Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elárulta, hogyan zajlott a beszélgetése Dárdai Mártonnal, illetve megszólalt Sebastian Nanasi esetleges magyar válogatottbeli szerepléséről is.

A 2002-es születésű Dárdai Márton a jelenleg a német másodosztályú Hertha BSC egyik legfontosabb játékosa, akinek 41 Bundesliga-mérkőzés is van már a lábában. A középhátvédként és védekező középpályásként egyaránt bevethető focista utánpótláskorában a német válogatottban szerepelt, ám német-magyar kettős állampolgárként – és mivel a felnőttek között még Nationalelfben még nem lépett pályára –

minden lehetőség adott arra, hogy magyar válogatott legyen.

Novemberben Dárdai Márton úgy nyilatkozott, még nem döntötte el, hogy magyar vagy német válogatott lesz-e. Marco Rossi szövetségi kapitány viszont már korábban elárulta, hogy örömmel látná őt a válogatottban, idén decemberben pedig a Hertha egyik bajnokija után Rossi tárgyalt is Dárdai Pál középső fiával.

Dárdai Márton eddig csak a német korosztályos válogatottakban szerepelt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Jan Fromme

Az NB1.hu-nak adott interjújában Marco Rossi Dárdai Márton lehetséges Eb-kerettagságáról is beszélt, és az olasz szakember elárulta, hogy mi zajlott le a beszélgetésük során.
„Ami Mártont illeti, úgy látom, hogy vannak lehetőségeink. Beszéltem vele, és

Reménykedtem, hogy beszélhetünk, és az történt, amire számítottam. Olyan ő is, mint a bátyja, Palkó, akit jól ismerek, ugyanolyan tiszta tekintete van. Érthetően beszélt, és lojálisnak tűnt.

– mondta Marco Rossi.

Sebastian Nanasi magyar válogatottsága valószínűtlenebbnek tűnik

Marco Rossi egy másik, szintén 21 éves, magyar származású tehetségről is beszélt. Sebastian Nanasi, a Malmö svéd válogatott focistája (két felkészülési meccsen lépett pályára a felnőttek között) korábban arról beszélt, hogy még nem hozta meg a döntését azzal kapcsolatban, hogy melyik válogatottban kíván szerepelni.
„Ha Magyarországról hívnának, akkor természetesen át kellene tekinteni a lehetőségeket, de

mondta Nanasi.

Sebastian Nanasi a Malmö egyik legnagyobb értéke Forrás: NurPhoto via AFP/Mike Kireev

Marco Rossi az NB1.hu-nak adott interjújában Nanasival szemben kisebb várakozásokat támasztott, mint Dárdai Mártonnal tette.
„Ami Nanasit illeti, oda kell figyelnünk.

Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni.

– nyilatkozta Rossi.