Vágólapra másolva!
Azok a nők, akik úgy érzik, nem ismerik ki magukat a férfiakon, vélhetően megkönnyebbüléssel fogadják a Nagy-Britanniában megjelent The Many Faces of Men című könyvet, amely 27 különböző típusú férfit mutat be, a hősies John Wayne-től a szexmentes Teddy mackóig.
Vágólapra másolva!

Stephen Whitehead kutató úgy véli, hogy minden férfi beleillik e típusok valamelyikébe, és egyúttal reméli, a nők használni fogják a könyvet, hogy többet tudjanak meg férjükről vagy barátjukról.

"Lehet, hogy a könyvben látható férfiak némelyike nem kimondottan jóképű, de egész sor nő kedveli a rotweiler és a neandervölgyi sugárzó erejét" is - mondta dr. Whitehead, a közép-angliai Keele egyetemének lektora. Tapasztalatait 25 éven át gyűjtötte mint egyetemi előadó, sportvezető.

A könyvben található típusok közt van az Achilles-típus, amely Homérosz Iliászának vonzó, de nem hibátlan hőse, akit Bill Clinton volt amerikai elnök fényképével mutatnak be. A típusról szóló szövegben az áll, hogy Achilles "különösen élvezi a szexet kockázatos helyzetekben és nem éppen veszélytelen helyeken. Egészen különleges tud lenni, feltéve persze, hogy képes átlépni saját árnyékát..."

A Murdoch-típusú férfi, aki Rupert Murdoch ausztrál médiamogulról kapta a nevét, önbizalommal rendelkezik, és mindig előretekint a következő üzletre. Egy világ választja el őt a Wayne-típusú férfitól, ettől a régimódi, csendes és szolid típustól, aki a vadnyugati film színészéről, John Wayne-ről kapta a nevét.