Zelenszkij egyre őrültebb: szerinte ezen múlik Ukrajna győzelme

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az AFP-nek adott exkluzív interjújában kijelentette, hogy Oroszország várhatóan fokozza offenzíváját északkeleten, és figyelmeztetett, hogy a szükséges légvédelemnek a negyedével rendelkezik Kijev.
Vágólapra másolva!

Az orosz erők, amelyek az elmúlt hónapokban csak mérsékelt előrenyomulást értek el, május 10-én meglepetésszerű támadást indítottak Harkiv térségében, amely másfél év alatt a legnagyobb területi nyereséget eredményezte. Zelenszkij elmondta, hogy az orosz csapatoknak sikerült 5-10 kilométert haladniuk az északkeleti határ mentén, mielőtt az ukrán erők megállították őket. De arra számít, hogy ez egy nagyobb offenzíva része volt csak - írja a Magyar Nemzet.

F-16-os vadászrepülő, f16osvadászrepülő
F-16-os vadászrepülőgép.
Fotó: Facebook/F16.net

Nem mondom, hogy ez nagy siker (Oroszország számára), de józanul kell gondolkodnunk, és meg kell értenünk, hogy egyre mélyebbre hatolnak a területünkön”

 - mondta az ukrán elnök.  Zelenszkij szerint a helyzetet a harkivi régióban nem jó de „ellenőrzés alatt tartják”. Az elnök megismételte a szövetségesekhez intézett kéréseit, hogy küldjenek több légvédelmi és vadászrepülőgépet Oroszország légi fölénye ellen. 

Ma körülbelül 25 százalékával rendelkezünk annak, amire szükségünk van Ukrajna megvédéséhez. A légvédelemről beszélek” 

- mondta. Ukrajnának 120-130 F16-os vadászgépre vagy más fejlett repülőgépre van szüksége ahhoz, hogy légi paritást érjen el Oroszországgal - tette hozzá Zelenszkij.

Tegyük hozzá, hogy jelenleg egyes források szerint  az orosz légierő 912 vadászrepülőgéppel rendelkezik, amelyeknek közel 25%-a elfogási feladatokra szolgál.