Vágólapra másolva!
Élete második osztrák Bundesliga-mérkőzésén megszerezte első gólját Fülöp Zoltán. A Siófok egykori támadója az SV Mattersburg színeiben vette be a Sturm Graz kapuját, hozzásegítve ezzel csapatát az első győzelemhez.

Győzelemmel mutatkozott be hazai közönsége előtt az újonc SV Mattersburg labdarúgócsapata az osztrák bajnokság élvonalában. A gárda a Sturm Grazot fogadta - soraiban Korsós Györggyel - s 2-1-es félidőt követően 3-1-re nyert.

A gólok sorát Didi Kühbauer nyitotta meg a harmadik percben, amikor egy kezezésért megítélt büntetőt értékesített. A 31. percben Brunmayr tökéletes passzát követően a chilei Rojas egyenlített, hét perccel később viszont érkezett Fülöp Zoltán, s találatával egészen a találkozó hajrájáig őrizte is az előnyt az újonc alakulat. A kegyelemdöfést Thomas Wagner a 91. percben adta meg a Graznak.

Győzelmével a Mattersburg feljött a harmadik helyre, gólkülönbséggel megelőzve Kabát Péter új gárdáját, az FC Kärntent.

Ausztria, Bundesliga, 2. forduló
SV Mattersburg - Sturm Graz 3-1 (2-1)
Pappelstadion, 12 400 néző
vezette: Stuchlik
Mattersburg: Hedl - Zatek - Dragic (Mravac 73.), Lang - Hopfer (Köszegi, 59.), Kausich, Kühbauer, Mörz, Kaintz (Pauschenwein, 68.) - Fülöp, Th. Wagner
Sturm: De Wilde - Brzeczek (Masudi, 71.) - Korsós Gy., Strafner - Dmitrovic, Neukirchner, Filipovic (Mujiri, 63.), Hasek, Rojas - Brunmayr, Haas (Säumel, 83.)
gól: Kühbauer (3.), Fülöp 838.), Th. Wagner (91.), illetve Rojas (31.).