Verekedés az edzőtáborban: a világbajnok sportoló ököllel ütötte az olimpiai bajnok honfitársát

swim Horizontal
Britain's Adam Peaty (L) and Britain's Luke Greenbank celebrates winning the final of the men's 4x100m medley relay event during the swimming competition at the 2019 World Championships at Nambu University Municipal Aquatics Center in Gwangju, South Korea, on July 28, 2019. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Felszakadt a szemöldöke Adam Peaty háromszoros olimpiai bajnok brit úszónak, miután verekedésbe keveredett egy csapattársával egy angliai edzőtáborban.

A The Sun keddi beszámolója szerint az 50 és 100 méteres mellúszás világcsúcstartója

azzal dühítette fel Luke Greenbanket, hogy hátba verte és elsütött egy tréfát barátnőjéről, az ötkarikás aranyérmes Anna Hopkinról,

akivel Peaty együtt nyert Tokióban a 4x100 m mix vegyes váltók versenyében, míg a két férfi együtt nyert ezüstérmet 4x100 méter vegyesen – 2019-ben pedig közösen szereztek világbajnoki címet ebben a számban.

Peaty és Greenbank viszonya itt még felhőtlen volt Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A brit szövetség elismerte az összetűzést a loughborough-i edzőtáborban, amelyet "gyorsan és hatékonyan megoldottak az érintett sportolók és a jelen lévő stábtagok".

Peaty szemöldökét nem kellett összevarrni a képviselője által "kisebb veszekedésnek" titulált esetet követően.

A 28 esztendős Peaty mentális nehézségek miatt kihagyta idén a brit bajnokságot, majd a fukuokai vb-t is, mivel - ahogy fogalmazott - elfáradt és nem élvezte az úszást. Célja, hogy eredményesen készüljön fel a jövő évi párizsi olimpiára.