Megkéselte barátját egy férfi, mert az beragasztotta a lakása ajtaját

késelés illusztráció
A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
Két barát egy házban lakott, évekig jó viszonyban voltak egymással, azonban ez egy idő múlva megváltozott, ami miatt, amikor találkoztak, rendszeresen veszekedtek egymással. Az egyik férfi, mikor egy éjszaka részegen ért haza, nem tudott bemenni a lakásába, mert ismerőse beragasztotta a bejárati ajtaját. Ekkor a férfi olyan dühös lett, hogy elment barátja lakásához és ott számon kérte ismerősét, de a vita elfajult és az volt barát megkéselte az őt számonkérő férfit.
Vágólapra másolva!

Egy férfi, egy társasházban lakott barátjával, akinek depressziós személyiségzavara volt és a földszinten lakott. 2022 nyarán a két barát kapcsolata megromlott és emiatt amikor a házban véletlenszerűen találkoztak, akkor rendszeresen trágár módon hangosan kiabálni kezdtek egymással. Sőt, az egyik férfi bejelentést tett depressziós barátjával szemben a rendőrségen.

2022 augusztusában, egy éjszaka, 

mikor a férfi részegen ért haza barátnőjével, akkor nem tudott bemenni a lakásába, ugyanis valaki pillanatragasztót nyomott a zárba.

 A férfi biztos volt abban, hogy ismerőse ragasztotta be az ajtót, ezért lement annak a földszinti lakásához. Ott dörömbölni kezdett az ajtón és felszólította ismerősét, hogy jöjjön ki a folyosóra. Ekkor a személyiségzavaros férfi hirtelen kilépett az ajtó mögül és pofon vágta a férfit. Ezután verekedni kezdtek, majd az ismerős visszament a konyhájába, felkapott egy konyhakést, és a folyosón fekvő férfit többször megszúrta.

A férfi 10 sérüléséből, 2 életveszélyes volt, ugyanis az ismerősé kétszer megszúrta a tüdejét, akinek emiatt légmelle lett.

A késelés után az életveszélyes állapotban lévő férfi barátnője azonnal hívta a mentőket, akinek az életét a gyors orvosi segítség miatt sikerült megmenteni.

A bíróság az őrült késelőt életveszélyt okozó testi sértés miatt 4 év börtönre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A férfi csak a kiszabott büntetés kétharmad részének letöltése után engedhető feltételesen szabadlábra.

Az ítélet azonban nem jogerős, ugyanis a késelő és az ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

késelés illusztráció
A kép illusztráció.
Fotó: Origo

2022-ben egy nő férje utasításra késelte meg szomszédját. A 24 éves nő és a 26 éves férfi 2022 októberében költöztek albérlőként egy budapesti, III. kerületi ház alagsorában kialakított lakásba, ahol rövid időn belül össze is vesztek az egyik lakóval.

2022. december 29-én napközben marihuánát szívtak a lakásban, és meghallották, hogy szomszédjuk másokkal beszélget az alagsorban, és hangosan szidja őket. A pár ekkor kirontott a lakásból, és számon kérte a szomszédot, miközben többször is megütötték, és azzal fenyegették, hogy megölik. Ezután a férfi felszólította feleségét felszólította feleségét, hogy hozzon egy kést. A nő így is tett, majd hátba szúrta vele a férfit, miközben a férjével verekedett.