Erős felindulásból köpött a jobbikos, de már bánja

Jobbik, Kulcsár Gergely
Vágólapra másolva!
Elítéli ugyan a Jobbik, hogy egyik parlamenti képviselőjük, Kulcsár Gergely a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító rakaprti vascipőkbe köpött, de már régen volt és különben is megbánta, úgyhogy fegyelmitől nem kell tartania. Az ellenzék vizsgálatokat követel, és megvan az első feljelentés is az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Jobbik elítéli, hogy egyik parlamenti képviselőjük, Kulcsár Gergely beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe, de "az időmúlás és a megbánás miatt" a párt lezártnak tekinti azt az ügyet.

A jobbikos képviselő beleköpött az egyik cipőbe Forrás: dkp.hu

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusai - Gréczy Zsolt és Varga Zoltán - hozta nyilvánosságra azt az e-mailt és a hozzá tartozó fotót, ami Kulcsár tettét bizonyítja. A levélből kiderül, hogy a jobbikos politikus maga dicsekedett el a párttársainak küldött e-mailben tettével.

Kulcsár Gergely levele, melyet a DK nyilvánosságra hozott Forrás: dkp.hu

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője azt is mondta: Kulcsár Gergely "megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el". Hozzátette: mivel a DK érdemi fogást nem talál rajtuk, ezért "kénytelenek ilyen magánleveleket felkutatni és műbalhékat kreálni".

A DK Polt Péterhez fordult

Bár a Jobbik lezártnak tekinti az ügyet, lehet, hogy mégsincs vége, hiszen a DK a legfőbb ügyészhez is fordult. Azt várják, hogy Polt Péter hivatalból indítsoneljárást Kulcsár Gergely ellen, mert "ez az uszítás, ez a náci tempó nem mehet tovább Magyarországon".

MSZP: Kulcsár mondjon le

A Jobbik látszólagos elítélő nyilatkozata épp annyira hazug és gyáva, mint az a "cukikampány", amelyről maga Sneider Tamás alelnök vallotta be, hogy csak képmutatás - reagált az esetre az MSZP. A szocialisták szerint a Jobbiknak el kell tűnnie a közéletből, Kulcsár Gergelynek pedig le kell mondania.

Feljelentés kegyeletsértés miatt

Kegyeletsértés és közösség elleni uszítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen megszületett az első ügyészségi bejelentés is az ügyben. A rutinos fel- és bejelentőként ismert Tényi István Kulcsár ügye miatt fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNyF), kérve vizsgálják ki, alapos-e a bűncselekmény gyanúja. (Mentelmi joggal érintett személy, vagyis országgyűlési képviselő esetében az KNyF járhat el.)

A belvárosi Fidesz tag Tényi legutóbb a váci rendőrkapitányságon tett bejelentést, hivatali visszaélés gyanújával a Klik elhíresült március 15-i diáktoborzása ügyében. Korábban pedig ő kért rendőrségi védelmet Simicska Lajos részére, és többek között feljelentette a netadós és a NAV elleni tüntetéseket szervező Facebook-csoportokat, mert szerinte felmerült a csalás gyanúja.