Gépfegyveres rendőrök tartóztatták le a férfit, aki tüzet nyitott az emberekre Birminghamben - videó

Vágólapra másolva!
Tavaly júniusban egy férfi lövöldözni kezdett a forgalmas utcán Birmingham belvárosában. A rendőrök négy nap alatt elfogták a férfit a térfigyelő kamerák segítségével. A bíróság Meade-t hét év börtönbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

A 22 éves Deraj Meade-et tavaly június 17-én vette fel egy térfigyelő kamera, amint lövöldözni kezdett a birminghami John Bright Streeten. A szombat esti bulizók menekülni kezdtek a helyszínről, amikor a bűnöző hajnali 3 óra 20 perc körül két lövést adott le.

A férfi lőtt sérülést szenvedett a karján, de elmenekült a helyszínről és a rendőrség tavaly június 21-én tartóztatta le.

A rendőr testkamerafelvételen látható, amint Meade-et fegyveres rendőrök kiszállítják egy autóból, és a földre kényszerítve letartóztatják. Meade beismerte a bíróságon, hogy engedély nélkül birtokolt lőfegyvert, és hogy jogtalanul vásárolt hozzá lőszert. A férfi hét év és két hónap börtönbüntetést kapott a birminghami koronabíróságon. Lucy Mooney nyomozó őrmester, a West Midlands-i rendőrség súlyos bűncselekményekkel foglalkozó reaktív csoportjának munkatársa elmondta: 

Meade tettei miatt számos ártatlan ember került veszélybe, amikor úgy döntött, hogy egy forgalmas szombat este lövéseket ad le az utcán.

 - írja a DailyMail.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, halálos lövöldözés volt egy texasi középiskolában. Előtte néhány nappal pedig lövöldözés volt egy amerikai egyetemen, és meghalt egy 18 éves lány. Április közepén lövöldözés volt Budapesten és egy idős, háza előtt kertészkedő szomszédjára lőtt rá egy apostagi férfi.