Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 1-0-ra kikapott az Olympique Lyontól a Parc des Princes Stadionban.

A párizsiak ugyan magabiztosan vezetik a tabellát, de közel sincsenek jó passzban, hiszen a Bayern München ellen tükörsimán estek ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, az előző fordulóban pedig kikaptak a Rennes otthonában. A PSG-ből achilles-ín sérülés a francia válogatott Presnel Kimpembe, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos, és a brazil válogatott Neymar is, aki márciusban összeszedett bokasérülése miatt már nem játszhat az idei szezonban.

A párizsi csapat jól kezdte a meccset. A negyedik percben Vitinha fejelhetett volna gólt, öt perccel később pedig Mbappé lőtt kapu mellé hatalmas helyzetben. Ezt követően a PSG többet birtokolta a labdát, a Lyon viszont életveszélyes kontrákat vezetett és sokkal közelebb állt a gólhoz.

Messinek és a PSG-nek borzalmas meccse volt Forrás: AFP/Franck Fife

A 38. percben aztán büntetőt kapott a Lyon. Egy kapu előtti kavarodás végén a csapatkapitány Alexandre Lacazette csapott le a labdára, majd átesett Gianluigi Donnarumma kezén, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Lacazette állt oda, de a jobb alsóba tartó lövése a kapufán csattant, a kipattanót pedig Johann Lepenant kapu fölé lőtte.

A második félidőt is a vendégek kezdték jobban, és az 56. percben megszerezték a vezetést. Thiago Mendes felívelt labdájára Sael Kumbedi érkezett a hosszún, kapásból keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, a hosszún érkező Bradley Barcolának pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A Lyon teljesen megérdemelten szerzett vezetést Forrás: AFP/Franck Fife

A folytatásban a PSG ment előre az egyenlítésért, de Christophe Galtier csapata nagyon tompán futballozott. A párizsiaknak a második félidőben csak egy kaput eltaláló lövésük volt, de Anthony Lopesnek, a Lyon kapusának azt sem kellett bravúrral védenie.

Lyon ezzel teljesen megérdemelt győzelmet aratott és feljött a tabella kilencedik helyére. A PSG továbbra is vezeti a bajnokságot, de az előnye már csak hat pont a Lens és az Olympique de Marseille előtt.

Ligue 1, 29. forduló:
Paris Saint-Germain-Olympique Lyon 0-1 (0-0)
gólszerző: Barcola (56.)