Ha pánik tör ki a tömegben, akkor már senki sincs biztonságban

Tüntetés, 7igen, 2023.05.19., Egységes Diákfront, aHang,
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek tüntetései kapcsán számos olyan alkalom volt, amikor a rendőröknek azért kellett kiemelniük a tüntető tömegből embereket, mert majdnem összenyomta őket a tömeg. Általában veszélyt jelentenek a tömegrendevények, mondják a rendőrök. A mentősök szóvívője szerint különös veszélynek teszi ki magát az, aki beteg, és mégis elmegy egy ilyen összejövetelre, sőt akár másokat is veszélyeztethet, ha fertőző. 
Vágólapra másolva!

A nemzetközi és a magyar példák is azt mutatják, hogy a tömegrendezvények rengeteg veszélyt hordoznak magukban - mondta el a néhány perce végetért sajtótájékoztatóján Ricsei Tibor Zoltán, a Készenléti Rendőrség vezetője. Azt is hozzátette, hogy nem olya sűrűn, mint külföldön, de Magyarországon is volt már olyan tömegrendezvény, ahol , amelyeken sérülések is történtek.

- mondta Ricsei Tibor.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Győrfi Pál elmondta, hogy az országos Mentőszolgálat több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a tömegrendezvények lebonyolításában, azonban kiemelte, hogy

hatalmas a különbség az előre megszervezett tüntetések és gyűlések, valamint a spontán szerveződések között.

Az előbbinek van egy szervezője, megtervezett menekülési útvonala, utóbbinak viszont nincs.

Forrás: Origo

Győrfi Pál felhívta arra is a figyelmet, hogy az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy milyen betegségei vannak és ezek milyen egészségügyi kockázatot jelentenek egy ilyen rendezvényen. Bármikor előfordulhat például egy váratlan szívroham annál, aki diagnosztizált szívbeteg.

- zárta a sajtótájékoztatót Győrfi Pál.