Nem szűnnek a rakétatámadások Ukrajna több régiójában, Oroszország nukleáris rakétákat tesztel

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, rakéta, cirkálórakéta, csatahajó, illusztráció
This grab taken from a footage released by the Russian Defence Ministry on March 28, 2023 shows a missile boat of the Pacific Fleet firing a Moskit cruise missile at a mock enemy sea target in the Sea of Japan during military exercises. (Photo by Handout / Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Defence Ministry / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 591. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
09:05
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz rakétatámadás érte reggel az odesszai régiót

Az oroszok a kora reggeli órákban Onix típusu cirkálórakétákat lőttek ki a Krím-félszigetről, ezek célpontja az odesszai régió volt - jelentette az ukrán hadsereg.

09:05
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Bahmutnál zajlik az ukrán ellentámadás

Az ukrán hadsereg folytatta a sikeres támadó hadműveleteket mintegy nyolc kilométerre délkeletre Bahmuttól, Andrijivka közelében - közölte az amerikai Háborús Tanulmányok Intézete.

09:07
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarországra tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6222 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5921 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 81 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

10:38
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok újraindítják az offenzívát Kupjanszk közelében

"Az orosz támadó műveletek újraindítása Kupjanszk közelében, valószínűleg a 25. Összhaderőnemi Hadsereg egységeinek részvételével, valószínűleg arra irányul, hogy elterelje Ukrajna figyelmét a front más dél-ukrajnai szakaszairól. Az ISW azonban korábban úgy értékelte, hogy a 25. Kombinált Fegyveres Hadsereget a tervezett 2023. decemberi bevetési időpont előtt sietve telepítették, és valószínűleg súlyosan hiányos a személyi állománya, rosszul képzett, vagy mindkettő" - olvasható az amerikai Institute for the Study of War jelentésében.

11:22
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok Odesszát bombázták hajnalban

Oroszország több Onyx szuperszonikus cirkálórakétát lőtt ki a Krím-félszigetről, célba véve az Odesszai területet október 7-én a kora reggeli órákban - jelentette az ukrán Déli Védelmi Erők a Telegramon.

12:14
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Több tízezer halott katonát azonosítottak

A Mediazona, egy orosz független médiaorgánum a BBC Oroszországgal közösen megerősítette annak a 33 904 orosz katonának a nevét, akiket Oroszország 2022. februári teljes körű ukrajnai inváziójának kezdete óta megöltek.

12:39
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés és éjszakai dróntámadás Moszkvában

Oroszország moszkvai régiójában ma hajnalban bombariadó volt és dróntámadás is érte - jelentette a helyi média és a hatóságok.

A TASZSZ állami hírügynökség szerint Ljubercsen városában kiürítettek egy edzőtermet, miután bombafenyegetés érkezett, és több közeli lakóházban élő lakost is felszólították, hogy hagyják el otthonaikat.

Az orosz védelmi minisztérium helyi idő szerint 5 óra 5 perc körül egy dróntámadást hiúsított meg a térségben.

13:14
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Odesszai kormányzó: Többen megsérültek az éjszakai bombázásban

Négy ember megsebesült a hajnali orosz rakétacsapásokban, amely a déli Odesszai területet érte - jelentette Oleh Kiper regionális kormányzó október 7-én.

13:48
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

ISW: Az oroszok újrakezdik az offenzívát Kupjanszk közelében

Az oroszok a héten folytatták offenzívájukat a Harkovi területen lévő Kupjanszk közelében.

Az orosz támadó műveletek újraindítása Kupjanszk közelében, valószínűleg arra irányul, hogy elterelje Ukrajna figyelmét a front más dél-ukrajnai szakaszairól. Az ISW azonban korábban úgy értékelte, hogy a 25. Kombinált Fegyveres Hadsereget a tervezett 2023. decemberi bevetési időpont előtt sietve telepítették, és valószínűleg súlyosan hiányos a személyi állománya és rosszul képzett

- olvasható az ISW jelentésében.

14:10
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Többszáz ukrán vállalat kezdett drónok fejlesztésébe

Több mint 200 ukrán vállalat kezdett drónok fejlesztésébe, egy év alatt több, mint százszorosára növelve a hazai termelést - közölte Denisz Smihal miniszterelnök október 7-én.

14:44
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt az oroszországi bombázásában

Egy ember meghalt az oroszországi Belgorodi terület Urazovo falujának reggeli ágyúzásában - közölte a területi kormányzó.

Vjacseszlav Gladkov szerint a támadást az ukrán erők indították és elmondása szerint Ukrajna jellemzően nem vállalja a felelősséget az Oroszországot ért csapásokért.

A támadásban megsemmisült egy közműépület, egy raktárépület és egy szociális létesítmény, és 14 magánháztartásban keletkezett kár - mondta Gladkov.

15:10
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Kazettás bombával támadtak az oroszok, egy ember meghalt

Az orosz erők kazettás bombatámadást intéztek Zaporizzsjai területen, melynek következtében egy nő meghalt, ketten pedig megsebesült - jelentette Jurij Malasko kormányzó.

16:04
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Nincs áram több donyecki régióban

A Donyeck-i terület nyolc településén szünetel az áramszolgáltatás a tegnapi bombázások miatt - közölte az ukrán energiaügyi minisztérium Telegramon.
Összesen 6000 háztartás érintett.

16:35
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb halottja van a Harkovot ért támadásnak

Két ember meghalt, 30 pedig megsebesült egy orosz rakétacsapás miatt, ami Harkov város központi részét érte - közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara.

A támadásban 61 lakás, 17 magánlakás és 10 társasház sérült meg.

17:08
október 07, 2023
Vágólapra másolva!

Észak-Koreai fegyverekkel harcolnak az oroszok

Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin közelmúltbeli csúcstalálkozója után drámaian megnőtt a vasúti forgalom Észak-Korea és Oroszország között, ami vélhetően fegyverszállításra utal - derül ki washingtoni elemzők új jelentéséből.

A nagy felbontású műholdfelvételeken legalább 70 tehervagon volt látható az észak-koreai határ menti Tumangangnál - közölte a Beyond Parallel csoport, amit "példátlannak" nevezett.