Vágólapra másolva!
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Sportrádió vendége volt. A Hazafutás című műsor fő témája a német Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntő volt, de persze szóba került az is, hogy a bajnokcsapat az utóbbi időben több kulcsjátékosát is elveszítette sérülés miatt.

A Fradi nincs egyszerű helyzetben a Leverkusen elleni párharc előtt, hiszen Tokmac Nguent a napokban műtötték meg, mellette a télen igazolt Owusu Kwabena is megsérült, a bosnyák Muhamed Besic Kisvárdán szenvedett súlyos térdsérülést, míg a múlt hétvégi debreceni bajnokin a marokkói válogatott hátvéd, Sammy Mmaee is kidőlt a sorból Dorian Babunski kemény belépője után.

Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója Fotó: Polyák Attila - Origo

„Owusu az Újpest ellen szenvedett komoly sérülést egy kontakt következtében. Kifejezetten azért igazoltuk, hogy az El-ben segítségünkre legyen, nem azért, hogy a magyar bajnokságban, hiszen azért nem feltétlenül volt szükség az ő személyére. Aztán Kisvárdán Besic szenvedett súlyos sérülést, több hónap lesz, mire visszatérhet, az is egy rúgás után történt.

Most a debreceni meccsen megint egy teljesen ártalmatlan szituációban, a saját térfelünkön szabálytalankodtak úgy Samy Mmaeéval, hogy súlyos sérülést szenvedett. És ebben az esetben sem volt VAR-ellenőrzés és piros lap.

Ezt azért furcsállom, mert amikor nemzetközi meccsen a Trabzonspor ellen játszottunk itthon, akkor rögtön a mérkőzés elején Civicet kiállították, mert piros lap gyanús szabálytalanság volt, VAR-ral megnézték, és ugyan nem okozott sérülést, de okozhatott volna, ezért kiállították" - mondta a Sportrádióban Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki úgy gondolja, hogy ezek a sérülések megelőzhetőek lennének, ha a játékvezetők jobban védenék a játékosokat.

„A debreceni biztos, hogy olyan szituáció volt, hogy ha valaki visszanézi, elég enyhe kifejezés, hogy piros lap gyanús.

Ezek komoly sérülések, amik véletlenül nem következnek be" - tette hozzá Orosz Pál, aki a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga párharcról azt mondta, a Fradi célja a továbbjutás, de emlékeztetett rá, hogy a Ferencváros játékoskeretének értéke 43 millió euró, a német csapaté pedig 416 millió, így nyilván nem a Fradi a párharc esélyese.

A teljes adás a linkre kattintva hallgatható meg.