Mutatjuk a világ legegyszerűbb fagyireceptjét

Vágólapra másolva!
Ahogy várjuk az előttünk álló melegebb időt és a hosszú, forró nyári napokat, gondolataink a hűsítő finomságok felé kalandoznak. A legtöbb ember szívesebben vásárolja meg a szupermarketekben vagy fagyizókban, de házilag egyszerűbb elkészíteni a család kedvencét, mint hinné.
Vágólapra másolva!

A legendás séf, Mary Berry kidolgozta a gombócos fagylalt legtökéletesebb receptjét, és olyan egyszerűvé tette azt, hogy még a legkevésbé tapasztalt édesség kedvelők is el tudják készíteni. Ami még jobb, hogy nincs szüksége semmilyen speciális felszerelésre, például a fagylaltkészítőre - konyhánkban fellelhető háztartási gépekkel is tökéletes, cukrász minőségben tudjuk elkészíteni.

Fagylalt, fagyi, illusztráció,
A kép csak illusztráció!
Fotó: Shutterstock/Natalia Lisovskaya

A BBC Good Food-on megjelent receptet Mary átalakította: receptje 6-8 emberre elegendő, elkészítése mindössze 20-30 percet vesz igénybe, plusz az éjszakai fagyasztás.

Hozzávalók:

  • 284 ml magas zsírtartalmú habtejszín
  • 500 g  vanília pudingpor
  • 100 g porcukor
  • 100 ml rum
  • 1 evőkanál rum aroma
  • 170 g fagyasztott bogyós gyümölcs (vagy ugyan ennyi szárított)

Elkészítés Mary Berry módra:

A tejszínt egy nagy tálban verjük habbá, majd óvatosan forgassuk bele a vaníliás pudingport. Körülbelül másfél órát hagyjuk pihenni a masszát a hűtőben, amíg az edény szélén elkezd megdermedni a krém. A cukrot tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a rumot és lassan, alacsony lángon kezdjük el hevíteni, amíg a cukor teljesen elolvad. Az olvadt sziruphoz adjuk hozzá a gyümölcsöket és főzzük annyi ideig, amíg meg nem puhulnak. A kész gyümölcsös masszát tegyük egy tálba, hagyjuk kihűlni és adjuk hozzá az egy evőkanálnyi rum aromát. A hűtőből kivett habot verjük fel újra és forgassuk bele a szintén kihűlt gyümölcsös szirupot. Öntsük a kész alapot egy nagyobb, nagyjából 1,2 literes tálba, fedjük le és hagyjuk a fagyasztóban egy egész éjszakát, hogy minél jobban megdermedjen a fagyink. Nem muszáj másnap felhasználni - azonos hőmérsékleten akár 1 hónapig is eláll a fagyasztóban. 

Tálalhatjuk magában, sütemény mellé, nehezebb ebéd után desszertként.

Mindemellett megéri egészségesen élni. Az Origo egy korábbi cikke szerint egy neves jégkrémgyártó vállalat több ezer dollárt fizet annak, aki az ő, egészséges jégkrémjük mellett elkötelezettek a sport, ezáltal az egészséges életmód mellett. A pénz mellett támogatói szerződést és ínyenc kóstolót is adnak a lelkes jelentkezők között.

(Mirror)