Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának rangadóján a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 2-2-es döntetlent játszott a Manchester United otthonában. A manchesteriek egyenlítő gólját az 50. percben Jarell Quansah hibája után Bruno Fernandes szerezte, a fiatal angol játékos pedig közellenség lett a Liverpool sok szurkolójának szemében – akárcsak 10 éve Steven Gerrard.

Az 50. percben a semmiből, egy csodagóllal egyenlített a Manchester United, miután a Liverpool védője, a 21 éves Jarell Quansah rossz helyre passzolt egy labdát, amire lecsapott Bruno Fernandes, a portugál focista pedig a kezdőkörből átívelte a labdát a kint helyezkedő Caoimhin Kelleher fölött. Ezzel lett 1-1 az állás, és nagyban befolyásolta, hogy a vendégek nem nyerték meg a meccset. A Liverpool a pontvesztéssel visszacsúszott a Premier League tabellájának második helyére az éllovas Arsenalhoz képest rosszabb gólkülönbsége miatt, és már nem a saját kezében van a sorsa Szoboszlai Dominikéknak.

Jarrell Quansah, Bruno Fernandes, Liverpool, Manchester United
Jarrell Quansah hibája után Bruno Fernandes egyenlített a Liverpool és a Manchester United rangadóján
Fotó: Paul ELLIS / AFP

Jarrell Quansah közellenség lett a Liverpool sok szurkolójának szemében

A mérkőzés után 

Quansah annyi gyűlölködő bejegyzést kapott az Instagram-oldalán, hogy már nem lehet hozzászólni a korábban megosztott fotóihoz, korlátozni kellett ezt a lehetőséget 

– írta meg a Magyar Nemzet. Egyes szurkolók ugyanakkor kiálltak mellette, és arról írnak, hogy a gyűlölködők nem is igazi Liverpool-szurkolók, de a gyűlölködő hozzászólások száma is rengeteg volt a rossz passza után.

Quansah az új Gerrard?

Szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt, az angol bajnokság 2013-14-es szezonjában Steven Gerrard is elkövetett egy hasonló hibát – elcsúszott a Chelsea elleni meccsen a félpályánál, ami londoni gólt, és végül győzelmet is ért –, amely akkor a forduló előtt éllovas Liverpool bajnoki címébe került. 

Néhány héten belül kiderül, Quansah megmozdulása is ugyanolyan emlékezetes marad-e, mint anno Gerrardé.

A Liverpool csütörtökön az Atalantát fogadja az Európa-liga-negyeddöntő első mérkőzésén, majd vasárnap a Crystal Palace látogat az Anfieldre bajnoki mérkőzésen.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek