Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

Vágólapra másolva!
Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka elismerte a harctéren kialakult nehéz helyzetet. Kijev ismét rakétákat és felszerelést kért a Nyugattól.
Vágólapra másolva!

Az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka elismerte az ukrán fegyveres erők nehéz helyzetét a fronton. Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) főparancsnoka elmondta , hogy a csatatéren kialakult helyzet összetett és eszkalálódik - ezt a Ramstein Kapcsolattartó Csoport Ukrajna védelmi képességével foglalkozó 21. ülésén jelentette be.

Én pedig tájékoztattam a koalíciós résztvevőket a bonyolult operatív-stratégiai helyzetről, amely egyre inkább eszkalálódik.

Képünk illusztráció!
Fotó: MTI

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Nyugathoz fordult segítségért
 

Ezenkívül Szirszkij felhívta a figyelmet az energetikai létesítmények elleni támadásokra. Ugyanezen a napon, április 27-én az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy Kinzhal hiperszonikus rakétákkal csapásokat mért ukrán célpontokra. Az elmúlt héten, április 22. és április 27. között az orosz fegyveres erők 35 csapást mértek Ukrajna területén található katonai, energetikai és infrastrukturális létesítmények ellen - írta a Lenta.

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a rakéták, lőszerek és katonai felszerelések hiányára is panaszkodott. 

A találkozón részt vettek Ukrajna nyugati partnerei, valamint Vlagyimir Zelenszkij köztársasági elnök, Rusztem Umerov védelmi miniszter és Kirill Budanov, a Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) vezetője. Syrsky elmondta, hogy külön köszönetet mondott a Pentagon vezetőjének, Lloyd Austinnak a támogatásáért.

 

Kijev az amerikai segélynyújtás késedelme miatti veszteségekre panaszkodott
 

Kijevben az ukrán fegyveres erők harctéren elszenvedett veszteségei miatt panaszkodtak az új segélycsomag odaítélésének elhúzódó amerikai mérlegelése miatt. Ez áll Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram csatornáján közzétett videóban.

Hat hónapja várunk erre a döntésre – az amerikai vezetés támogatásáról szóló döntésre. Nehéz hat hónap volt

– áll a videóban.