Az ukránok ismét Belgorodra lőttek, az Oroszok több mint 500 rakétával válaszoltak

Morning rocket attack on Kyiv Russian aggression missile strike missile attack Kyiv capital Ukraine January 02 2024 morning Russian missile attack Ukrinform NurPhoto no use Russia no use Belarus warfare conflict, Ukrajna, orosz-ukrán háború
An explosion is flashing during the morning Russian missile attack on Kyiv, the capital of Ukraine, in Kyiv, Ukraine, on January 2, 2024. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Evgen Kotenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 679. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
05:12
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket itt találja.

05:14
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren érkeztek kedden

Magyarország területére 2024. január 2-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5429 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8696 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 59 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

05:18
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Teljesen helyreállt az áramellátás Kijevben

A január 2-i nagyszabású orosz támadást követően 16 óra 20 perckor teljesen helyreállt az áramellátás Kijevben – jelentette az ukrán magántulajdonú energiatermelő, a DTEK.

06:00
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

500 orosz rakéta és drón az elmúlt 5 napban

Oroszország az elmúlt öt napban legalább 500 rakétával és drónnal támadta meg Ukrajnát – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Risi Sunak brit miniszterelnöknek.

06:37
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak Donyeck megyében

A Donyeck megyei Chasiv Yar és Krasznohorivka elleni orosz csapások során két ember meghalt, egy ember pedig megsebesült – jelentette Vadim Filaskin regionális kormányzó.

07:30
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Harkovban

Több robbanás is hallatszott Ukrajna északkeleti részén, Harkovban, helyi idő szerint 22 óra 30 perc körül – jelentette a Suspilne hírügynökség.

08:19
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Rehabilitációs központot ért találat Kijevben

A Kijev elleni orosz támadás során a hírek szerint egy rakéta eltalálta a sebesült katonák rehabilitációs központját, de nem robbant fel.

08:51
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Légi célpontokat lőttek le Belgorod felett

Az orosz légvédelmi egységek január 3-án több célpontot lőttek le Belgorod régiója felett - állította Vjacseszlav Gladkov, a terület kormányzója.

09:39
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Szu-25-ös gépekkel támadtak Donyecknél

Az Orosz Légierő (VKS) Szu-25-ös repülőgépekkel támadott Donyeck irányában – számolt be az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium pontosította, hogy a csapást S-8 tüzérségi rakétákkal hajtották végre. Hozzátették, hogy a célpontokat rendkívül alacsony, 25 méteres magasságból támadták meg.

10:25
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna ismét Belgorodot lőtte

Az ukrán hadsereg az elmúlt 24 órában legalább 54 lövedéket lőtt ki Belgorod régiójának hat körzetére - közölte Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója Telegram-csatornáján.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a támadás során egy ember meghalt, 12 pedig megsebesült.

10:55
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Megsérült egy elektromos alállomás Kurszkban

Kurszk régió több településének lakói áram nélkül maradtak az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) támadása után - jelentette be a régió kormányzója, Roman Starovoit a Telegram csatornán.

Elmondása szerint az ukrán fegyveres erők légitámadása után Zseleznogorszk térségében egy alállomás megrongálódott, ami miatt több településen áramkimaradás történt.

12:09
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Komoly veszteségeket szenvedett Ukrajna

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az előző 24 órában Donyeck irányában a déli csoportosítás egységei visszaverték az ukrán hadsereg támadását, és legyőzték 42. gépesített, 46. légi mozgó, 80. légi rohamdandárját és a 112. terrorkatonai dandárt. Az ukránok vesztesége mintegy 300 ember, három harckocsi, egy BMP, három kisteherautó, 19 jármű, egy amerikai M109 Paladin önjáró jármű és egy amerikai M119-es légvédelmi ágyú, egy Akác SAU, két Hyacinth-B légvédelmi ágyú, D-20 és D-30 lövegek és egy Rapira páncéltörő ágyú volt.

12:52
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások rázták meg Harkovot

Légiriadó van Harkovban, a "Sztrana" ukrán kiadvány a Telegram-csatornáján robbanásokról számolt be a térségben. Az ukrán Digitális Átalakulás Minisztériumának online térképe szerint helyi idő szerint 11:12 óta légiriadót rendeltek el a területen.

13:25
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

A világ egyetlen problémája sem oldható meg Oroszország nélkül a kazah elnök szerint

Az oroszországi elnökválasztásnak nagy nemzetközi jelentősége lesz, mert egyetlen világprobléma sem oldható meg Moszkva részvétele nélkül - mondta Kaszim-Jomart Tokajev kazah elnök a Szuverén Kazahsztán című országos napilapnak adott interjújában.

Tudomásul kell venni, hogy az Orosz Föderáció rendkívül fontos szerepet játszik a világpolitikában, és az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja. Vlagyimir Putyin orosz elnök olyan vezető, aki szavai és tettei révén alapvetően alakítja a globális napirendet. Oroszország véleményével az egész világon számolnak, egyetlen világprobléma sem oldódik meg ennek az államnak a részvétele nélkül, és ez tény

- mondta.

14:11
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Több orosz támadást is visszavertek az ukránok

Az ukrán erők harci állásaik elhagyására kényszerítették az orosz hadsereget a zaporizzsjai terület Verbove szektorában - közölte szerdai közleményében az ukrán vezérkar. A Donyecki területen található Avdijivkában az ukrán csapatok tartják állásaikat. A közlemény szerint az elmúlt nap folyamán az ukránok nyolc orosz támadást vertek vissza Novobakhmoutivka, Berdytchiv és Avdiivka közelében, valamint tizenhatot a Donyecki terület Pervomaiske és Nevelske térségében.

14:44
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

A Nyugat magára hagyhatja Ukrajnát

A Nyugat - Oroszország sikerei miatt - felhagyhat Ukrajna segítésével - írta a Telegraph rovatvezetője, Robert Clarke.

A sikertelen ukrán offenzíva, az újraéledő orosz állam és a Nyugat visszahúzódó figyelme miatt Kijev sokkal kilátástalanabb helyzetben van, mint egy évvel ezelőtt

- jelentette ki a szakújságíró, aki szerint a nyugati politikusok kezdik jelezni a "türelem hiányát", valamint "a Kijevnek nyújtott katonai és gazdasági segítség elmaradását. A cikk szerzője hozzátette, hogy miközben a nyugati gazdaságok próbálnak kilábalni a járványból és az "energiasokkból", Oroszország termelésben felülmúlja az EU-t és Ukrajnát.

15:12
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Helyreállt a fűtés és az áramellátás Zseleznogorszkban

A kurszki hatóságok helyreállították az áramellátást Zseleznogorszk nagy részében, miután korábban, a helyreállítási munkálatok idejére lekapcsoltak egy alállomást

- közölte Roman Sztarovoit kormányzó a Telegramon.

Korábban Sztarovoit arról számolt be, hogy a zseleznogorszki körzetet légitámadás érte az ukrán hadsereg részéről. Áramszünet és vízbetörés miatt megrepedt a fűtésvezeték, ennek következtében 17 lakóházban nem volt fűtés. A javítás idejére ki kellett kapcsolni az alállomást, így a város áram- és hőellátás nélkül maradt.

15:45
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Hat robbanás volt a zaporizzsjai területen

Ukrán fegyveresek lőtték a zaporizzsjai területen lévő Kamenka-Dnyeprovszkaja várost - közölték a hatóságok. Moszkvai idő szerint 13.00 órakor az ukránok fegyveresei hordótüzérségből lőtték a települést. Legalább hat robbanást regisztráltak.

 

 

16:27
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Szárazföldi és légi eszközöket is megsemmisítettek az oroszok

Az orosz légvédelmi rendszerek az elmúlt 24 órában nyolc Tocska-U rakétát, két Sz-200-as rakétát, 34 MLRS lövedéket és 15 drónt lőttek le - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

A légvédelmi rakétákat földi célok kilövésére alakítottak át. Emellett 34 HIMARS, Alder és Vampire rakéta is megsemmisítésre került - áll a közleményben.
Orosz drónok a nap folyamán 15 ukrán katonai drónt is lelőttek a Donyecki Népköztársaság, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon régiókban.

17:14
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Katonai létesítményekre mért csapást az orosz hadsereg

Orosz rakétacsapatok, a tüzérség és támadó drónok katonai létesítményekre mértek csapást a harkovi területen, megsemmisítve zsoldosok telepítési pontjait és egy légi lőszereket tartalmazó hangárt - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Találat érte a légi lőszereket tartalmazó hangárt, az ST-68-as alacsony magasságú célok észlelésére és követésére szolgáló radarállomást, a külföldi zsoldosok és az egyik nemzeti alakulat telepítési pontjait Harkov városában

- közölték.

Az orosz csapatok a nap folyamán 134 területen 89 AFU tüzérségi egység tüzelőállásait, embereit és felszerelését találták el.

17:50
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Harci eszközöket semmisítettek meg az oroszok Herszonnál

Orosz katonák legyőzték az ukrán csapatokat Herszon régió négy településénél, és több mint 50 katonával végeztek - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A Dnyipro csapatcsoport egységei a tüzérséggel együttműködve legyőzték az ukránokat a Dnyeper folyó jobb partján a Herszon megyei Tyaginka, Ivanovka, Szadovoj és Tokarevka települések térségében

- áll az orosz hadügyminisztérium közleményében, amel hozzáteszi, hogy több, két páncélozott harcjármű, három katonai jármű, a Buk-M1 légvédelmi rakétarendszer egy indítóállványa, valamint egy D-20-as haubica tarack is megsemmisült.

05:24
január 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt követheti.