Vágólapra másolva!
Román lapértesülés szerint a német Energie Cottbus játékosaként két magyar labdarúgó, Sebők Vilmos és Miriuta Vasile is fogadási csalás részese volt 2002-ben, írja a Blikk.

A National című román újság szerint a csalók tíznegy éve 200 ezer euróért (58,5 millió forintért) akarták befolyásolni a Bayern München ellen idegenben 3-1-re elbukott élvonalbeli bajnokit, de nem jött össze az elvárt eredmény.

A botrányt Cornal Dinu, a válogatott egykori szövetségi kapitánya, a Dinamo Bucuresti menedzsere robbantotta ki, aki az újságnak név szerint említett több focistát, közöttük a kilencszeres magyar válogatott Miriutát és a nemzeti csapatban ötvenkét alkalommal szereplő Sebőköt is.

"Áldom a szerencsémet, hogy azon a találkozón eltiltás miatt nem szerepeltem! Hiszen akkor most Romániában mindenki bundázónak könyvelne el engem. Reggel már én is olvastam a híreket, kerestek tévétől, rádiótól. Sohasem vettem részt csalásban, nem is hallgattak ki, gondolhatja, hogy egy ilyen hír nekem milyen kellemetlen itt, Cottbusban" - nyilatkozta a Blikknek a német csapatnál edzőként dolgozó Miriuta.

Sebőköt is meglepte a cikk: "Mivel nem játszottam a meccsen, szerintem nem is érdemes foglalkoznom az írással, az csak kacsa" - mondta.