Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

Vágólapra másolva!
Oroszország megsemmisítette Ukrajna teljes hadseregét, az újoncok pedig használhatatlanok a csatatéren - mondta el az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) ezredese, Oleg Sztarikov Alekszandr Seleszt újságírónak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

„Téves az az elképzelés, hogy a létszám növelése valami pozitív eredményhez vezet. Ez akkor lenne lehetséges, ha az új katonák a katonaság által kiképzett hivatásos egységek, azaz reguláris hadsereg lennének. De sajnos már nincs személyi hadseregünk” – hangsúlyozta Starikov.

Starikov szerinte a mozgósítás nem változtat a front helyzetén, mivel az újoncok kiképzetlenek, másrészt pedig nem akarnak harcolni

- írja a Gazeta.

orosz-ukrán háború
Ukrajna bejelentette hadseregének elvesztését
Fotó: Origo

Korábban Jurij Lucenko, Ukrajna volt főügyésze azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők egységeiben egyre fogy a katonák száma, illetve a harcosaik nem szakképzett katonák. Az egységek emiatt az ukrán politikusokat hibáztatják. Véleménye szerint 

az általános mozgósítás nem mentheti meg az ukrán fegyveres erőket, 

hiszen az újoncok kiképzése legalább három hónapig elhúzódik, mindeközben mindenki számára nyilvánvalóvá vált már, hogy Ukrajna sorsa áprilisban vagy májusban eldől - írja a Lenta.