Vágólapra másolva!
A Szeged hazai közönség előtt 31-29-es vereséget szenvedett a francia Paris Saint-Germain csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A találkozó után a hazaiak két magyar válogatott játékosa, Mikler Roland és Szita Zoltán értékelt az Origónak.

Mikler elmondta, a meccs előtt beszélgetett az idény végén visszavonuló kortársával, Nikola Karabaticcsal, akit nagyon tisztel, és talán csütörtökön védett ellene utoljára. A magyar válogatott kapusa a meccs helyett inkább az előzményekről beszélt, hiszen a Szeged egy nagyon átalakult kerettel, új edzővel vágott neki az új szezonnak.

Mikler Roland látja a potenciált a megújult szegedi csapatban Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Idő kell még ahhoz, hogy teljesen meglegyen az összhang közöttünk, de

A vereségnek nyilván sosem örülünk, de ez egy jó kiindulópont – mondta Mikler Roland. – Jövő héten Kielbe is győztes szándékkal megyünk, és

Ha esetleg mégsem, akkor is úgy gondolom, hogy hamarosan teljesen összeállunk és jó eredményeket szállítunk majd."

A mindkét félidőben néhány percet kapó szegedi balátlövő, Szita Zoltán elmondta, nem tudta előre, hogy mennyi feladat jut neki a PSG ellen, de a pályán töltött percekben úgy érzi, kihozta magából a maximumot, és nem kellett volna sok a csapat pontszerzéséhez.

Szita Zoltán egy gólig jutott Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Volt néhány kulcsfontosságú szituáció, amikor hibáztunk, és egy ilyen erős csapat ezt kíméletlenül kihasználja. Emellett azért

de azért talán nem ezen múlott a győzelmünk, hanem a még pontosabb befejezéseken – nyilatkozta Szita Zoltán. –

Nagyon nehéz meccs volt, de örülök, hogy a szurkolók végig így mellettünk áltak, remélhetőleg a későbbiekben is így lesz."