Vágólapra másolva!
Óriási balhé volt a hétvégi Kenderes-Lurkó Focimánia Vármegye I.-es mérkőzésen: összeverekedett egymással a kenderesiek egyik játékosa, illetve egy hazai csapat karbantartója. A percekig tartó bunyó végén több embernek kellett leszednie Lólé Ferencet Túri Jánosról, a csatárt az MLSZ hároméves eltiltással büntette.

A hétvégi Kenderes-Lurkó Focimánia Vármegye I.-es mérkőzés második félidejében Túri János, a hazai csapat ezermestere – és korábbi játékosa – perceken keresztül folyamatosan csúnya szavakkal ócsárolta a kenderesiek játékosát, Lólé Ferencet, aki egy ideig tűrte a szidalmakat, majd heves verbális vita alakult ki köztük, egy bizonyos ponton azonban elszakadt a cérna a 32 éves játékosnál.

Ekkor lejött a pályáról, a karbantartó pedig a korláton belülre lépett és elkezdték egymást ütni. A játékvezetői jelentés alapján nagyjából két percig tartott a verekedés, mire 5-8 embernek sikerült leszednie Lólét Túriról.

A játékvezető a 63. percben kiállította a hazaiak támadóját - számolt be a szoljon.hu.

A lap hozzátette, az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei igazgatósága

Lólé Ferencet három évre eltiltotta a labdarúgástól.

Hatalmas balhé volt a meccsen Forrás: Kenderesi VSE hivatalos oldala

"Nagyon sajnáljuk az esetet – nyilatkozta Mikes Krisztián, a Kenderesi VSI szakosztályvezetője. – Évek óta nem volt nézőtéri rendbontás nálunk, sokat dolgoztunk azon, hogy jó legyen a megítélésünk.

Hozzátette, tudomása szerint Lólé Ferenc és Túri János azóta megbeszélték az esetet, két normális emberről van szó, akik jó kapcsolatban voltak.

"Nem tudjuk pontosan mi váltotta ki ezt belőlük. Nem szokásunk elküldeni játékost, így Ferit sem fogjuk, de az ő döntése lesz, hogy itt marad-e nálunk edzeni, vagy sem. Természetesen próbálunk fellebbezni az ítélet ellen, a szövetség pedig majd eldönti, hogy elfogadják-e" - zárta a szavait Mikes Krisztián.

A lapnak nyilatkozott Lólé Ferenc is, aki elmondta, a huszonötéves pályafutása alatt még nem történt vele ilyen.

"Gyengén sikerült a mérkőzés, nagy volt már a feszültség a pályán, Túri János alpári módon többször is beszólt nekem a pályára. Próbáltam őt csitítani, de egyre csak durvább lett a helyzet. Ezt követően pedig édesanyámra és származásomra tett megjegyzést, amit már nem tudtam tolerálni. Nagyon rosszul esett ez tőle, hiszen baráti kapcsolatban voltunk, ráadásul édesanyám most betegeskedik is, emiatt különösen rosszul érintett.

" - mondta a játékos, aki elárulta, mindent megbeszéltek azóta Túri Jánossal. Hozzátette, erősnek gondolja a hároméves eltiltást és a rendőrségi feljelentést, hiszen nem történt komoly verekedés. Szeretné folytatni a pályafutását, biztosan nem hagyja így abba a labdarúgást, addig is külön edzéseket végez majd.