Öt éven keresztül bántalmazta élettársát a gyerekei előtt egy férfi

Magyarországon kétszázezer nőt éppen most ér fizikai erőszak a kapcsolatában család bántalamzás segélyhívó segélyhívás segélyvonal
Vágólapra másolva!
A férfi napi rendszerességgel ivott és gyógyszereket szedett, ami miatt összeveszett az élettársával és sűrűn bántalmazta is a nőt a gyerekeik előtt. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2015-tól kezdve napi rendszerességgel

ivott és nyugtatókat szedett, emiatt alkohol- és gyógyszerfüggő lett.

Általában részegen ment haza és veszekedni az élettársával, több esetben a haját tépte, meglökte és megverte, amit a gyerekeik végignéztek.

Pénzt követelt a nőtől, hogy alkoholt tudjon venni, ő viszont nem akart pénzt adni neki, ezért mindennaposak voltak a viták és veszekedések.

A nő rendszeresen rendőri segítséget kért a férfi agresszív viselkedése miatt, ezért a hatóságok többször távoltartást rendeltek el vele szemben.

A gyerekek a férfi erőszakos viselkedése után agresszíven viselkedtek, nyugtalanok és nehezen kezelhetők voltak az óvodában és az iskolában.

A férfi végül tavaly tavasszal elköltözött a családjától egy másik településre.

A gyámhatóság elvette a gyerekeket a családtól. A férfi évekig tartó alkohol- és gyógyszerfüggősége, a családjával szembeni agresszív viselkedése és az, hogy rendőrök rendszeresen megjelentek és intézkedtek a lakásukon alkalmas volt arra, hogy a gyerekek testi, lelki, értelmi, érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztesse.

Az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság ítélje a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre kiksorú veszélyeztetése és más bűncselekények miatt.