Bajnokveréssel zárkózott fel a West Ham

Diafra Sakho, West Ham United, foci
UNITED KINGDOM, London : West Ham United's Senegalese striker Diafra Sakho scores their second goal as Queens Park Rangers' English goalkeeper Robert Green (R) looks on during the English Premier League football match between West Ham United and Queens Park Rangers at The Boleyn Ground, Upton Park, in east London on October 5, 2014. AFP PHOTO/GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán a West Ham United labdarúgócsapata a Manchester City ellen az angol bajnokság 9. fordulójának szombati rangadóján.

Eredmény, Premier League, 9. forduló:
West Ham United - Manchester City 2-1 (1-0)
gól: Amalfitano (21.), Sakho (75.), illetve Silva (77.)

A hazaiak a 21. percben szereztek vezetést Valencia szögletét követően Amalfitano közelről talált a hálóba (1-0). A vendégek Sergio Agüero és Yaya Touré révén kétszer is a kapufát találták el, gólt azonban a hazai együttes szerzett: a 75. percben Cresswell beadását Sakho bólintotta a jobb alsó sarokba (2-0).

Sakho fejelte a West Ham második gólját Forrás: AFP/Glyn Kirk

A City ugyan a 77. percben szépített David Silva révén, de az utolsó percekben a 2-1-es eredmény már nem változott. Győzelmével a West Ham felzárkózott a közvetlen élmezőnyhöz és egy pontra megközelítette a Manchester Cityt.

Érdekesség, hogy ezt megelőzően a manchesteri csapat tíz egymás elleni bajnokin maradt veretlen, a WHU pedig a legutóbbi nyolc hazai párharc közül csupán másodszor tudott győzni a City ellen az Upton Parkban.

A vendég Arsenal két komoly védelmi hibát kihasználva nyert a Sunderland ellen. A londoniak mindkét találatát a chilei Alexis Sanchez szerezte, előbb a védő Wes Brown, majd a hajrában a kapus Vito Mannone - ritkán látható - hibája után.

A Liverpool közben meglepetésre otthon játszott gól nélküli döntetlent a Hull Cityvel, a Southampton pedig legyőzte a vendég Stoke Cityt, s feljött a második helyre.

További eredmények:
Liverpool - Hull City 0-0

Southampton - Stoke City 1-0 (1-0)
gól: Mané (33.)

Sunderland - Arsenal 0-2 (0-1)
gól: A. Sánchez (30., 90.)

West Bromwich Albion - Crystal Palace 2-2 (0-2)
gól: Anichebe (51.), Berahino (90., büntetőből), illetve Hangeland (16.), Jedinak (45., büntetőből)

Swansea - Leicester 2-0 (1-0)
gól:
Bony (34., 57.)