Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

helyszín, luxusbetörés, luxusüzlet, betörés, Andrássy út
Az autóval betört luxusmárkabolt kirakata Budapest VI. kerületében
Fotó: Origo - Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Néhány nappal ezelőtt betörtek az Andrássy úton egy luxusüzletbe, ahonnan a tolvajok többmillió forintos termékeket vittek el. Azonban nem először történik ilyen brutális rablás Budapest egyik sétálóutcájában. Több olyan üzletbe is betörtek már, ahol luxus világmárkákat árulnak. Méregdrága táskákat, órákat, de még öveket is vittek el.
Vágólapra másolva!

Vertu

2013. június 19-én 11 óra 50 perckor két férfi bement a Vertu budapesti Andrássy úton lévő mobiltelefon üzletébe, ahol először úgy tettek, mintha vásárlók lennének, majd mikor csak az eladó maradt az üzletben, 

brutálisan megverték, majd lábait és kezeit összekötözték.

 Az eladónak súlyos koponyatörése lett.

A rablók 25 Vertu telefont loptak el, amiknek az értéke összesen több tízmillió forint. 

Ezután elmenekültek. Eközben az ott dolgozó 26 éves férfi az életéért küzdött, ugyanis a támadás után az üzletbe órákig nem ment be senki, így a vérző fejű férfi egyedül feküdt összekötözve a bolt padlóján egészen addig, amíg váltótársa megérkezett, hogy megkezdje műszakját. Amikor meglátta az életveszélyben lévő kollégáját, azonnal mentőt hívott hozzá, akik kórházba szállították.

Vertu, telefon, üzlet, lopás
Fotó: Police.hu

A tolvajoknak nem volt szerencséje, ugyanis az üzlet kamerája felvette, ahogy kirabolják a luxus üzletet, ráadásul a két férfi arca felismerhető a felvételeken, azonban ennek ellenére nincs arról információnk, hogy elkapták volna őket. 

Hublot

Három orosz férfi rohamozott meg egy méregdrága órákat forgalmazó üzletet 2014. november 22-én. Az Hublot üzletében először a két eladót, majd a biztonsági őrt támadták meg. Addig ütötték-verték őket, míg a biztonsági őr eszméletét veszítette, ekkor a monitorfal mögé húzták, ahol a járókelők nem látták a földön fekvő őrt, míg a két eladót a hátsó helyiségbe kísérték és megbilincselték.

Ezután kalapácsokkal szétverték az eladótéri vitrineket, és közel 139 000 000 forint értékben vittek magukkal Hublot órákat.

Annak ellenére, hogy egy járókelő észrevette, hogy betörtek az üzletbe és emiatt hívta rendőrséget, az orosz tolvajoknak sikerült elmenekülniük, ugyanis a rablók negyedik társa kint várakozott egy járó motoros kocsiban. Nem csak a rablás helyszínét, de az országot is sikerült elhagyniuk.

Hublot óra
A kép illusztráció
Fotó: Andrey BORODULIN / AFP / Pixabay

2021 szeptemberében a rendőrség sikeresen azonosította két elkövetőt és az Interpol és az Europol segítségével, elfogták a Németországban és Csehországban lévő orosz férfiakat.

Ezután Magyarországra szállították a tolvajokat, akiket a kihallgatásuk után letartóztattak és őrizetbe vettek. 

Az ügyészség 2021 novemberében emelt vádat egy akkor 35 éves orosz férfi, O. Petr és társa ellen. 

A rablókat a magyar bíróság 11, illetve 6 és fél év fegyházra ítélte. 

O. Petr szökésben lévő társa ellen azóta is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.