Ajándékozzunk élményt az egész család számára

Laser tag
A boy points a 'Phaser' at other players during laser tag in the Lasertag Fun Center in Hanover, Germany, 02 March 2016. The participants are given special vests and 'Phasers' that look more or less like guns to play laser tag. They have to hit their opponents on the upper body with an infrared beam on a dark and often foggy playing field. For some it is a type of sport, while others see it as a killing game, liable to have a bad influence on the youth. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE/dpa
Vágólapra másolva!
Tematikus kiállítások és interaktív programok széles választéka megtalálható manapság, akár online is. Így nem kell az ajándékokért végig utaznia a fél városon és sorbaállnia sem. Lepje meg szeretteit egy családi belépőjeggyel!
Vágólapra másolva!

Szabadulószoba

Nagyszerű élmény a szülők és gyermekek számára, ha olyan programon vehetnek részt, amely minden generáció számára izgalmas lehet. Akik szeretnek versenyt futni az idővel és/vagy próbára tenni a megoldó képességüket, éppen azok számára épültek a különféle témájú szabaduló szobák. Ezek a programok mindig egy fantáziadús történetet mesélnek el a szereplők aktív részvételével.

Forrás: Shutterstock


A cselekmény általában olyan izgalmas és rejtélyes világokat tár fel, mint a kalózok, vagy szamurájok élete, de találunk tudományos, sőt akár a jövőben játszódó játékokat is. A feladat, hogy különböző fejtörők segítségével kiutat találjunk a szobá(k)ból. Kortalan szórakozás, és fejleszti a kreativitást is.

Interaktív kiállítások, múzeumok

Akik azonban más izgalmakra vágynak, jó ötlet lehet a tematikus, interaktív kiállítás. A Láthatatlan Kiállítás például a sötétség világába kalauzol minket egy vak vezető segítségével, a Titanic Kiállításon pedig lélekben közelebb jutunk minden idők egyik legsúlyosabb hajós tragédiájához.
Ezek a programok az egész családnak szólnak, és felnőttek és gyermekek számára is egyaránt izgalmas és tanulságos lehetnek. Havonta nyílnak új és új hasonló tárlatok, az interneten minden információt megtalálható.

A Titanic kiállítás a Vam Design Centerben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az eddig említett kiállításokon kívül természetesen számos állandó kiállítás s program várja az érdeklődőket, mint a Magyar Természettudományi Múzeum, a Fővárosi Állat- és Növénykert, vagy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.
Természetesen az álladó programok között választhatunk színházi- és mozielőadást is, egy-egy ilyen élmény is nagyszerű választás. Egész biztosan találunk a különféle intézmények programja közt az egész család számára érdemi szórakozást.

Kalandparkok világa

Amennyiben a családi habitus az ennél is aktívabb programokat kívánja meg, gondoljunk a különféle kalandparkok izgalmaira, ahol minden generáció megtalálja a neki tetszőt. A rendkívül széles kínálatban találunk olyat, ahol ki lehet próbálni a drótkötélpályát, a mászófalakat, vagy az íjászatot, de némely parkban van lehetőség vízisíelni és wakeboardozni is.

Forrás: Shutterstock

Aki ennél is extrémebb kikacsolódást tartana jó megoldásnak, az ajándékozzon laser tag, vagy nerf- harcot, esetleg go-kart versenyt.