt le –jelentette a Honvédelmi Minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov altábornagy.

Elmondása szerint az ukrán drónokat légvédelmi rendszerek semmisítették meg Nyrkovo, Ploschanka és Troitskoye települések közelében a luhanszki régióban, valamint a donyecki régióban található Zolotarevka és Verkhnetoretskoye falvakban. Ezenkívül az orosz hadsereg lelőtt egy drónt a zaporizzsjai Novofedorovka és Vasziljevka térségében.

17:55
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Újraindult a forgalom a Krími hídon

Ismét helyreállt a forgalom Kercs felől a krími hídon – számolt be a Telegram csatorna.

Korábban, helyi idő szerint 11:34-kor vált ismertté, hogy a forgalom leállt. A híd lezárásának okait nem hozták nyilvánosságra. Nyugalomra intették az autósokat. Kicsit később olyan információ is megjelent, hogy Taman felől is blokkolták a forgalmat.

18:29
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna elzárhatja a gázt

A Naftohaz ukrán állami gázvállalat a szerződés 2024 végi lejárta után nem akarja folytatni az orosz gáz Európába irányuló tranzitját.

Az ukránok szerint az oroszok nem teljesítik maradéktalanul a két fél közötti szerződésben foglaltakat.

A témáról bővebben ide kattintva olvashat.

19:31
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz vadászgépet semmisítettek meg az ukránok

Az ukrán hadsereg tagjai lelőttek feltehetően egy orosz Szu-25-ös vadászgépet a Donyecki területen található Avdiivka közelében - közölte Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője.

20:10
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán légvédelem lelőtte az összes orosz drónt

Az orosz erők öt Sahid típusú támadó drónnal és egy H-59-es rakétával támadták Ukrajnát vasárnapra virradóra, a légvédelem az összes drónt megsemmisítette a levegőben - közölte az ukrán légierő a Telegramon.

20:56
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok Herszon régiót támadták

A kórházban meghalt az a 46 éves férfi, aki vasárnap egy orosz támadásban megsebesült Ukrajna herszoni régiójában - jelentette Oleksandr Prokudin kormányzó október 29-én.

21:38
október 29, 2023
Vágólapra másolva!

Heves bombázás érte Dél-Ukrajnát

Az orosz légierő 32 irányított légibombát dobott le Ukrajna herszoni régiójára október 29-én kora reggel - közölte Natalja Humeniuk, dél-ukrajnai katonai parancsnokság szóvivője.

Humeniuk elmondta, hogy az Ukrajna által ellenőrzött herszoni terület nyugati folyópartját érték a találatok, áldozatok is vannak, de nem közölt pontos számot.