Vágólapra másolva!
Egy brit használtautó-kereskedő oldalon a tulajdonosa eladásra kínálja a háromszoros Forma-1-es világbajnok, Ayrton Senna leghíresebb sportautóját, egy tűzpiros Honda NSX-et.

Egy brit használtautó-kereskedés oldalán nem akármilyen hirdetés tűnt fel. Az AutoTrader honlapján egy tűzpiros Honda NSX-et kínál eladásra a tulajdonosa, Robert McFagan. A Forma-1 szerelmesei, és a háromszoros világbajnok, tragikus körülmények között elhunyt brazil legenda rajongói ebből pedig egyből tudhatják, ez az NSX bizony kedvencük, Ayrton Senna legendás sportkocsija.

A piros sportautó Senna nagy kedvence volt, portugáliai otthonában tartotta, és meglehetősen gyakran járt vele, amikor éppen az európai országban időzött. A gyönyörű autót a Hondától kapta egy szponzori megállapodás értelmében, miután a japán gyártó akkor éppen Senna csapatának, a McLarennek volt motorszállítója. A kocsi szerepelt A véremben van a versenyzés című dokumentumfilmben, és látható a Sennáról készült egyik leghíresebb privát fotón is, ahogy a nagy bajnok egy slaggal éppen lemossa. 

Ezt piros NSX-et vezette egyébként Imolában 2019-ben Giancarlo Minardi, azon az eseményen, amelyen a brazil ikon halálának 25. évfordulójára emlékeztek. Senna 1994. május 1-jén a Williams Renault műszaki hibája (eltört a kormányoszlop) miatt nagy sebességgel egy falnak csapódott az imolai versenypályán.

Sennának egyébként még két hasonló NSX-e volt, egy fekete, amit hazájában, Brazíliában használt, és egy másik piros, amit a menedzserétől, Antonio Bragától kapott.

"2013-ban vettem meg az autót, amikor Algarvéban jártam. A kocsi azóta az essexi otthonom büszkesége volt" - idéz a The Sun brit bulvárlap McFagant, aki nem titkolja, hogy maga is óriási rajongója volt a brazil versenyzőnek.

"Egészen különleges élmény volt ezt az autót birtokolni, hiszen az egyik leghíresebb kocsi, amely ráadásul egy valódi sportlegenda tulajdonában volt. 

Azt a hátborzongató érzést, hogy Senna autóját vezethettem soha nem fogom elfelejteni

- mondta a lapnak McFagan.

Erin Baker, az AutoTrade igazgató-főszerkesztője hozzátette, hogy naponta mintegy 450 ezer autó cserél gazdát az oldalon keresztül, de Senna autója még számukra is igazi különlegességgel bír. 

"Senna hatása a Forma-1-re és általában a világ motorsportjára, felmérhetetlen. A ritka Honda NSX új tulajdonosa magáénak mondhat egy darabot a sporttörténelemből, és egész biztos, hogy nem marad észrevétlen" - igyekezett kedvet csinálni a vásárláshoz Erin Baker.

Az autó egyébként nincs széthajtva, nagyjából 63 ezer kilométert tettek bele a gazdái, és potom 500 ezer fontért, azaz 230 millió forintért kínálják most megvételre.

Kapcsolódó cikk:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.