Megkóstoltuk az új, gluténmentes McDonald's sajtburgert

gluténmentes, sajtburger, mcdonald's
Vágólapra másolva!
A McDonald’s az empatikus arcát mutatja: holnaptól, azaz május 14-től a gluténérzékenyek sem maradnak éhesek, hiszen az igényeik szerint átalakított dupla sajtburgert és málnás csokitortát vezetnek be 11 hazai étteremben.
Vágólapra másolva!

A mai óbudai kóstoláson megtudtuk, hogy három fővárosi helyszín mellett hat vidéki városban is kapható lesz. Mivel az ételintolerancia egyre több embert érint, holnaptól valamennyi hazai McCafé üzletében laktózmentes tejjel, vagy mandulaitallal is kérhető majd a kávé.

Lesz, aki örülni fog ennek Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A harmadik újdonság a gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó málnás csokoládétorta – ételintoleranciától szenvedő olvasóink kedvéért ezt is megkóstoltunk. Az állaga sűrű, krémes, nem érezni lemondásnak: ipari-kisüzemi körülmények között gyártott édességhez képest kifejezetten finom a diétás termék. Az édesítőszere xilit, míg a csokoládé eritrites. Ára 880 és 890 forint között mozog majd.

Jönnek a málnás csokitorták! Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója elárulta, hogy bár az alaptermékek, a hagyományos hamburgerek kelendőek, de: „az utóbbi évben sok megkeresést kaptunk gluténérzékeny vendégeinktől, akik szeretik, és szívesen fogyasztják a termékeinket, de eddig csak választékunk szűkebb körét, salátákat, sült burgonyát tudtak fogyasztani. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy kifejezetten az ő igényeikre fejlesszünk egy szendvicset, hogy ezzel a számukra is teljessé tudjuk tenni a McDonald’s élményt.”

Az ódbudai McDonald's Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Mivel a dupla sajtburger a zsömlét leszámítva eddig is gluténmentes volt, az egyetlen fejlesztést a tésztán kellett megejteni – ezt a logisztikai ipar felvirágoztatásának jegyében Finnországból hozzák. Cselényi Tibor minőségbiztosítási vezető kifejtette, hogy „az ottani sütöde csak ilyen gluténmentes termékekkel foglalkozik, így nincs esély a keresztszennyeződésre.” Állítása szerint a hazai feldolgozás során sem lesz esély arra, hogy kalászos gabonákban található fehérjére kerüljön az érzékeny vendégek műanyag tálcájára.

A tészta kicsit szárazabbnak, sótlanabbnak hat, mint a hagyomáynosnál Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A dupla sajtburger két szelet marhahús pogácsát, két szelet ömlesztett cheddar sajtot, szeletelt kapros uborkát, szárított hagymát, ketchupot és mustárt tartalmaz. Az aromája éppen ezért nagy vonalakban megegyezik a hagyományos, eddig is kínált változattal, igaz, a tészta állaga kicsit szárazabb, kevésbé érezni sósnak – az ízben egyértelműen a középső, betöltött rétegek dominálnak.

Finom lett Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Az előkóstoláson megjelent a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületének képviseletében Koltai Tünde is, aki érdekes információkkal szolgált: „Magyarországon a lakosság mintegy 2 százaléka lisztérzékeny, és további 3-4 százalék érintett, akiknél ugyan nem lehet intoleranciáról beszélni, de a glutén elhagyásával csökkennek a panaszaik.”

Hát, ez sem lett egy óriás Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A gluténmentes dupla sajtburger országosan 11 McDonald’s étteremben, Budapesten a Nyugati téri, a kőbányai, illetve az óbudai egységekben, Debrecenben (a Füredi út 59/c. szám alatti étteremben), Kaposváron, Egerben és Nagykanizsán további egy-egy, Székesfehérváron két étteremben (a Piac tér és Szent Flórián krt 3. szám alatti éttermekben), valamint Nyíregyháza mindkét üzletében is megvásárolható. Ára 970-1020 forint között lesz.