Vágólapra másolva!
A Brazil Labdarúgó Szövetség keddi sajtótájékoztatóján jelentik be, hogy ki lesz az ötszörös világbajnok szövetségi kapitánya.

A brazil válogatott két vereséggel zárta a hazai világbajnokságot, az elődöntőben a németektől elszenvedett 7-1-es horrort nem sikerült a csapatnak kihevernie a bronzmeccsre, amelyet 3-0-ra bukott el a selecao Hollandiával szemben.

A történtek után senkit nem lepett meg, hogy a Brazíliát 2002-ben világbajnoki címig vezető Luiz Felipe Scolari lemondott, a szövetség pedig kinevezte Gilmar Rinaldit, akinek az volt a feladata, hogy a jelöltek felmérése után megtalálja a következő kapitányt. Rinaldi azt mondta, a braziloknak ideje felismerniük, hogy változtatniuk kell.

A jelöltek között négy esélyesről lehet olvasni, közülük ketten, Dunga és Vanderlei Luxemburgo már dolgoztak korábban a válogatottnál. A másik két jelölt Tite, a Corinthians, valamint Muricy Ramalho, a Sao Paulo edzője. A négy szakember közül Dunga a favorit, aki 2006 és 2010 között vezette a válogatottat, amellyel Copa Américát és Konföderációs Kupát nyert.