350 millió forintból újítottak fel utakat Pécsen

útfelújítási program építkezés FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY út útfelújítás
Tiszafüred, 2015. március 23. Felmart aszfaltréteg a 33-as főúton Tiszafüred és Poroszló között 2015. március 23-án. Közel 6 milliárd forintból újítják fel a 33-as főút Füzesabony külterülete és Tiszafüred belterülete közötti 38 kilométeres szakaszát. A beruházás részeként a főút mentén több szakaszon kerékpárút is épül. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Hétfőn adják át Pécs keleti részén a Mohácsi út és az Üszögi út között húzódó, mintegy 700 méter hosszúságú felújított útszakaszt, amelyet 350 millió forintból finanszíroztak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata.
Vágólapra másolva!

A Hegedűs János utcai beruházás

jelentősen megkönnyíti a keleti városrészben élők, dolgozók, illetve Újhegy környékéről munkába, iskolába járók életét

– írták.

– idézte a kommüniké Decsi István Fidesz-KDNP-s alpolgármestert.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A fejlesztéssel

a három helyi autóbuszjárat által is érintett útszakaszon a közlekedési idő csökken,

a gyalogosforgalom biztonságossá válik. Az utca meglévő burkolatának szélesítése mellett elbontották az útszélességet korlátozó használaton kívüli vasúti hidat is.

A további építkezések során – ismertette az önkormányzat – a Hegedűs János utca átjárhatósága biztosított lesz, ugyanakkor az újhegyi városrész és a belváros közlekedését segítő fejlesztések folytatódnak a Mohácsi úton is.

A tájékoztatás szerint ezen a szakaszon a Tüskésréti úti és a Hegedűs János utcai csomópont közötti szakaszon aszfaltcserét hajtanak végre, és kanyarodó sávokat hoznak majd létre.