15 égető kérdés a Trónok harcával kapcsolatban

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Látványos, emlékezetes, monumentális volt a fantasy hatodik évadjának 9. része, A fattyak csatája, méltattuk is, például itt. Ennek ellenére számos olyan különös logikai bukfenc, feltűnő értelmetlenség, fura megoldás jellemezte, amelyre talán nincs is magyarázat. Persze, mese, fikció az egész, csak egy tévésorozat - de méltatlankodni sem ér?
Vágólapra másolva!

Az óriás Wun Weg Wun Dar Wun miért nem tépett ki egy hatalmas fát, hogy azzal a gigászi husánggal náspángolja el a Bolton-sereget? Havas szedett-vedett csapatában senkinek nem volt annyi esze, hogy szóljon neki, hogy „öhöm, óriás uram, nem kéne egy bazi nagy gerenda a kezedbe?"

Nagy, de buta Forrás: HBO

Szerencsétlen Rickon, aki az életéért futott, miért nem cikkcakkban haladt? Havas szedett-vedett seregében senkinek nem volt annyi esze, hogy szóljon neki, hogy „öhöm, Rickon uram, nem kéne most gyorsan picit irányt változtatnod, lévén a képzett íjász Ramsay nagyúr épp most lőtt ki egy újabb nyílvesszőt irányodba?"

Az összes Stark közül Rickonnak jutott a legkisebb szerep Forrás: HBO

A másik két sárkány hogy került már megint vissza a börtönébe, ha már egyszer szabadon engedték őket?

Mobiltelefon nélkül a Mesterek hogyan tudták leszervezni a tüzes ostrom közepén a politikai csúcstalálkozót a klassz kilátást nyújtó nagy teraszra?

Trónok harca Forrás: HBO

Senki nem kezdte el lőni a partról ész nélkül a száz Greyjoy-féle kalózhajót, amikor elhaladtak Westeros mellett, majd megjelentek Meereenben?

Sansa miért nem szólt Jonnak, hogy várjon még egy parányit, tán egy órácskát, és akkor nem hal meg pár ezer ember fölöslegesen?

Hogyan képződtek a tíz méter magas hullahegyek a csatatéren? A nagy öldöklés közepette pár százan félredobták a fejszét, lándzsát, íjat, feltűrték az ingujjukat, és nekiláttak serényen pakolászni a holttesteket impozáns kupacokba?

Nem elég kócos a kishölgy Forrás: HBO

Ha Daenerys egy hatalmas sárkány hátán szárnyal, ránézésre 200 kilométer/órás sebességgel, miért csak pár tincs haja kócolódik össze? Nem kéne az egész hajzatnak vadul lobognia?

Honnan tudta Sansa, hogy Ramsay vérebei hét napja nem ettek, ha ott sem volt, amikor ezt közölte a szadista Bolton-fattyú?

Ha Sansa direkt figyelmeztette, hogy Jon ne hagyja magát provokálni, akkor miért hagyta mégis? Ennyire együgyű volna?

Jóképű, de nem túl okos Forrás: HBO

Jon hogyhogy nem hullott el, amikor nekirontott sok száz lovas, talpig vasban, majd amikor nyílvesszőzápor zúdult rá több ízben is?

Amikor a szedett-vedett kis seregét nekivezette a nagy túlerőnek, saját katonái közül hány döbbent meg az öngyilkos misszió láttán? Vajon hányan gondoltak arra, hogy a vezérünk egy helyes fickó, de impulzív, oktondi, csak érzelmei vezérlik, és sereg vezetésére teljességgel alkalmatlan?

Szappanreklámnak nem volna jó Forrás: HBO

A vége felé senki nem veszi észre, hogy a rettegett főgonosz, a mindenki által gyűlölt és megvetett Ramsay ott ácsorog egy hatalmas íjjal és egy halom nyílvesszővel Deres várának közepén, tök egyedül?

De ha már ott ácsorog, és senki rá sem bagózik, ő miért az óriás jobb szemét lövi ki, miért nem a tőle két méterre várakozó, enyhén szólva is koszos Jont nyírja ki, mint nagy ellenfelét?

Trónok harca Forrás: HBO

Jon eztán közeledik Ramsayhez, aki nyilakkal lövi. Havas úrfi íjász katonái ott állnak tucatjával, tíz méterre tőlük: közül egy sincs, aki azt mondaná, hogy „ebből elég volt, még lelövik szegény Jont, akinek egyetlen szakadt pajzsa van?" Senki nem lő rá Ramsayre?