Sporttörténelmi paralimpiai kvótaszerzés íjászatban

Gáspár Tamás történelmi paralimpiai kvótát szerzett
Vágólapra másolva!
A Magyar Paralimpiai Bizottság közleményben tudatta, hogy a Csehországban megrendezett paraíjász világkupán Gáspár Tamás, W1 kategóriában kivívta magának a paralimpiai kvótát. Korábban Magyarországot még senki nem képviselte a játékon az adott sportágban, vagyis sporttörténelmi kvótaszerzésről van szó.

A Csehországban megrendezett paraíjász világkupán Gáspár Tamás, W1 kategóriában kivívta magának a paralimpiai kvótát. Korábban hazánkat még senki nem képviselte a játékon az adott sportágban.

Gáspár Tamás történelmi paralimpiai kvótát szerzett Forrás: Magyar Íjász Szövetség

A sporttörténelmi sikert végrehajtó versenyzőnk Pozsony - Újvárosban küzdött meg a rangos nemzetközi mezőnnyel. Kategóriájának elődöntőjében negyedik helyen jutott tovább a fináléba, 653 körrel. A döntőben, kiélezett párharcot követően sikerült felülmúlnia török ellenfelét, így megnyerte versenyszámát, és kvalifikációs jogot szerzett az augusztus 25-én kezdődő Paralimpiai Játékokra. Az Angliában készülő sportolónk tovább gyarapította a Tokióba utazó Magyar Paralimpiai Csapat létszámát.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 37 kvótája van a tokiói paralimpiai játékokra: hat asztaliteniszben, négy atlétikában, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, kettő kerékpárban, egy sportlövészetben, egy triatlonban, egy íjászatban és kilenc úszásban.