Leváltották a Mazsihisz elnökét, miután az antiszemita Gyöngyös Mártonnal vacsorázott

Vágólapra másolva!
Dr. Grósz Andor személyében vasárnapi tisztíújításán új vezetőt választott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). A távozó Heisler András botrányt botrányra halmozott a zsidószervezet élén, legutóbb a nyíltan antiszemita Gyöngyösi Mártonnal vacsorázott együtt. 
Vágólapra másolva!

„Békét és nyugalmat akarok, mert enélkül nincs előrelépés. Köszönöm a közgyűlés támogatást különösképpen azokét, akik megtiszteltek bizalmukkal és rám szavaztak. Holnaptól kezdődik a nagybetűs munka" - így köszönte meg a bizalmat a Mazsihisz közösségi oldalára feltöltött poszt szerint Grósz Andor, akit vasárnap délelőtt választottak meg a szervezet elnökének.

Grósz egyébként kecskeméti orvosprofesszor, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány (HDKE) alapítvány elnöke.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Heisler András 10 év, több mint két ciklus után távozik a legnagyobb hazai zsidó felekezet éléről. A volt elnök pénteken a JCC Budapest – Bálint Házban tartott rendezvényen, úgy fogalmazott, "fantasztikus tíz év van mögötte, de most megkönnyebbült."

Heisler András mögött a magyar politika legantiszemitább szereplője, a jobbikos Gyöngyösi Márton várakozik az amerikai nagykövetzség széderestjén Forrás: Twitter

Emlékezetes, Heisler az elmúlt időszakban több megosztó lépést is tett. A legnagyobb botrányt azzal okozta, hogy Biden embere, David Pressman meghívására közös széderesten vett részt Gyöngyösi Márton, Jobbik-elnökkel.

Ez komoly meghökkenést váltott ki a hazai zsidó társadalomban, hiszen Gyöngyösi a magyar közélet legantiszemitább szereplője. A jobbikos politikus korábban a zsidó származású képviselők listázását követelte a magyar Országgyűlésben, és több alkalommal is a holokauszt tragédiáján élcelődött.

Legutóbb pedig gyomorforgató írást jegyzett, amiben a magyar kormányt minden alap nélkül támadta.