19 gigabájt vírust rejt a GTA V kamuverziója

Így néz ki a GTA V PS4-en
Vágólapra másolva!
Bétaverziónak álcázzák a készülő játékot, pedig ilyen nem is létezik belőle.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnépszerűbb videojátékának számító gengszterszimulátor tavaly megjelent folytatásából idén karácsonyra érkezik feljavított grafikájú, új generációs folytatás Xbox One-ra és Playstation 4-re. A GTA V első PC-s kiadása azonban csak jövő január végén jelenik meg, viszont a napokban egy állítólagos béta verzió kering az interneten.

Ez nem játék, hanem kártevő

Bár a készülő játékprogramok esetében nem ritka, hogy a fejlesztők játékosokat vonnak be a félkész állapotú programok tesztelésébe béta verziókon keresztül, a GTA V esetében nem ez a helyzet.

Nem létezik GTA V béta Forrás: Rockstar Games



Ezt a játékot fejlesztő Rockstar Games is hivatalosan bejelentette: a cég szerint egyáltalán nem készül majd nyilvánosan elérhető tesztverzió a játékból. A vállalat külön oldalt nyitott a saját honlapján, ahol fekete háttéren nagy fehér betűkkel hívja fel a figyelmet arra, hogy ha bárki is a játék béta verzióját ajánlja letöltésre, az nagy valószínűség szerint átveréssel próbálkozik.

19 giga szemét

A Christian Today beszámolója szerint az állítólagos béta verzió torrentoldalakon is felbukkant egy 19 gigabájtos, letölthető fájl formájában. Ez azonban játék helyett különböző vírusokat és egyéb kártevőket tartalmaz.

Online bűnözők még külön honlapokat is nyitottak az átveréshez például gta5betacode.com és grandtheftauto5beta.com címen. Ezek mostanra már az eredeti átveréshez használt helyett a Rockstar figyelmeztetőoldalára vezetik a látogatókat. Az Inquisitr.com szerint egyes kártevők a Facebookon a felhasználók nevében propagálják a GTA V kamubétáját.