Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik volt a Premier League 2023/2024-es idényének második leggyorsabb középpályása.

Vasárnap véget ért az angol labdarúgó-bajnokság 2023/24-es idénye, amelyet a Manchester City sorozatban negyedszer nyerte meg. Az már korábban kiderült, hogy az év játékosának a City angol válogatott támadóját, Phil Fodent választották, aki hatalmas bombagólt lőtt a zárófordulóban. Most pedig arra is fény derült, hogy kik voltak a leggyorsabb játékosok az idényben.

Newcastle United v Liverpool FC - Premier League
Szoboszlai a következő szezonban még fontosabb játékosa lehet a Liverpoolnak
Fotó: NurPhoto via AFP

A szezon befejeztével a Squawka egy álomcsapatot az idény leggyorsabb játékosaiból, ebben pedig előkelő helyen szerepel a Liverpool magyar sztárja, Szoboszlai Dominik. 

Szoboszlai a szezon leggyorsabb játákosai között

Szoboszlai még szeptemberben a Wolverhampton ellen kapcsolt eszméletlen sebességre, amikor többméteres hátrányból utolérte a portugál Pedro Netót, aki a Liverpool kapujára vezette a labdát. A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott csapatkapitányánál ekkor 36,76 km/h-s csúcssebességet mértek, márpedig a 23 éves játékos ezzel a Premier League összes középpályása közül a második leggyorsabb futóteljesítményt produkálta. Szoboszlai Dominik összességében a PL hatodik leggyorsabb játékosa volt, a posztriválisai közül pedig csupán a Brightonban játszó Jakub Moder előzte meg, aki 36,84 km/h-s sebességgel sprintelt. 

Szoboszlai egyébként nem csak a gyorsaságával hívta fel magára a figyelmet, teljesítményével  Liverpool egyik legjobbja volt a szezonban: 33 bajnokin három gólt és két gólpasszt jegyzett az első angliai idényében.

A kapusok között a Chelsea spanyol hálóőre, Robert Sánchez zárt az élen, akinél 35,11 km per órás csúcssebességet mértek. A védők között, s egyben az egész bajnokságban a Tottenham holland játékosa, Micky van de Ven volt a leggyorsabb 37,38 km per órával.

A csatároknál az élvonaltól búcsúzó Luton Town lagoszi származású, de ír válogatott szélsője, Chiedozie Ogbene futott a leggyorsabban (36,93).

A Premier League 2023/24-es szezonjának leggyorsabb játákosai:

kapus: Robert Sánchez (Chelsea) 

védők: Micky Van de Ven (Tottenham Hotspur), Illia Zabarnyi (Bournemouth), Dara O'Shea (Burnely)

középpályások: Jakub Moder (Brighton), Amadou Onana (Everton), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers), Szoboszlai Dominik (Liverpool)

támadók: Anthony Gordon (Newcastle United), Anthony Elanga (Nottingham Forest), Chiedozie Ogbene (Luton Town)

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről