Biden és Putyin egymást támadja

Események

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Harkov, rom, romok, pusztítás
Harkiv, 2022. március 16. Mentőalakulat tagjai egy tüzérségi támadásban megrongálódott épület romjai között a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. március 16-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Vaszilij Zlobszki
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 21. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül68 bejegyzés
05:28
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

EU-tagjelölti státust támogatnak a lengyelek

Az Európai Unió tagjelölti státusának megadását sürgette Ukrajna számára Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kedd éjjel Kijevben, Jaroslaw Kaczynski kormányfőhelyettes pedig nemzetközi békefenntartó misszió küldésére tett javaslatot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fogadta a küldöttséget Forrás: Ukrán Elnöki Hivatal

A lengyel kormány két vezető képviselője Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfővel együtt, vonaton érkezett az ukrán fővárosba, első külföldi vezetőként február 24. óta, amikor Oroszország támadást indított Ukrajna ellen. A magas rangú látogatók már este találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Denisz Smihal miniszterelnökkel.

A megbeszélés után Morawiecki és Fiala arról biztosította az ukrán vezetést és népet, hogy

az Európai Unió nem hagyja őket magukra.

A lengyel kormányfő egyúttal

felszólította az uniót, hogy ennek bizonyítékaként gyorsan adja meg Kijevnek a tagjelölti státust.

05:31
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Nemzetközi békefenntartó missziót kellene küldeni Ukrajnába

Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfőhelyettes egyebek között arról beszélt, hogy nemzetközi békefenntartó missziót kellene küldeni Ukrajnába, "akár a NATO részéről, akár szélesebb keretekben". Olyan erőről lehet szó, amely meg is tudja védeni magát a veszélyes területen - tette hozzá.

Jaroslaw Kaczynski, Petr Fiala, Janez Jansa, Mateusz Morawiecki, Denisz Smihal és Volodimir Zelenszkij Forrás: Ukrán Elnöki Hivatal

Zelenszkij a közép-európai vezetőket fogadva beszámolt arról, hogy az orosz erők Kijevet és az ország nyugati részét is egyre hevesebben támadják. Smihal miniszterelnök pedig méltatta Morawieckiék bátorságát, hogy a háborús körülmények között is vállalták a kockázatos látogatást.

05:40
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Kijárási tilalom van Kijevben

Az ukrán hatóságok közlése szerint Kijevben kedden négy ember halt meg orosz légicsapások, illetve tüzérségi tűz következtében. A fővárosban kijárási tilalom van érvényben.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője közölte, hogy kedden 29 ezer embert menekítettek ki az ostromlott ukrán városokból humanitárius folyosókon keresztül. Ebből nagyjából 20 ezren a régóta támadott kikötővárost, Mariupolt tudták elhagyni.

Tankcsapdák Kijev központjában Forrás: AFP/Fadel Senna
05:54
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ma is tárgyalóasztalhoz ülnek

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója megerősítette, hogy szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ül a konfliktus megoldásán dolgozó orosz és az ukrán delegáció. Az ukrán illetékes korábbi nyilatkozatában úgy vélte, hogy miközben továbbra is alapvető nézeteltérések jellemzik a két felet, mutatkozik némi tér a kompromisszumra is.

Ez utóbbit erősítette meg szerda hajnali nyilatkozatában Zelenszkij is, aki az Interfax hírügynökség jelentése szerint kijelentette, hogy a két fél álláspontja "realisztikusabb" lett.

06:01
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Háborús bűnösnek tartja Putyint az amerikai szenátus

Háborús bűnök elkövetéséért tartja felelősnek Vlagyimir Putyin orosz elnököt az amerikai szenátus helyi idő szerint kedden elfogadott határozata szerint.

Az általában mélyen megosztott kongresszusi testület egyhangúlag fogadta el a határozatot, amely

mások mellett a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróságot kéri

arra, hogy folytasson vizsgálatot az Ukrajnában február 24. óta zajló orosz támadások során elkövetett "erőszak, háborús bűnök és emberiesség elleni bűnök" ügyében.

A tervezetet Lindsey Graham republikánus szenátor nyújtotta be. Chuck Schumer, a demokraták frakcióvezetője már a szavazás előtt kijelentette, hogy a szenátus valamennyi tagja úgy gondolja:

Putyin nem menekülhet meg az elől, hogy felelősségre vonják az ukrán nép ellen elkövetett orosz atrocitásokért.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Az amerikai kongresszus szerint a nemzetközi vizsgálatoknak Putyin mellett az elnök részvételével működő orosz biztonsági tanács tagjaira és a katonai vezetőkre is ki kell terjedniük.

06:04
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb orosz tábornok halt meg a harcokban

A tengerparti Mariupol ostroma közben meghalt az orosz támadók egyik tábornoka, Oleg Mitjajev - közölte Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója kedd éjszaka.

Mitjajev a negyedik orosz tábornok, akinek a halálát ukrán részről bejelentették. Orosz oldalról nem erősítették meg a hírt. Egy orosz tábornok eleséséről mindazonáltal Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is említést tett éjszakai üzenetében. Ő azonban nevet nem említett.

06:09
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Harkovnál visszaszorították a támadókat

Harkov régió vezetője, Oleh Szinehubov arról számolt be, hogy a kelet-ukrajnai városnál kedden visszaszorították a támadókat. A Telegramon Szinehubov azt írta, hogy az orosz erők előző álláspontjuknál is távolabbra kényszerültek visszahúzódni.

Az ukrán vezérkar szerdára virradóra arról adott hírt, hogy az Ukrajnába behatolt orosz egységek 40 százaléka már jelentős veszteségeket szenvedett vagy teljesen megsemmisült. Független forrásból erre vonatkozóan sem érkezett megerősítés.

06:13
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Százmilliárd dollárokban mérhető az ukrán kár

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök egy friss nyilatkozatában kijelentette, hogy a február 24-én kezdődött háború már eddig több száz milliárd dolláros kárt okozott Ukrajnában. A gazdasági minisztérium számításai szerint csak az infrastruktúrában 119 milliárd dollárnyi kár keletkezett.

Egy szétlőtt belvárosi lakóház Harkovban Forrás: AFP/2022 Anadolu Agency/Andrea Carrubba
06:18
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb amerikai segélyt jelenthet be Joe Biden

Washingtonban kedden a Fehér Ház egy tisztségviselője arról tájékoztatott újságírókat, hogy Joe Biden elnök jelentős, 800 millió dolláros újabb amerikai támogatás bejelentésére készül Ukrajna számára. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán videokapcsolaton keresztül felszólal az amerikai kongresszusban, és Biden a tervek szerint akkor jelenti be hivatalosan a segítséget, amely a biztonság megerősítését szolgálja.

06:33
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország polgáraihoz is beszélt az ukrán elnök

Újabb beszédet intézett Ukrajna népéhez az éjszaka Volodimir Zelenszkij elnök. Méltatta a háborúban tett eddigi erőfeszítéseket, ugyanakkor

további harcra szólított fel.

Összegzése szerint már több mint 900 orosz rakéta talált el ukrán célpontokat, a légibombák számát pedig meg sem lehet becsülni.

Az ukrán elnök Oroszország polgáraihoz is szólt. Szerinte Oroszoszág számára szégyennel és szegénységgel ér majd véget a háború. Arra kérte az állami tisztségviselőket és az orosz propagandagépezet tagjait, hogy lépjenek ki állásaikból, mert

néhány hónapot munka nélkül könnyebben kibírnak majd, mint a nemzetközi üldöztetést egy életen át.

Zelenszkij beszámolt a lengyel, a cseh és a szlovén kormányfőkkel folytatott tanácskozásáról és Kijevbe hívta Ukrajna valamennyi barátját. Az elnök

Ukrajna számára ismét fegyvereket, Oroszország ellen pedig újabb szankciókat kért.

Bejelentette, hogy

eltörlik az üzemanyagok jövedéki adóját, az áfát pedig 7%-ra csökkentik,

hogy így segítsék az árak stabilizálását és az ellátás biztosítását a háborúval közvetlenül nem érintett területeken.

06:51
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Több városban ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák

Újra megszólaltak szerda hajnalban a légitámadásra figyelmeztető szirénák Ukrajna több városában. Kijevben, Lvivben, Ivano-Frankovszkban, Odessszában és Dnyipróban szólították fel az embereket, hogy menjenek óvóhelyekre.

07:05
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Litvánia kész beszüntetni az orosz gázimportot

Litvánia elnöke azt mondta, hogy Oroszországgal szemben szigorúbb nemzetközi szankciókat kell végrehajtani. Gitanas Nauseda a BBC-nek azt mondta, hogy az orosz magatartás nem fog megváltozni, ezért a nyugati hatalmaknak határozottabbnak kell lenniük.

Szerinte a Swift banki kommunikációs rendszert minden orosz bank előtt le kell zárni, nem pedig szelektíven, mint most. Azt is mondta, hogy csökkenteni kell az európai függést az orosz olajtól és gáztól, és Litvánia kész az oroszországi import beszüntetésére.

Gitanas Nauseda Forrás: AFP/Ludovic Marin

A volt szovjet balti államok hangoztatták, hogy több katonai támogatásra van szükségük az esetleges orosz agresszió elleni védekezéshez.

07:16
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

400 túsz a mariupoli kórházban

Az orosz katonák 400 embert tartanak fogva, köztük orvosokat és betegeket, "túszként" egy mariupoli kórházban - mondta a város alpolgármestere. A városban még körülbelül 350 ezer civil van, miközen nincs víz, villany és fűtés.

07:33
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

A falu, ahol minden portára jut egy orosz roncs

07:51
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

A csendes-óceáni térségből irányítanak át orosz katonákat az ukrán frontra

A brit védelmi minisztérium friss jelentése szerint Oroszország a keleti területeiről és a Csendes-óceáni térségből vezényel át katonákat az ukrán frontra, hogy tartani tudja a már elfoglalt területeket. Az így felszabaduló haderőt tudják az offenzíva folytatására használni.

A megszerzett területek védelmével szíriai és egyéb külföldi zsoldosokat, illetve katonai magánvállalatokat is megbíztak már.

08:08
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Részvétet nyilvánított az amerikai külügyminiszter

Részvétet nyilvánított Antony Blinken a Fox News Ukrajnában meghalt munkatársai családjának. Az Egyesült Államok külügyminisztere az 55 éves ír állampolgárságú Pierre Zakrzewski és a 24 éves ukrán Olekszandra Kuvsinova haláláról írt a Twitteren. Kijev előtt haltak meg, amikor járművüket orosz csapatok tűz alá vették.

– írta Anthony Blinken. Úgy fogalmazott: "Az Egyesült Államok elítéli az orosz erőszakot, ami veszélybe sodorja az újságírók és médiamunkások biztonságát."

Vasárnap egy másik háborús tudósító, Brent Renaud is meghalt, amikor orosz csapatok lelőtték a Kijev melletti Irpin egyik ellenőrzőpontjánál.

08:36
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Zaporizzsjában

Több robbanás volt a zaporizzsjai vasútállomáson - írta a Kijev Independent a Twitteren.

08:46
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Kijevben, egy 12 emeletes épületet ért találat

Tüzérségi támadás érte Kijevet a reggeli órákban, a BBC beszámolója szerint egy 12 emeletes épületet ért találat,

két ember megsérült, 35 embert evakuáltak az épületből.

A tüzet eloltották, a mentők most túlélők után kutatnak.

09:34
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Műholdas felvételen a Herszonban szétlőtt orosz helikopterek

09:45
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán védelmi minisztérium: 13 800 orosz katona halt meg

Az ukrán védelmi minisztérium jelentése szerint a február 14-i orosz támadástól a mai napig 13 800 orosz katonát öltek meg, megsemmisítettek 430 tankot, 1375 páncélozott harci járművet, 190 tüzérségi eszközt és 108 helikoptert is.

10:15
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az elfoglalt mariupoli kórházból lövöldöznek az oroszok

Az orosz erők elfoglalták a mariupoli kórházat, ahol 500 ember esett túszul. A kórházból is lőnek az orosz katonák, ezzel fenyegetik a humanitárius folyosót - írta a Sky News Olha Stefanishyna ukrán miniszterelnök-helyettesre hivatkozva.

10:38
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ellentámadásra készülnek az ukrán csapatok

Több területen várható ukrán ellencsapás - írta a Sky News Mihail Podoljak elnöki tanácsadóra hivatkozva.

A tanácsadó részleteket nem közölt, a Twitteren azt írta, több műveleti területen készülnek ellencsapásra, ami radikálisan megváltoztathatja a felek helyzetét.

10:51
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Rubizsnében az uszodát is lebombázták - videó

Támadás érte Rubizsne városát is. A Luhanszk megyében található 56 ezer fős város uszodáját is bombatalálat érte, a közösségi oldalakra felkerült egy videó, ahogy az épület teljes terjedelmében lángol.

10:59
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

A félelemtől megbénult kutyáját vigasztalja egy irpinyi férfi - fotó

11:00
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak egy harkovi lakóépület bombázásában

A Guardian azt írja, hogy ukrajnai források megerősítették,

hogy Harkovban lakóépületek bombázása miatt két ember meghalt.

Szétbombázott iskola Harkovban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Andrea Carrubba

Az oldal azt írja, hogy éjszakai bombázásban két panelház megsemmisült, de több épületben is kár keletkezett. Hajnali háromkor az oroszok egy iskolát is bombáztak, az részben meg is semmisült.

A mentőegységek a lángok közül ugyan ki tudtak szabadítani négy ember, ketten azonban meghaltak.

11:15
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Így mozognak az orosz csapatok Ukrajnában - térkép

Látványos térkép készült arról, hogy miként haladtak az orosz csapatok a háború kezdete óta, egészen a mai napig, valamint az is, hogy eközben milyen célpontokat és városokat támadtak meg.

Bővebben ITT!

11:26
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Lavrov: Van remény a kompromisszumra

Nem könnyű tárgyalások folynak Oroszország és Ukrajna között, de van remény a kompromisszumra - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az orosz RBK tévécsatornának nyilatkozva.

Lavrov szerint Oroszország a jövőben is kész lesz a kapcsolattartásra az ukrán féllel, de látnia kell, hogy ez milyen "hozzáadott értéket" képvisel. Azt mondta, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nem terjesztett elő új elképzeléseket kettőjük múlt csütörtöki, antalyai tárgyalásán.

Lavrov sürgette, hogy az orosz és ukrán tárgyaló félnek adják meg lehetőséget arra, hogy nyugodt légkörben, a "hisztéria fokozása" nélkül dolgozzanak.

11:46
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Több ezer autóval menekülnek Mariupolból

Több mint 3000 autó érkezik a Zaporizzsjára az ostromlott Mariupolból a menekülőkkel - írta a Sky News.  A civilek között 772 gyermek is van - írta a portál.

12:17
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

1,89 millió ukrán menekült Lengyelországban

A háború kezdete óta több mint 1,89 millió ember menekült Ukrajnából Lengyelországba - írta a BBC a lengyel határőrségre hivatkozva. 

Csak kedden 66 600-an lépték át a határt - írta a portál. A legtöbb menekült Varsóba, Krakkóba és Wroclawba ment, ahol egyre nehezebben kezelik a menekültek nagy számát. 

12:34
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Akcióban az ukrán tüzérség - videó

A hívatlan vendégek nem fognak nyugodtan aludni ukrán földön, a tüzéreink mindenütt "melegen üdvözlik őket" - írta az ukrán védelmi minisztérium.

13:02
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

500 civil halt meg Harkovban

A háború február 24-i kezdete óta legalább 500 civil halt meg Harkovban - írta a BBC az ukrán mentőszolgálatra hivatkozva. A portál az adatot más forrásból nem tudta megerősíteni

Harkov Ukrajna második legnagyobb városa, és az elmúlt hetekben

az oroszok folyamatosan lövik, bár lőszerhiány miatt nehezen tudják azt bekeríteni -

írta a portál.

Harkov városközpontja március 14-én Forrás: AFP/2022 Anadolu Agency/Andrea Carrubba
13:43
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ellencsapás az ukrán haderőktől, Kijevet érheti nagyobb támadás

Az ukrán fegyveres erők több fronton kisebb ellentámadásokat hajtanak végre, és az orosz csapatok nem tudnak teret nyerni - írta a Sky News Olekszij Arestovics ukrán elnöki tanácsadóra hivatkozva.

A helyzet a fő pontokon nem változott, és nincs esélye a változásra, mivel Oroszország elhasználta erőforrásait - mondta a tanácsadó egy videótájékoztatón.

Sir Richard Barrons tábornok, a brit hadsereg nyugalmazott tisztje a Sky Newsnak elmondta, hogy Oroszországnak még mindig nehézséget okoz a Kijev körüli erők összegyűjtése.

Az orosz erők kételkednek abban, hogy képesek lennének sikeresen harcolni Kijevért a lerombolásán kívül - tette hozzá, ami magyarázatot ad arra, hogy Moszkva miért fokozta a főváros ágyúzását. A tábornok arra számít, hogy az oroszok hamarosan egy nagyobb támadást indíthatnak Kijev ellen, ami pusztító lehet. 

14:22
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán külügyminiszter: Elraboltak egy polgármestert és helyettesét az oroszok

Az orosz erők állítólag elrabolták az ukrajnai Szkadovszk kikötőváros polgármesterét és képviselőjét - közölte Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter - írta a The Guardian.

Olekszandr Jakovlevet, az ukrajnai Herszon régióban található

Szkadovszk kikötőváros polgármesterét és helyettesét, Jurij Paljukot állítólag orosz katonák vitték el -

jelentette a helyi média.

14:41
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Tíz, kenyérért sorban álló civilt öltek meg Csernyihivben - videó

Tüzet nyitott az orosz haderő civilek egy csoportjára Csernyihivben a ma reggeli órákban - írta az ukrán Nexta. Az emberek kenyérre vártak, amikor a támadás érte őket, tízen meghaltak. 

A helyszínen készített videót itt nézheti meg: Kenyérért sorban álló civileket öltek meg Csernyihivben

15:03
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az Európa Tanács kizárta Oroszországot

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága szerdai rendkívüli ülésén a szervezet alapokmányának 8. cikke alapján indított eljárás keretében úgy határozott, hogy azonnali hatállyal megszünteti Oroszország tagságát a szervezetben.

15:12
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Meghekkeltek az oroszok egy ukrán tévét - videó

Orosz hackerek törték fel az Ukraine 24 tévé adását, és adtak le egy műsort, amelyben Zelenszkij ukrán elnök fegyverletételre szólította fel a hadseregét.

Zelenszkij ezt követően videóüzenetben azt mondta, hogy ha fegyverletételről beszélne, az csak az orosz hadseregnek szólna.

15:38
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Folyamatos tűz alatt Mariupol - videó

15:45
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna a helyzetére szabott semlegességet követel

Ukrajna a semlegesség speciális változatát követeli magának jogilag ellenőrzött és nem protokolláris biztonsági garanciákkal - jelentette ki szerdán Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán küldöttség tagja.

Ez pedig azt jelenti, hogy a garanciák aláírói nem állnak félre egy Ukrajna elleni támadás esetén, mint most, hanem aktívan részt vesznek Ukrajna oldalán a konfliktusban, és hivatalosan is biztosítják számunkra a szükséges mennyiségű fegyver azonnali szállítását - tette hozzá.

16:21
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Aggódik a biztonsága miatt az orosz állami tévé műsorában tiltakozó nő

Nem tervezi, hogy elhagyja Oroszországot, de "rendkívül aggódik a biztonsága miatt" az az orosz tévés, aki egy háborúellenes plakáttal zavarta meg az orosz állami televízió egyik műsorát - írja a The Guardian.

Állítsátok le a háborút, ne higgyetek a propagandának, hazudnak nektek! - ez állt a Marina által felmutatott táblán Forrás: Youtube

Marina Ovsyannikova

30 ezer rubeles bírságot kapott a tettéért.

A nő a Reutersnek többek között arról beszélt, hogy nem tartja magát hősnek, és reméli, hogy az áldozata nem volt hiábavaló és "az emberek kinyitják a szemüket".

16:35
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Fegyvertelen civilt öltek meg az orosz katonák Kijevnél egy német lap szerint

Egy drónfelvételt tett közzé a német ZDF, amelyen az látható szerintük, ahogy orosz katonák lelőnek egy fegyvertelen ukrán civilt Kijev közelében, március 7-én - írja a BBC

A felvételen az látszik, ahogy az autópályán lelassít egy fehér autó, majd kiszáll belőle egy férfi, felteszi a kezét, majd hirtelen összeesik. Ezután feltűnik néhány orosz katona, akik körbeveszik a mozdulatlanul fekvő testet.

A ZDF azt írta, hogy ellenőrizték a felvétel hitelességét. Oroszország nem kommentálta az esetet.

A videót a ZDF oldalán lehet megnézni.

16:38
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Elítélte az orosz háborús agressziót a Berlinale

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szerdán kiadott határozott hangú nyilatkozatában elítélte Oroszország ukrajnai katonai invázióját, de állást foglalt a filmkészítők származás szerinti bojkottálása ellen.

– A Berlinale határozottan elítéli Oroszország nemzetközi jogot sértő agressziós háborúját, és szolidaritását fejezi ki az ukrán emberekkel, és mindazokkal, akik e háború ellen kampányolnak – idézte a közleményt a Variety.com.

Ugyanakkor emlékeztettek arra, hogy a Berlinale a kultúrák közötti találkozások színterévé és a világ aktuális vagy történelmi eseményeit kritikusan megvitató platformjává vált. Nem szándékoznak tehát filmkészítőket vagy a kultúrában dolgozókat nemzetiségük alapján kizárni a Berlinaléról, mert - mint írták - gyakran éppen ezek az alkotások közvetítik az adott rezsimek kritikáját. 

16:45
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin szerint valódi fenyegetés volt, hogy Kijev atomfegyverhez akar jutni

Valódi volt a fenyegetés, hogy Ukrajna atomfegyverhez akar jutni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai videókonferencián.

Vlagyimir Putyin szerint valódi volt a fenyegetés, hogy Ukrajna atomfegyverhez akar jutni Forrás: MTI/AP/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev

– Kijelentések hangzottak el a kijevi hatóságok részéről, miszerint saját nukleáris fegyvereket és hordozóeszközöket szándékoznak létrehozni. Ez valódi fenyegetés volt – hangoztatta az elnök.

Putyin megismételte a korábban magas rangú orosz katonai vezetők által hangoztatott vádat, miszerint Ukrajnában biológiai fegyverek összetevőit állították elő.

– Több tucat laboratóriumból álló hálózat is működött Ukrajnában, ahol katonai és biológiai programokat, többek között koronavírus, lépfene, kolera, afrikai sertéspestis és más halálos betegségek mintáival végeztek kísérleteket a Pentagon irányításával és pénzügyi támogatásával – mondta.

17:07
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Kék-sárga színű traktorral tiltakoztak a pozsonyi orosz követség előtt - videó

Az ukrán nemzeti színekkel festett traktorral tiltakoztak szlovák aktivisták a pozsonyi orosz nagykövetség épülete előtt - derül ki a Denník közösségi oldalán közzétett videóból.

– Úgy kell innen eltávolítanunk az orosz diplomatákat, ahogy az ukránok csinálják.

– mondta az egyik aktivista, utalva azokra a közösségi oldalakon látható felvételekre, amelyeken orosz tankokat húznak el traktorral.

Szlovákia kedden kiutasított három, Oroszország pozsonyi nagykövetségén szolgálatot teljesítő diplomatát. A külügyminisztérium az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy döntését a szlovák hírszerzési forrásokból származó információk alapján hozta meg.

17:21
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy 600 nm-es piac Harkovban

51 tűzoltó próbálja megfékezni a tüzet Harkov piacán. A lángok rakétabecsapódás után csaptak fel. 600 nm-en égnek a pavilonok. Áldozatokról, sérültekről még nem tudni.

17:37
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij légvédelmi rendszereket kér az Egyesült Államoktól

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök légvédelmi rendszereket kért az Egyesült Államoktól szerdán az amerikai kongresszushoz videóhívás révén intézett beszédében.

Megfogalmazása szerint ezt alternatív megoldásként kéri Ukrajna, hogy maga zárhassa le légterét az orosz rakétacsapások elől. Eddig Ukrajna nyugati szövetségeseitől követelte az ukrán légtér lezárását.

Önök tudják, milyen védelmi rendszerekre van szükségünk. SZ-300-as és hasonló rendszerekre. Tudják, mennyi múlik a harcban a légtérhasználaton – hangoztatta Zelenszkij. Emellett repülőgépeket is kért, amelyek - szavai szerint - segíthetnek a védekezésben "Ukrajnának, és egyben Európának is".

17:42
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Egy újabb atomerőművet próbáltak elfoglalni az oroszok

A zaporizzsjai atomerőmű után az orosz csapatok megpróbálták elfoglalni a Juzsnoukrajinszk város közelében található dél-ukrajnai atomerőművet is, de az ukrán hadsereg megfékezte a támadást - mondta egy lapinterjúban Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője.

– Nagyon nagy volt a veszély. (Orosz csapatok) megpróbáltak áttörni, de (az ukrán hadsereg) visszaverte a támadást, és Vozneszenszknél megállította őket. Ott két hidat felrobbantottak, hogy megakadályozzák az áthaladást. A hadseregünk Mikolajivig verte vissza az oroszokat – fejtette ki a tisztségviselő.

Felhívta a figyelmet: fel kell készülni arra, hogy újabb támadást indíthatnak az orosz erők a dél-ukrajnai atomerőmű elfoglalására. Hozzátette, hogy egyelőre Ukrajnának van elegendő kapacitása villamos áramból. Szavai szerint a dél-ukrajnai atomerőműben három, egyenként 1000 megawattos blokk található. Ezek közül most két blokk működik, a harmadik áll javítás alatt. A zaporizzsjai atomerőműben is jelenleg két energiablokk üzemel - tette hozzá.

17:44
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok állítják, lelőttek két orosz vadászbombázót

A déli országrészben megsemmisítették az orosz erők két, Szu-30-as típusú vadászbombázó repülőgépét - számolt be az ukrán légierő-parancsnokság szerdán.

A pilóták katapultáltak, és a Fekete-tengerbe zuhantak a repülőgépek roncsaival együtt - írta a parancsnokság a közleményében.

18:00
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

43 támadás érte eddig az ukrán egészségügyi rendszert a WHO szerint

43 támadás érte a háború kezdete óta az ukrán egészségügyi létesítményeket, infrastruktúrát és személyzetet - írja a The Guardian Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszerevzet (WHO) főigazgatójának közlése alapján.

Égő autó a bombatámadásban megrongálódott mariupoli gyermekkórháznál március 9-én Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

A lapnak a szervezet vészhelyzeti programjának igazgatója azt mondta,

azon dolgoznak jelenleg, hogy sürgősségi orvosokat küldjenek támogatásképpen a helyszínre.

– De hogyan állíthatnánk fel támogató csapatokat, ha éppen azokat a létesítményeket bombázzák le, ahova küldenénk őket? – tette fel a kérdést Michael Ryan.

18:07
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Embercsempészeket fogott el a román határrendőrség

Hétfő éjfél körül a határrendőrség és a csendőrség közös járőrszolgálata próbált megállítani egy, az országhatár felől közeledő gyanús autót a Suceava megyei Radóc (Radauti) közelében, a gépkocsivezető azonban nem állt meg, ezért a hatóságok üldözőbe vették. A sofőr a város bejáratánál elhagyta a járművet és elmenekült. A gépkocsiban hat ukrán állampolgárságú férfit találtak, akikről a hatóságok megállapították, hogy törvénytelenül lépték át az ukrán-román határt.

Mivel mindegyikük menedékjogot kért Romániában, őket a bevándorlási hivatal radóci elhelyezési központjába vitték, ahol szállást és ellátást biztosítanak számukra menedékkérelmük elbírálásáig. Az őket szállító gépkocsivezetőt is elfogták, a vizsgálat során pedig kiderült, hogy a határsértőket két másik román állampolgár is segítette. Ellenük a Suceava megyei törvényszék ügyészsége embercsempészet gyanújával indított eljárást.

Az esetről szintén beszámoló Digi24 hírtelevízió úgy tudja: a román hatóságok eddig 450 olyan ukrán férfit vettek menedékkérőként nyilvántartásba, akik az ukrajnai hadkötelezettség elől a zöldhatáron keresztül szöktek át Romániába.

18:16
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

20-30 évet eshet vissza az orosz gazdaság egy orosz közgazdász szerint

Az orosz gazdaság 20-30 évet eshet vissza, és Vlagyimir Putyin orosz elnök a saját rezsimjét sodorta veszélybe Ukrajna megtámadásával - mondta kedden az AFP hírügynökségnek adott interjúban Szergej Gurijev közgazdász, az orosz kormány volt gazdasági tanácsadója, aki 2013-ban Franciaországba menekült.

Putyinnak sikerült romba döntenie az orosz gazdaságot néhány hét alatt – jelentette ki az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) korábbi vezető közgazdásza, aki jelenleg a párizsi Science Po politikatudományi egyetem oktatója. Úgy vélte, a nyugati szankciók miatt "hatalmas recesszió" következik Oroszországban, és az ország "várhatóan" fizetésképtelenné válik.

Szergej Gurijev szerint "az elmúlt nyolc évben az orosz gazdaság stagnált. De amivel most néz szembe, az az orosz gazdaságot húsz-harminc évvel fogja visszavetni a háztartások bevételeit és a gazdaság struktúráját illetően".

Véleménye szerint nem szabad lassítani a szankciókat, de úgy véli, hogy amennyiben a szankciók célja Putyin háborújának megfékezése, akkor Európának nem lesz más választása, mint nem vásárolni több orosz olajat.

Miután több uniós tagállam is elzárkózik az orosz gázimport leállításától, hiszen gázellátásuk nagymértében az orosz gáztól függ, a közgazdász szerint az olajembargó mérhetne jelentős csapást azokra a forrásokra, amelyekből Moszkva finanszírozza a háborút.

18:19
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ukrajna mostantól az energetikai Európai Unió tagja

Befejeződött az ukrán és európai energiarendszer egyesítése, mostantól Ukrajna az energetikai Európai Unió tagja – írta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Twitteren szerdán.

Az Európai Bizottság és az Európai Villamosenergia-hálózatok Szövetsége megállapodást kötött, hogy

február végén megkezdik Ukrajna sürgősségi csatlakoztatását az EU-s energiahálózathoz.

Az elnök köszönetet mondott az uniós vezetésnek, kiemelten az Európai Bizottság vezetőségének.

18:45
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Zsirnov: Kijev megerősödött, képes visszaverni az orosz csapatokat

Kijev katonai közigazgatásának vezetője, Nyikolaj Zsirnov szerint az, hogy Kijevet bekerítették az oroszok, még nem jelenti azt, hogy meg is nyerték a csatát. „A győzelem a miénk lesz" – jelentette ki.

A vezérőrnagy úgy fogalmazott: az orosz csapatok három hete eredmény nélkül próbálják megközelíteni az ukrán fővárost, ez idő alatt Kijevnek sikerült annyira megerősödnie, hogy visszaverje a támadást. A katonai vezető

beszámolt a fegyverzet és a katonai felszerelés folyamatos bővítéséről,  

és arról, hogy a városon belül csapatokat vontak össze, védelmi vonalakat építettek ki, jelentős lőszer-, élelmiszer- és gyógyszerkészleteket halmoztak fel, ami biztosítja akár a hosszú távú védekezést is.

18:46
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin szerint az ukránok vérfürdőre készültek a Donyec-medencében

Az Egyesült Államok és számos nyugati ország bátorításával célzottan erőszakos forgatókönyvre, vérfürdőre és etnikai tisztogatásra készül Ukrajna a Donyec-medencében - mondta Vlagyimir Putyin egy szerdai gazdasági videókonferencián. Az orosz elnök szerint a Donyec-medence, majd a Krím elleni masszív offenzíva csak idő kérdése volt, és azt is hozzátette, hogy a háború már évek óta folyt és 14 ezer áldozattal járt Délkelet-Ukrajnában.

"Véres terrorcselekménynek" minősítette a Donyeck ellen kazettás töltetet hordozó Tocska-U harcászati rakétával hétfőn elkövetett, több mint húsz emberéletet követelő ukrán támadást. A Nyugatot "erkölcsi leépüléssel" és "teljes elembertelenedéssel" vádolta meg, amiért nem vett tudomást a történtekről, a polgári célpontok elleni válogatás nélküli támadásokat pedig a Harmadik Birodalom végnapjaiban elkövetett "fasiszta" gaztettekhez hasonlította.

18:48
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin: A tervek szerint halad a hadművelet

Oroszországnak nem áll szándékában megszállni Ukrajna területét - mondta Vlagymir Putyin szerdán.

A támadás megindításáról szóló döntésről szólva hangsúlyozta, hogy megítélése szerint a helyzet diplomáciai úton történő megoldásának lehetőségei teljesen kimerültek, mégpedig nem Moszkva hibájából.

Hangot adott véleményének, hogy a hadművelet sikeres, és szigorúan a tervek szerint halad, az orosz fegyveres erők által alkalmazott taktika teljes mértékben igazolta magát, és az orosz katonák mindent megtesznek a civil veszteségek elkerülése érdekében az ukrán városokban.

Első ízben osztotta meg a nyilvánossággal, hogy, mint mondta, a háború megkezdésekor Moszkva több csatornán felajánlotta a kijevi hatóságoknak, hogy ne kezdjenek katonai műveletekbe, hanem az értelmetlen vérontás elkerülése érdekében hajtsanak végre csapatkivonást a Donyec-medencéből, de nem járt eredménnyel.

Azt mondta, hogy a Nyugat gyenge és függésben élő Oroszországot akar, de ezt a célját most sem fogja elérni.

19:15
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Találat ért egy színházat Mariupolban

Az orosz erők lebombáztak egy színházat Mariupolban, amit a városi tanács szerint a civilek óvóhelynek használtak.

Szerhij Orlov, Mariupol alpolgármestere a BBC-nek azt mondta, hogy

1000-1200 ember volt az épületben a támadás idején.

Az áldozatok számáról még nem lehet tudni pontosat.

19:24
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

A Kijev nevet kapta a cseh állatkertben született orrszarvú

A Kijev nevet kapta egy cseh állatkertben született kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú, tiszteletadásul Ukrajna fővárosa előtt, amely ellenáll az orosz háborús agressziónak.

A veszélyeztetett fajhoz tartozó orrszarvú március 4-én született a Dvur Kralove állatkertben,

amely Csehország második legnagyobb állatparkja. Premysl Rabas, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a névadással az ukrán hősök iránti támogatásukat akarták kifejezni.
A kis orrszarvút anyja, Eva kitűnően gondozza, a bébi súlya naponta egy kilogrammal gyarapodik. Jelenleg 50 kilót nyom - közölte az állatkert.



19:41
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

A NATO nem telepít csapatokat, légi eszközöket Ukrajnába

A NATO-tagállamok egyetértettek abban, hogy a szervezet nem telepít csapatokat vagy légi eszközöket Ukrajnába, viszont katonai jelenlétének jelentős megerősítésére készül a szövetség keleti szárnyán - jelentette ki szerdán Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben.

Mint hangsúlyozta, a NATO-nak felelőssége, hogy az ukrajnai háború ne terjedjen tovább, az ország határain túlra."Pusztulást és szenvedést látunk Ukrajnában, de ez még súlyosbodhat, ha a NATO úgy avatkozik be, hogy a két ország közötti konfliktus kiterjedt háborúvá válik Oroszország és a szövetségesek között - jelentette ki. Hozzátette: "a NATO nem tűr semmilyen támadást szövetségesei ellen, Moszkvának efelől nem lehet kétsége, több százezer katona áll készenlétben a szövetség határainak védelmére".

 

19:53
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok szerint hamisítvány a Csernyihivben készült felvétel

Legalább tízen meghaltak az észak-ukrajnai Csernyihivben szerdán, amikor vélhetően orosz rakéta csapódott be egy bolt elé, ahol kenyérért álltak sorban az emberek - jelentette a Szuszpilne ukrán hírportál, amely videófelvételt is közzétett erről.

A felvételen - elhomályosítva - mozdulatlanul a földön fekvő embereket lehet látni. A kísérőszöveg szerint szemtanúk mondták azt a hírportálnak, hogy legalább tízen haltak meg. Független forrás nem erősítette meg, hogy az orosz erők csapást mértek volna a megyeszékhelyre.

Később Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője a TASZSZ orosz hírügynökség szerint kijelentette, hogy a "kijevi propagandacsatornák által terjesztett felvételen látható békés csernyihivi lakosok, akiket állítólag orosz katonák lőttek le, vagy az ukrán nacionalista terror áldozatai, vagy ezek a videokockák megint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) által készített hamisítványok.

20:15
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Gázvezetékek sérültek meg egy kijevi házban

Rakétatámadás érte Kijev Podil kerületét, amiben megsérült egy emeletes ház, és a benne lévő gázvezeték is - tudatta Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere. A tüzet a tűzoltóknak sikerült megfékezni.

20:20
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Öt ember, köztük három gyerek meghalt Csernyihivben - videó

Öt ember, köztük három gyerek holttestét találták meg a mentőegységek az észak-ukrajnai Csernyihiv városában, a légitámadásban megrongálódott épületek átvizsgálásakor – tudatta az ukrán sürgősségi szolgálat.

A holttesteket egy kollégium épületének romjai között találták meg

– áll egy internetes közleményben.

20:36
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Elhagyta a kórházat Benjamin Hall, a Fox News tudósítója

Benjamin Hall, a Fox News tudósítója abban a támadásban sérült meg Kijev mellett, amiben két kollégája meghalt. A férfi ismeretlen helyen folytatja a gyógyulást - írja a The Guardian.

– írta Suzanne Scott, a Fox News Media vezérigazgatója.

Horenkában, Kijev mellett érte autójukat a támadás, amiben az 55 éves Pierre Zakrzewski ír operatőr és a 24 éves Oleksandra Kuvshynova ukrán újságíró meghalt, Benjamin Hallnak pedig súlyosan megsérült a lába.

21:39
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Mariupolból menekülők konvoját vették tűz alá az orosz erők

Az orosz erők tüzet nyitottak Mariupol városából menekülők egyik autókonvojára, legalább öten, köztük egy kisgyerek súlyosan megsérült - közölte szerdán az Ukrajinszka Pravda hírportál a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megye katonai adminisztrációjára és az ukrán vezérkarra hivatkozva.

A jelentés szerint a Zaporizzsja megyében lévő Sztepnohorszk településnél az autópályán érte ellenséges tüzérségi támadás a konvojt, szerda délután négy óra körül. A megyei vezetés egyelőre öt sérültről tud. Az ukrán vezérkar szerint halálos áldozatai is vannak a támadásnak, de számokat egyelőre nem közöltek.

Alig egy órával később a mariupoli városi tanács arról adott hírt, hogy az orosz erők bombázták a város központjában lévő drámaszínház épületét, amely jelenleg óvóhelyként szolgál több száz helyi lakosnak.

A városvezetés közlése szerint egyelőre lehetetlen felmérni a légicsapás okozta károkat, mert folyamatosan ágyúzzák Mariupolt, így az áldozatok száma sem ismert. Annyit közöltek, hogy a robbantás után a drámaszínház központi része összeomlott, az épületben található óvóhely bejáratát pedig törmelék zárta el. A várost védő Azov ezred azt közölte, hogy akár ezer ember is tartózkodhatott az épületben.

Közleményükben hozzátették, az orosz erők tudatában voltak annak, hogy a színház óvóhelyként üzemel, hiszen az épület hivatalosan kijelölt menedékhely azoknak, akik a támadások következtében elvesztették otthonukat és megélhetésüket.

Az orosz védelmi minisztériumnál a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint rögtön cáfolták, hogy az orosz erők mértek volna csapást a színházépületre. Állításuk szerint azt az Azov ezred tagjai aknázták alá és robbantották fel.Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő portálon közölte, hogy szerda este lövedékek csapódtak be több lakóházba Kijev Pogyil kerületében, amely a Dnyeper folyó (Dnyipro) jobb partján fekszik, és viszonylag közel van a városközponthoz. A tüzeket lokalizálták, de az oltási munkálatok még tartanak. Egyelőre nem találtak áldozatokat - írta a polgármester.

Közben Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője és helyettese, Kirilo Timosenko arról számolt be, hogy "különleges művelettel" kiszabadították az orosz erők fogságából a néhány napja túszul ejtett Ivan Fedorov melitopoli polgármestert. Jermak hozzátette, hogy a Zaporizzsja megyei város vezetője Volodimir Zelenszkij elnökkel egyeztet.

22:35
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszországban mintegy 30 független hírportált zároltak, köztük a BBC-t

Mintegy 30 független hírportált, köztük a brit BBC honlapját zárolta szerdán az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) az Interfax helyi hírügynökség tájékoztatása szerint.

"Úgy vélem, ez csupán kezdete a Nyugat által indított információs háborúban hozott ellenintézkedéseknek" - kommentálta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a brit közszolgálati műsorszolgáltatót is érintő lépést.

A letiltott hírportálok között több ukrán és egy észt sajtóorgánum is van. Az érintett internetes honlapok ugyanakkor virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül este még elérhetőek voltak.Tilalmi listára került a Bellingcat oknyomozó portál is, amely több leleplező cikket is közzétett a moszkvai hatalmi apparátusról. Szintén ez lett a sorsa egy orosz nyelvű izraeli hírportálnak és a 2016 óta már csak digitális formában létező Novije Izvesztyije lapnak is.

22:55
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa és Kirill orosz ortodox pátriárka videókonferencián tanácskozott

A vatikáni média által közreradott képen Ferenc pápa és Kirill orosz ortodox pátriárka videóösszeköttetésen keresztül tanácskozik a Vatikánvárosban 2022. március 16-án. Forrás: MTI/EPA/Vatikáni média/Vatikáni Média

Az ukrajnai háborúról folytatott beszélgetés kapcsán

a két egyházi vezető hangsúlyozta a folyamatban lévő tárgyalási folyamat rendkívüli fontosságát, és reményét fejezte ki az igazságos béke mielőbbi elérésében.

23:25
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Biden szerint Putyin háborús bűnös

Joe Biden ma háborús bűnösnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökségnek azt mondta: "elfogadhatatlanok és megbocsáthatatlanok Biden megjegyzései egy olyan ország vezetőjétől, amelynek bombái miatt több százezer ember halt meg

00:46
március 16, 2022
Vágólapra másolva!

Elloptak New Yorkban 400 Ukrajnába szánt golyóálló mellényt

Mintegy 400 Ukrajnának szánt golyóálló mellényt loptak el egy New York-i nonprofit szervezettől – közölte a helyi rendőrség a Sky News szerint.

A rendőrség tájékoztatása szerint a használt mellényeket a rendőrség adományozt és két ukrán szervezet irodájából vitték el. 

02:44
március 17, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok lebombáztak egy orosz kézen lévő repülőteret

Az ukrán erők büntető csapást mértek az orosz csapatok által elfoglalt herszoni repülőtérre – közölte az ukrán vezérkarra hivatkozva a Sky News.

A közlemény szerint az oroszok megpróbálták eltávolítani a keddi csapás után fennmaradt katonai felszereléseket.

A műholdfotókon helikopterek és járművek égnek a légitámaszponton, amelyeket Oroszország a háború első napjaiban foglalt el.

Az ukránok szerint Oroszország szárazföldi offenzívája a nagyobb ukrán városok ellen többnyire elakadt.

05:33
március 17, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Az orosz-ukrán háború eseményeiről ITT számolunk be a továbbiakban.