Kubatov Gábor: Marad a vénaszkenner, az ultrák helyett jöttek mások

Kubatov Gábor
Budapest, 2012. április 13. Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnöke sajtótájékoztatót tart a klub Üllői úti székházában. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Ameddig ő marad a Ferencvárosi Torna Club elnöke, marad a vénaszkenner is a Groupama Arénában - ezt nyilatkozta a Lokál reggel megjelenő számában Kubatov Gábor.  Azt is mondta, hogy 2020-ra modern sportvárost szeretnének létrehozni a Népligetben.

"Az ultrák nincsenek kitiltva a stadionból, hanem elhatározták, hogy nem jönnek be. Ők is a Ferencváros családjának tagjai, de ehhez az is hozzátartozik, hogy annak ellenére sem lettek kevesebben a meccseken, hogy a távolmaradást választják.

- mondta a bajnokcsapat elnöke.

Kubatov Gábor szerint az ultrák is a Ferencváros családjának tagjai Forrás: MTI/Földi Imre

Kubatov Gábor szerint az elmúlt évek során kiderült, hogy a drukkerek egy része nem vállalja a felelősséget a tetteiért, ezért nem tud megbízni bennük.

Hokipálya, uszoda és kizicsarnok is épül

A korábban Fradiváros néven ismertté vált beruházásról Kubatov Gábor elmondta, a külső kommunikációban immár a népligeti sportfejlesztés kifejezést használják, "mert semmit sem akarnak kisajátítani".

A klub célja, hogy 2020-ra ultramodern sportvárossá nője ki magát az FTC egyesített népligeti bázisa.

- Olyan sportközpontot képzelünk el, amely nemcsak Magyarországon, de Európában is a legmagasabb színvonalat képviseli. Egyébként az már önmagában ritkaságszámba megy, hogy ugyanannak az egyesületnek szinte valamennyi szakosztálya egy helyen tölti a mindennapjait - nyilatkozta a klubelnök.

Kubatov Gábor azt is mondta, hogy

- A fenntarthatóság természetesen lényeges eleme a terveknek, ezért olyan olcsón - adott esetben megújuló energiával - üzemeltetett csarnokokat építünk majd, amelyeket a sporton kívül egyéb célra is lehet használni - tette hozzá.