Berlusconi halála után újabb tragédia érte a Milan focicsapatát

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on April 21, 2021 The logo of AC Milan is pictured on a corner flag prior to the Italian Serie A football match AC Milan vs Sassuolo at the San Siro stadium in Milan. - AC Milan announced that its current owners, investment fund Elliot Advisors, have agreed to sell the newly-crowned Italian A champions to rival fund RedBird for 1.2 billion euros ($1.3 billion). (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön, 84 éves korában meghalt Apollonius Konijnenburg, aki a holland focisták első számú ügynöke volt a nyolcvanas években, és több játékost is az olasz labdarúgó-bajnokságba, azon belül az AC Milan csapatához segített.

Konijnenburg anno olyan játékosoknak segített Milánóba igazolni, mint Marco van Basten, Ruud Gullit vagy Frank Rijkaard, akik az 1987-es/1988-as érkezésük után többek között a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK) is megnyerték a klubbal.

„Ő volt az egyik első ügynök, aki feltűnt a nyolcvanas években, amikor Olaszország valójában még feltáratlan terület volt a nemzetközi futballban. Akkoriban

Ruud Krol volt talán az első, majd a nyolcvanas években az Olaszországba igazoló játékosok kilencven százaléka rajta keresztül érkezett, köztük Wim Kieft, Marco van Basten és Ruud Gullit, akik mind nagyon sikeressé váltak. Nem volt annyira üzletközpontú, de

nyilatkozta Konijnenburgról Jurriaan van Wessem újságíró, utalva az AC Milan egykori, múlt héten meghalt tulajdonosára.

Az utóbbi években Konijnenburg Olaszországban élt, de már nem játékosügynökként tevékenykedett, hanem inkább a zene és a művészet iránti szeretetére összpontosított.