Rakéták csapódtak Harkovba, kiderült hány orosz katona lehet most Ukrajnában

Események

war Horizontal orosz ukrán háború
Az ukrán Nemzeti Gárda tagjainak kiképzése Harkov megyében - korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 573. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül36 bejegyzés
05:58
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:07
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

New Yorkban van Volodimir Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök New Yorkban ellátogatott a Staten Island Egyetemi Kórházba, ahol sebesült ukrán katonákat kezelnek és rehabilitálnak.

Az államfő beszélt a katonákkal, és mielőbbi felépülést kívánt nekik. Zelenszkij kitüntetéseket adott az ukrán katonáknak, valamint a kórház több dolgozójának.

06:21
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Három ukrán drónt semlegesített az orosz légvédelem

A régió kormányzója szerint három "légi célpontot" lőttek le az orosz légvédelmi egységek Belgorod déli részén. Vjacseszlav Gladkov a Telegramon azt írta, hogy az első jelentések az elektromos vezetékek sérülését jelezték. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

06:56
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Hazaért Phenjanba Kim Dzsongun

Hazaérkezett Phenjanba Kim Dzsongun páncélvonata. Az észak-koreai vezető hatnapos ororszországi látogatáson vett részt. Búcsúzóul kapott a vendéglátóitól egy golyóálló mellényt és öt kamikaze drónt.
A KCNA nemzeti hírügynökség szerint a látogatás "tovább mélyítette a baráti kapcsolatokat" Putyin elnökkel, és "új fejezetet nyitott az Észak-Korea és Oroszország közötti kapcsolatok fejlődésében".

07:29
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Tüzet okozott egy orosz drón Lvivben

Keddre virradóra egy orosz dróntámadás tüzet okozott egy ipari raktárban Lvivben, egy 26 éves férfi megsérült, jelenleg kórházban ápolják – jelentette Andrij Szadovij polgármester.

Az ukrán légierő légiriadót rendelt el Ukrajna más nyugati régióiban, köztük Hmelnickij és Ivano-Frankivszk megyékben is. Ottani támadásokról egyelőre nem érkezett hír.

07:56
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Bulgária megsemmisítette az üdülőhelyen landolt drónt

Bulgária különleges egységet küldött egy robbanóanyagot szállító drón átvizsgálására és hatástalanítására, amely a fekete-tengeri Tyulenovo városában landolt. A drónt biztonsági okokból egy irányított robbantásban megsemmisítették.

Todor Tagarev védelmi miniszter nem árult el részleteket arról, hogy a drón honnan származik, és hogyan jutott el a NATO-tagországba. Tagarev azt mondta, hogy a háború "elkerülhetetlenül összefügg a biztonságunk növekvő kockázatával".

Tyulenovo a román határtól 70 km-re délre található.

08:03
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2023. szeptember 18-án az ukrán-magyar határszakaszon 6751 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4803 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 58 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

08:33
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin: Az orosz gazdaság stabil

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország gazdasága ellenállt a Nyugat "példátlan külső nyomásának".

Putyin a 2024–2026-os szövetségi költségvetés tervezetével foglalkozó találkozón videókapcsolaton keresztül azt mondta, hogy az ország GDP-je elérte a 2021-es szintet, a kormány pedig arra készül, hogy megteremtse a "további stabil és hosszú távú fejlődés" feltételeit.

Ukrajna 2022. február 24-i inváziója óta az EU 11 szankciócsomagot fogadott el Oroszország ellen. A nyugati szankciókat először abban a reményben vezették be, hogy azok hatékonyan meghiúsítják az oroszok képességeit a háború folytatására, de az orosz gáz- és olajtartalékoknak köszönhetően az ország gazdasága átvészelte a vihart.

Lengyelország azt javasolta, hogy az Oroszország elleni új EU-szankciók között szerepeljen az orosz gyémántok kereskedelmének betiltása és az EU ne vásároljon Oroszországtól LPG-t (cseppfolyósított kőolajgázt).

09:02
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Csempészettel vádolnak egy hongkongi orosz férfit

Őrizetbe vettek az Egyesült Államokban egy Hongkongban élő orosz férfit, akit azzal vádolnak, hogy nagy mennyiségű amerikai gyártmányú, katonai célú technológiát csempészett Oroszországba – közölte az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma.

Az 51 éves Maxim Marcsenkót és két, meg nem nevezett orosz társát azzal vádolják, hogy puskatávcsőben, éjjellátó szemüvegben, hőoptikában és egyéb fegyverrendszerekben használható OLED mikro-kijelzőket szereztek be és juttattak el Oroszországba.

A vádpontok között szerepel csalás, csempészet, pénzmosás és összeesküvés is. Ha elítélik, több évtizedes börtönbüntetésre számíthat.

09:37
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Harkov ipari zónáját lőtték az orosz rakéták

Ukrajna második legnagyobb városának, Harkovnak a központja orosz rakéták célpontja lett – mondta Ihor Terekhov polgármester. A Telegramon azt közölte, hogy az első információk szerint a város kolodnohirszki kerületében egy ipari zónát találtak el. Több más Telegram-fiók is robbanásról számolt be a városban.
Károkról, sérültekről egyelőre nem érkezett információ.

10:10
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Irán tagadja, hogy drónokat adott Oroszországnak

Az iráni elnök tagadta, hogy országa drónokat küldött volna Oroszországnak a konfliktusban való felhasználásra, és kijelentette, hogy "ellene vagyunk az ukrajnai háborúnak".
A New York-i ENSZ-közgyűlésen a média képviselőivel való találkozása során Ebrahim Raisi megismételte felajánlását, hogy közvetítsen az orosz-ukrán háborúban, annak ellenére, hogy a Kreml egyik legerősebb támogatója.
Az Egyesült Államok azzal vádolta Iránt, hogy nemcsak a fegyvereket biztosítja, hanem segített Oroszországnak egy üzemet építeni ezek gyártására.

11:06
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

A grúz kormány elleni összeesküvéssel vádolnak egy ukrán tisztviselőt

Egy volt belügyminiszter-helyettest azzal vádolnak, hogy Ukrajnából a kormány megbuktatására készült Grúzia fővárosában, Tbilisziben. Az Állambiztonsági Szolgálat közölte, hogy figyelemmel kísérte a Giorgi Lortkipanidze vezette csoportot, aki állításuk szerint az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetőjeként dolgozott.
Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője azt mondta, hogy Giorgi Lortkipanidze nevű személyt soha nem neveztek ki helyettes vezetőnek, bár nem volt hajlandó elárulni, alkalmaznak-e ilyen személyt.
Oleg Nikolenko, a külügyminisztérium szóvivője Kijevben azt mondta, hogy Tbiliszi „megpróbálja démonizálni Ukrajnát".

11:44
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Soha nem volt ennyire reális a NATO hadgyakorlata

A nyugati erők először gyakorolták, hogyan reagáljanak a térséget ért orosz csapásokra, amikor a NATO éves haditengerészeti gyakorlatára került sor a Balti-tenger északi részén. Idén azonban a gyakorlatok eltávolodtak a mesterséges forgatókönyvektől a valóság felé – mondta Stephan Haisch német ellentengernagy és gyakorlatvezető.
A szeptember 9-én indult, két hétig tartó gyakorlatokon mintegy 30 hajó és több mint 3000 katona vesz részt a balti régió összes NATO-tagországából, valamint a hamarosan taggá váló Svédországból és az Egyesült Államokból, Kanadából, Hollandiából, Belgiumból és Franciaországból.
Tengerről szárazföldre irányuló hadműveleteket és csapásokat gyakorolnak, és biztosítják a Balti-tengeren átvezető útvonalakat.

12:39
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Németország új segélycsomagot jelentett be Ukrajnának

Németország bejelentette, hogy 400 millió euró értékű új segélycsomagot küld Ukrajnának. Boris Pistorius védelmi miniszter a Bild című német lapban azt mondta, hogy a csomag lőszereket, védőjárműveket és aknamentesítő rendszereket tartalmaz majd. A közelgő télre ruházat, valamint áram- és hőtermelők küldését is tervezi az ország.
Pistorius elmondta, hogy még mindig nem döntöttek arról, hogy küldjenek-e Taurus cirkálórakétákat Kijevnek.

13:15
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Először találkozik személyesen a brazil és az ukrán elnök

Brazil kormányzati források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán New Yorkban találkozik Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnökkel.
Zelenszkij és Lula találkozója döntő jelentőségű lehet, hiszen amikor az ukrajnai háború kezdetén úgy tűnt, hogy Brazília támogatni fogja a nyugati álláspontot. Az év elején azonban a brazil vezető megtámadta az Egyesült Államokat az ukrajnai konfliktus "bátorítása" és "ösztönzése" miatt. Májusban azt is kijelentette, hogy Moszkva és Kijev is okolható a konfliktusért, feldühítve az Ukrajnát támogató amerikai és európai államokat.
Az ország azóta semleges álláspontot képvisel, Fernando Haddad külügyminiszter szerint "túl nagyok ahhoz, hogy partnereket válasszanak".
Lula és Zelenszkij videóhíváson keresztül beszéltek még márciusban, napokkal azután, hogy Brazília megszavazta az ENSZ békét sürgető határozatát, és Moszkvától csapatainak visszavonását követelte. A két elnök most találkozik először személyesen.

14:07
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Kijevben tarthatják az EU Külügyi Bizottságának következő ülését

Az EU Külügyi Tanácsának következő ülését valószínűleg október elején tartják Kijevben – jelentette az ANSA olasz hírügynökség három meg nem nevezett forrásra hivatkozva.
Az EU vezető diplomatái a hírek szerint foglalkozni fognak az Ukrajnának nyújtott katonai segély növelésével és az Oroszország elleni szankciók szigorításával, a csúcstechnológiai szektort célozva.
A Külügyi Tanács havonta legalább egyszer ülésezik, hogy meghatározza és végrehajtsa az EU kül- és biztonságpolitikáját.

14:36
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Támadás érte Lvivet

A helyi hatóságok szerint Lvivben és Herszonban két ember meghalt a városok elleni orosz támadásokban az éjszaka folyamán.

Oroszország három ipari raktárra csapott le drónokkal hajnalban, hatalmas tüzet okozva.

Andrij Szadovij Lviv polgármestere elmondta, hogy egy férfi holttestét találták meg a romok alatt, aki az egyik raktárban dolgozott. A Reuters jelentése szerint a raktárakban ablakokat, háztartási vegyszereket és humanitárius segélyeket tároltak.

Az orosz erők a déli Herszon várost is lövöldözték , megöltek egy rendőrt és megsebesítettek két civilt egy trolibuszon – közölte a város katonai közigazgatásának vezetője.

15:06
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Dánia segélyt küld Ukrajnának

Dánia védelmi minisztere kijelentette, hogy országa további 45 tankot adományoz Ukrajnának . A Ritzau hírügynökségre hivatkozva a Reuters jelentése szerint az adomány 30 Leopard 1 harckocsiból és 15 T-72 harckocsiból áll.

15:37
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Nyugati elemzők szerint az oroszok gyengülése miatt halad előre Ukrajna

Ukrajna közelmúltbeli előretörései Zaporizzsja megye nyugati részén és Bahmuttól délre azt mutatják, hogy az orosz egységek ezeken a területeken súlyos veszteségeket szenvedtek el – írta legfrissebb jelentésében az amerikai központú Háborúkutató Intézet (Institute for the Study of War -ISW).
Az ISW számos orosz frontvonali egységet azonosított, amelyek rendszeresen harcoltak ukrán csapatokkal az ellentámadás korábbi szakaszaiban, a közelmúlt ukrán előrelépéseit követően azonban visszavonultak.
Az ISW azt is közölte, hogy az orosz fekete-tengeri flotta egyes elemei mélyebb védelmi vonalak mögé húzódtak vissza, miután Ukrajna felszabadította Robotinét.
Az elemzés szerint az ukránokat feltartóztatni hivatott orosz elit egységek "valószínűleg súlyos veszteségeket szenvedtek el". Az ISW azonban arra figyelmeztet, hogy a veszteségek egységenként eltérőek lehetnek.

16:06
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 200 ezer orosz katona lehet Ukrajnában

Oroszország jóval több mint 200 000 katonát állomásoztat Ukrajna megszállt részein – mondta Mark Milley, az Egyesült Államok vezérkari főnökeinek egyesített testületének elnöke. Bár elismerte, hogy Ukrajna ellentámadása viszonylag lassú ütemben halad, a tábornok hangsúlyozta, hogy az ukrán hadsereg "nem elhasznált erő", és folyamatosan erősödik.
Milley szerint Kijev folyamatos katonai hadjárata nem nevezhető kudarcnak, mivel Ukrajna több orosz védelmi övet áttört, és még van ideje további eredményeket elérni.
Kilenc napja még azt mondta, hogy Ukrajnának körülbelül 30-45 napja van hátra az offenzívára az időjárás romlásáig.

16:36
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna orosz drónokat és ballisztikus rakétákat semmisített meg

Az ukrán légvédelem megsemmisített 30 orosz drónból 27- et, valamint egy Iskander ballisztikus rakétát – közölte a légierő a Telegram reggeli frissítésében. Az ország keleti részén is lelőttek egy felderítő drónt.

A jelentés szerint a rakétát a megszállt Krím-félszigetről indították Krivij Rih-ben, míg a drónokat az ország déli, középső és nyugati részén semmisítették meg.

17:16
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Cseh, holland és dán összefogásban érkeznek fegyverek Ukrajnába

Csehország szándéknyilatkozatot írt alá Dániával és Hollandiával az Ukrajnába irányuló cseh fegyverszállítások pénzügyi támogatásáról - közölte az ország védelmi minisztériuma.

A minisztérium közölte, hogy a támogatás további harckocsik, tüzérségi rendszerek, kézifegyverek, elektronikus hadviselést segítő eszközök, illetve lőszerek szállítását jelenti.

Az első közös projekt a modernizált T-72EA harckocsik adományozása lesz a közeljövőben Ukrajnának - írja Sky News.

18:04
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Elhagyta Csornomorszk kikötőjét egy ukrán gabonát szállító hajó

Elhagyta a fekete-tengeri, ukrajnai Csornomorszk kikötőjét egy ukrán gabonát szállító hajó - közölte kedden Oleszandr Kurbrakov ukrán infrastrukturális miniszter.

A Resilient Africa háromezer tonna gabonával a fedélzetén kihajózott Csornomorszk kikötőjéből, és a Boszporusz felé tart - közölte a miniszter az X mikroblogon.

Ukrajna az orosz fenyegetések ellenére tengeri folyosókat létesített mezőgazdasági termékei exportútvonalának céljára.

Olekszandr Kubrakov szombaton jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a Resilient Africa és az Aroyat nevű hajók az ideiglenes folyosón át az ukrán kikötők felé tartanak.

Az Aroyat még mindig Csornomorszkban tartózkodik, berakodás után Egyiptomba hajózik - tette hozzá a miniszter. Moszkva korábban többször arra figyelmeztetett, hogy az ukrán gabonát szállító hajókat célpontnak tekinti.

18:54
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

A román gazdák szerint moldovai áruként érkezett az ukrán gabona Romániába

Moldovai áruként érkezett Romániába az ukrán búza és repce - állítják a román mezőgazdasági termelők a bukaresti kormányhoz eljuttatott, a Maszol.ro hírportál által kedden idézett levelükben.

"Bár azt mondták, hogy március 15. és szeptember 15. között betiltották az ukrán búza, az árpa, a repce, a napraforgó és a kukorica szállítását Romániába, Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába és Bulgáriába, az európai, az ukrán és a nemzeti hatóságok ezt nem tartották be, amit a statisztikai adatok bizonyítanak" - idézi a gazdáknak a kormányhoz intézett levelét a kolozsvári lap.

Az országos statisztikai intézet (INS) adatai szerint egyes, az ukrajnai tiltólistán szereplő mezőgazdasági termékekből a korábbinál sokkal nagyobb mennyiség érkezett Moldovából Romániába.

20:10
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev jóvátételt kért Oroszországtól a Nemzetközi Bíróság előtt

Ukrajna kedden azt kérte a Nemzetközi Bíróságtól (ICJ), hogy kötelezze Moszkvát jóvátétel megfizetésére, azzal vádolva Oroszországot, hogy "imperialista háborút folytat, le akarja törölni Ukrajnát a térképről és semmibe veszi a nemzetközi jogot."

"Oroszország háborút visel az országom ellen azzal a szörnyű ürüggyel, hogy Ukrajna népirtást követ el saját állampolgárai ellen. Ezt a hazugságot használja fel Moszkva, hogy igazolja agresszív fellépését, de valójában nem tud semmilyen bizonyítékot felmutatni, és kiforgatja a népirtásról szóló nemzetközi egyezményt" - mondta Anton Korinyevics, az ukránok egyik jogi képviselője a keddi bírósági meghallgatáson.

Korinyevics felszólította az ICJ-t, döntsön úgy, hogy joghatósággal rendelkezik az ügyben, és kötelezze jóvátétel megfizetésére Moszkvát a hamis ürüggyel történő invázióért.

20:43
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Októberben Pekingben találkozik az orosz és a kínai elnök

Oroszország várja Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök októberi pekingi találkozóját - jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára, amikor kedden Moszkvában fogadta Vang Jit, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Hivatalának tagját, külügyminszert.

"Arra számítunk, hogy októberben alapos kétoldalú megbeszélések lesznek Vlagyimir Putyin orosz elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök között Pekingben, az orosz államfőnek az Egy övezet, egy út nemzetközi fórum rendezvényein való részvétele keretében" - mondta Patrusev.

Azt hangoztatta, hogy Oroszország és Kína megközelítése a modern világrend alapvető kérdéseiben és a kulcsfontosságú nemzetközi problémák ügyében megegyezik vagy közel áll egymáshoz.

Hangsúlyozta az egyenlő és oszthatatlan biztonság alapelvének fontosságát.

21:13
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Bekérették a dél-koreai külügyminisztériumba a szöuli orosz nagykövetet a Phenjan és Moszkva közötti tárgyalások miatt

Csang Ho Dzsin, a dél-koreai külügyminisztérium tárcavezető-helyettese kedden bekérette Andrej Kulik szöuli orosz nagykövetet, tiltakozásul az Észak-Korea és Oroszország közötti fegyvereladásról és katonai együttműködésről szóló, feltételezett megállapodások miatt - jelentette be a dél-koreai külügyminisztérium.

"Határozotton felszólítjuk Oroszországot, szüntessen be minden együttműködést Észak-Koreával, és tartsa be az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) határozatában foglaltakat" - áll a tárca hivatalos közleményében.

Csang egyúttal felelőségteljes viselkedésre szólította fel Moszkvát, és nyomatékosan emlékeztette a nagykövetet arra, hogy Oroszország a BT állandó tagjaként vezető szerepet vállalt az atomsorompó keretrendszerének kidolgozásában, ezért felelősséggel tartozik ennek maradéktalan betartásában is.

21:55
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Amerikában is képezhetik az ukrán pilótákat az F-16-os gépek használatára

Az Egyesült Államokban is képezhetik az Oroszország által indított háborúban védekező ukrán légierő pilótáit az F-16-os vadászgépek használatára - jelentette be Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kedden.

A miniszter a németországi Ramstein amerikai légi támaszponton az Ukrajna önvédelmét szolgáló nemzetközi kapcsolattartó csoport (Ukraine Defense Contact Group) 15. miniszteri tanácskozását megnyitó köszöntőjében kiemelte, hogy a washingtoni vezetés amerikai helyszínű kiképzéssel járul hozzá az úgynevezett F-16-koalíció - az Ukrajnát F-16-os gépekkel támogató országok - munkájához.

Szólt arról is, hogy hamarosan megérkeznek Ukrajnába az Egyesült Államok által adományozott, M1 Abrams típusú harckocsik.

22:36
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán támadások visszaveréséről számolt be az orosz katonai szóvivő

Hét ukrán támadás visszaveréséről számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

Azt mondta, a rohamok közül hármat Liman térségében hiúsítottak meg. Az ukrán fegyveres erők emberveszteségét 625 főben adta meg.

A megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között nevezett meg három vezetésipontot, két lőszerraktárt, egy Szu-25-ös repülőgépet, kilenc páncélozott harcjárművet, 15 HIMARS- és Uragan rakétát, valamint 38 drónt.

Gyenyisz Pusilin, a donyecki régió Moszkva által megbízott vezetője a Rosszija 24 hírtelevíziónak kedden azt mondta, hogy az ukrán erők csökkentették aktivitásukat Opitne település közelében, amelynek elfoglalását korábban hamisan állították. Vuhledarnál, mint közölte, az ukrán csapatokat visszaverték indulóállásaikba.

Pusilin szerint az ukrán hadsereg sikertelenül kísérletezik azzal, hogy megvesse lábát a "szürke zónában" lévő és orosz tűzellenőrzés alatt álló Andrijivka és Kliscsijivka községekben. Hozzátette, hogy Avdijivka gyakorlatilag teljesen megsemmisült. Az orosz védelmi tárca keddi közleménye szerint az ukrán hadsereg "hatalmas" veszteségeket szenved el Kliscsijivka utcáin és házaiban.

23:13
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Legalább hárman meghaltak a Kupjanszk elleni orosz támadásban

Legalább három ember meghalt az északkelet-ukrajnai Kupjanszk városa elleni orosz támadásban - Írja a Sky News.

"Ma az ellenség irányított légibombával támadta Kupjanszk városát" - közölte Oleh Synehubov, a Harkovi terület kormányzója a Telegramon.

23:48
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Fokozza a fegyverek szállítását az Egyesült Királyság Ukrajnába

Az Egyesült Királyság új védelmi minisztere Grant Shapps bejelentette, hogy az ország idén mégtöbb tüzérségi lövedék szállítását vállalta Ukrajnának - írja a Sky News.

Hozátette, hogy az Egyesült Királyság a közelmúltban már leszállította a 300 000. tüzérségi lövedéket is Ukrajnának.

"Demonstráltuk az Egyesült Királyság megingathatatlan elkötelezettségét Ukrajna iránt, és további katonai támogatásról döntöttünk, beleértve további több tízezer tüzérségi lövedék szállítását, hogy Ukrajna megvédhesse magát Oroszország inváziójával szemben, és visszafoglalhassa a megszállt területeit" - mondta Shapps.

01:50
szeptember 19, 2023
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt a Donyecket ért ukrán támadásban

Az ukrán hadsereg keddi támadásában egy ember meghalt, öten pedig megsebesültek - számolt be a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője.

02:19
szeptember 20, 2023
Vágólapra másolva!

Két ukrán drónt semmisített meg az orosz légvédelem

Moszkvai idő szerint 21 órakor két ukrán drónt lőttek le az oroszok, Belgorod és Orjol régiók felett - közölte az orosz védelmi minisztérium.

02:35
szeptember 20, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót rendeltek el több ukrán régióban

Harkov, Dnyipropetrovszk, valamint Zaporizzsja ukrán ellenőrzés alatt álló területeire is légiriadót kellett elrendelni a várható orosz rakétatámadások miatt.

02:55
szeptember 20, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb ukrán drónt lőttek le az oroszok

Az orosz légvédelem egy újabb ukrán drónt semmisített meg Orjol régió felett – jelentette kedden az orosz védelmi minisztérium. Az eset helyi idő szerint 22 óra 30 perckor történt.

06:35
szeptember 20, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.